slideheader0.jpgslideheader1.jpgslideheader2.jpg

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Foto: NDBdarts

  Onze selectie heeft het fantastisch gedaan tijdens de WDF World Cup in Roemenië met maarliefst zeven medailles. Chris Landman, Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans en Luc Peters wisten de overall wereldtitel te winnen. Daarnaast wist Martijn een bronzen medaille te halen in het singeltoernooi, beide heren koppels (Chris & Martijn en Jeffrey & Luc) werden 3e in de koppels, Jurjen van der Velde won brons in het singeltoernooi bij de jongens, en Jurjen won samen met Luke van der Kwast brons in het koppeltoernooi bij de jongens. Tot slot behaalde onze mannen nog brons in het teamevent.

  Dus ondanks de overall wereldtitel geen finaleplaats of individueel goud voor ons team. Alle finales werden zaterdag gespeeld en er zaten mooie affiches tussen.

  Hierbij de uitslagen op een rijtje:

  Meisjes Singles Finale: Beau Greaves ENG 6-4 Katie Sheldon IRE
  Jongens Singles Finale: Keelan Kay ENG 6-3 Mehrdad Seyfi IRN
  Dames Singles Finale: Mikuru Suzuki JPN 7-3 Deta Hedman ENG
  Heren Singles Finale: Peter Machin AUS 6-7 Darren Herewini NZL
  Damesteam Finale: Engeland 9-4 Australië
  Herenteam Finale: Wales 9-7 Hong Kong

  Alle kampioenen:

  Meisjes Koppel: Beau Greaves & Shannon Reeves (ENG)
  Jongens Koppel: Brad Phillips & Keelan Kay (ENG) 
  Jeugd Mixkoppel: Thomas Houdek & Anna Votavova (CZE)
  Dames Koppel: Mikuru Suzuki & Mayumi Ouchi (JAP)
  Heren Koppel: David Cameron & Jeff Smith (CAN)

  Meisjes Single: Beau Greaves
  Jongens Single: Keelan Kay
  Dames Single: Mikuru Suzuki
  Heren Single: Darren Herewini 
  Damesteam: Engeland
  Herenteam: Wales

  Jeugdoverall: Engeland
  Damesoverall: Engeland
  Herenoverall: Nederland

  Wij zijn trots op de prestatie van onze hele selectie en staf!

 2. Foto: NDBdarts

  Ons herenteam heeft voor een geweldige prestatie gezorgd door in Roemenië de overall wereldtitel te winnen. In alle verschillende toernooien, singles, koppel en teamevent, wisten de Nederlanders een halve finale plaats in de wacht te slepen en daarmee de overall titel te winnen!

  Ons herenteam bestaande uit, Martijn Kleermaker, Chris Landman, Jeffrey Sparidaans en Luc Peters, speelden tot nu toe een geweldig WK. Maar vandaag moesten er nog veel punten verdeeld worden in het teamevent. Nederland begon sterk aan deze belangrijke dag met in de achtste finale een 9-3 overwinning op Noorwegen. In de kwartfinale waren onze heren ook ijzersterk en misten ze geen dubbel, Slowakije werd eenvoudig met 9-4 verslagen. Wederom een halve finale plaats voor Nederland maar onze mannen wilden deze keer de finale halen. Want naast Nederland zat Engeland, de enige andere overgebleven kandidaat voor de overall wereldtitel, ook nog in het toernooi. De halve finales werd een strijd tussen Nederland versus Wales en Engeland versus Hong Kong.

  Nederland begon sterk aan de wedstrijd en nam een 2-0 voorsprong. De mannen uit Wales vochten zich sterk terug en bij onze landgenoten vielen de tripples er niet meer in. Nederland verloor de halve eindstrijd met 9-4. Teleurstelling en verdriet overheerste op dat moment, want de wereldtitel leek verloren. Maar niet alleen de Nederlandse heren verloren, ook Engeland wist de finale van het teamevent niet te halen. Engeland begon sterk aan de eindstrijd en had al snel een royale voorsprong. Maar ook deze wedstrijd kantelde wat resulteerde dat een 4-1 voorsprong voor Engeland werd omgezet in een 9-5 overwinning voor Hong Kong.  Daarmee was de overall wereldtitel voor de Nederlandse heren veilig gesteld ondanks dat morgen nog de verschillende finales gespeeld moeten worden.

  Wat een rollercoaster aan emoties, binnen enkele minuten van hevige teleurstelling en verdriet naar uitbundige vreugde en trotsheid. Wat een prestatie deze week van Martijn Kleermaker, Chris Landman, Jeffrey Sparidaans, Luc Peters en a.i. bondscoach Patrick Stolk. Maar een speciale waardering mag deze week toch wel uitgaan naar Martijn Kleermaker. Wat een WK heeft Martijn gespeeld. Drie bronzen medailles in alle drie de categorieën, singels, koppels en teamevent! Maar ook naast de baan was Martijn deze week met zijn ervaring belangrijk voor het team. Maar overall wereldkampioen word je niet alleen, we zijn trots op onze hele Nederlandse ploeg, dus ook op onze dames en jeugd.

  De overall wereldtitel van de heren is één van de 7 prachtige medailles die onze Nederlandse ploeg deze week heeft gewonnen. Martijn wist een bronzen medaille te halen in het singeltoernooi, beide heren koppels (Chris & Martijn en Jeffrey & Luc) werden 3e in de koppels, Jurjen van der Velde won brons in het singeltoernooi bij de jongens, en Jurjen won samen met Luke van der Kwast brons in het koppeltoernooi bij de jongens. Tot slot behaalde onze mannen nog brons in het teamevent vandaag.

  Wij zijn dan ook reuze trots op de complete Nederlandse ploeg bestaande uit: Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Chris Landman, Luc Peters, Anca Zijlstra, Marjolein Noijens, Vanessa Zuidema, Anita van der Velden, Jurjen van de Velde, Luke van der Kwast, Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde. Het team werd bijgestaan door Karin ten Kate (dames), Patrick Stolk (heren), Dick Bontekoe (jeugd) en Frances van Kooten (teammanager).

 3. Foto:NDBdarts

  Na twee succesvolle dagen stonden op de derde dag de koppels bij de heren op het programma terwijl de dames aan het teamevent begonnen. De meisjes gingen de koppels spelen en de jongens gingen individueel de strijd met elkaar aan.

  De Nederlandse heren trokken de goede lijn van de voorgaande dagen door. Martijn en Chris hadden dinsdag beide in een beslissende leg verloren van Darren Herewini en troffen de Nieuw-Zeelander nu al in de tweede ronde. Ook deze partij was erg close en wederom moest een beslissende leg de overwinning brengen. Dit keer wisten Martijn en Chris met een fantastische leg wel de winst te pakken. De toon was dan ook gelijk gezet en beide koppels, Jeffrey & Luc en Martijn & Chris, speelde enkele formidabele wedstrijden en plaatsten zich voor de kwartfinale. In de kwartfinale troffen beide koppels Schotse tegenstanders. Het waren echter onze jongens die twee keer 4-0 wonnen en zich zo plaatsten voor de halve finale. In de halve finale namen Martijn en Chris het op tegen Engeland met Scot Mitchell en Daniel Day. De Nederlanders namen een 3-0 voorsprong maar het waren uiteindelijk de Engelsen die in een laatste en beslissende leg alsnog de overwinning pakten. Jeffrey en Luc speelden tegen de ervaren Canadezen Jeff Smith en David Cameron, ook zij verloren nipt deze halve finale. Natuurlijk waren op dat moment de druiven even zuur, maar met twee bronzen medailles en een gros aan behaalde punten voor het overall klassement mogen de heren zeer tevreden zijn! Sterker nog, onze oranje leeuwen beginnen vandaag als koploper!

  Bij de dames stond het teamevent dus op het programma. Tot nu toe viel het kwartje bij de dames steeds nipt de verkeerde kant op en kwamen onze dames al vroeg in het toernooi de sterkste tegenstanders tegen. Ook vandaag was dit weer zo. Want we mogen wel zeggen dat Nederland in de poule des doods zat bij de dames, met Ierland, Amerika, Finland, Letland en Estland. Onze oranje dames wisten ruim te winnen van Letland en Estland en sleepten een prachtige overwinning uit het vuur tegen de Finnen. Echter gingen de wedstrijden tegen Amerika en Ierland helaas nipt verloren, waardoor de dames als derde eindigden en zicht dus net niet plaatsten voor de laatste 16.

  Lerena en Rosanne speelden een sterke poulefase als koppel en versloegen zelfs de Ierse meiden. In de kwartfinale troffen onze meiden Engeland. Met een zeer hoog gemiddelde, het twee na hoogste gemiddelde van alle landen, speelden onze meiden voortreffelijk. Echter waren de Engelse meiden nog net iets beter vandaag, waardoor Lerena en Rosanne strandden bij de laatste 16.

  Voor de jongens stond het singeltoernooi op het programma. Bij Luke wilden het allemaal net niet vallen vandaag. Hij stond goed te gooien, maar de dubbels en trippels vielen allemaal net niet, waardoor de poulefase ditmaal het eindstation was voor Luke. Jurjen speelde wel sterk, maar zat in een zware poule. Met twee overwinningen en twee nederlagen moest Jurjen de laatste wedstrijd afwachten om te zien of hij zich had geplaatst voor de laatste 16. Gelukkig won de Tsjech met 4-1 van de Duitse jongen, waardoor Jurjen alsnog door was. In de kwartfinale trof Jurjen vervolgens Nathan Girvan, die hij met 4-2 wist te verslaan. In de halve finale trof Jurjen vervolgens de verrassende Iranees Mehrdad Seyfi. Jurjen speelde een goede wedstrijd maar met drie 100+ finishes wist Mehrdad de allereerste finale plaats ooit voor Iran in de wacht te slepen en bleef Jurjen wederom achter met een bronzen medaille. Natuurlijk ook een geweldige prestatie.

  Bekijk hier alle uitslagen van de derde speeldag.

 4. Foto: NDBdarts

  Op dag twee kwamen de heren in actie in het teamevent, de dames en meisjes kwamen in actie in het singletoernooi en de jongens stonden klaar voor het koppeltoernooi.

  Martijn, Jeffrey, Chris en Luc trokken de goede lijn van dinsdag helemaal door en wisten vandaag al hun wedstrijden te winnen. De eerste wedstrijd van de dag wonnen onze mannen met  ruime cijfers, 9-2. Maar in de tweede wedstrijd werd het toch spannend. Nederland nam een mooie 7-3 voorsprong tegen Slovenië, maar de Slovenen vochten zich helemaal terug in de wedstrijd tot 7-7. Onze heren stopten de comeback van de Slovenen net op tijd en trokken de partij alsnog met 9-7 naar zich toe. Bij de laatste 32 speelden Nederland tegen de ervaren en sterke Canadezen. Al vroeg in de wedstrijd pakte Nederland de voorsprong via een break, deze voorsprong gaven zij vervolgens niet meer uithanden. Met goed spel en een knappe 9-5 overwinning plaatsten onze mannen zich voor de achtste finales. Morgen gaat het teamevent verder bij heren. De Nederlandse mannen zijn dus nog steeds volledige op koers voor een mooie medaille in het overall klassement.

  Bij de dames was er vandaag wisselend succes. Anca Zijlstra verloor helaas haar eerste wedstrijd. Vanessa Zuidema boekte twee mooie overwinningen, maar moest bij de laatste 64 haar meerdere erkennen in een ontketenede Anne Willkomm uit Duitsland. Marjolein Noijens haalde ook de laatste 64, maar kwam hier helaas net te kort tegen de ervaren Rhian O'Sullivan uit Wales. Anita van der Velde kende vandaag een uitstekend debuut in het singletoernooi op het WK. Anita wist met enkele mooie overwinningen de laatste 32 te bereiken, maar ging in deze ronde nipt onderuit tegen Tori Kewish uit Oostenrijk.

  Bij de jeugd wist Lerena Rietbergen al haar poule wedstrijden te winnen en vervolgens door te stoten tot de kwartfinale. Lerena speelde een goede wedstrijd maar werd in de kwartfinale verslagen door Ksenia Klochek uit Rusland. Rosanne speelde ook een ijzersterk toernooi maar zat in de poule bij o.a. Beau Greaves en Katie Sheldon. Rosanne boekte 2 mooie overwinningen in haar groep, maar plaatste zich dus net niet voor de laatste 16.

  Bij de jongens wonnen Luke en Jurjen 3 van de 4 poulewedstrijden en plaatsten zich zo voor de laatste 16. De jongens trokken deze mooi lijn door tot aan de halve finale welke op het podium gespeeld werd. Helaas was in deze halve finale Engeland net iets beter, waardoor Engeland zich plaatste voor de finale en onze jongen een mooie bronzen medaille hebben gewonnen.

  Met de goede resultaten van de afgelopen dagen, doet Nederland nog steeds volop mee voor een overall medaille bij de jeugd op deze World Cup. Al met al mogen we weer spreken van een succesvolle dag voor het Nederlands team en kunnen we trots zijn op hun prestaties!

  Bekijk hieralle uitslagen.

  We hebben alle informatie zoals o.a. officiële website, de volledige loting, deelnemende landen en programma van aankomende dagen op onze toernooipagina geplaatst.
  Gedurende het WK zullen wij je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Roemenië. Volg ons dan ook zeker op Twitter en Facebook voor updates live vanuit Roemenië.

 5. Foto: Evert Zomer

  Op 20 oktober staat de zevende editie van Next Talent of Darts op de agenda. Dit jaar zal het worden gehouden in het Fean Plaza in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De organisatie ligt in handen van DBMN, DBA, DONHN en FDB. 

  Er zijn weer zes categorieën waaraan je mee kan doen. Naast Aspiranten (jongens tot 14 jaar), Junioren (jongens 14 tot 18 jaar) en Meisjes (tot 18 jaar), krijgen ook kinderen tot 9 jaar, WDDA paradarters ( tot 18 jaar) en Specials (tot 18 jaar) de kans om mee te doen.

  Alle opbrengst van het toernooi gaat naar het goede doel Stichting Energy 4 All. Deze stichting zet zich in om energiestofwisselingsziekten bij kinderen bekendheid te geven en steunt het onderzoek naar een medicijn om deze ziekten zo snel mogelijk te kunnen stoppen.

  De organisatie hoopt weer vele kinderen uit binnen en buitenland te mogen verwelkomen. Enkele toppers uit de jeugd hebben aangegeven mee te willen doen. Dit jaar is er voor de winnaar bij de junioren en meisjes een felbegeerd ticket beschikbaar om aan de L-Style/One80 World Masters in Engeland deel te nemen.

  Locatie: 
  Fean plaza, Abe Lenstra Stadion Ingang G,
  Dalhuysenstraat 50,
  8448 EW te Heerenveen

  Inschrijving:
  Kosten voor de inschrijving zijn voor iedere deelnemer 3 euro en zal worden geschonken aan Stichting Energy 4 All.
  De zaal gaat open om 09:30 uur. Inschrijven kan alleen op de dag zelf tot 11:00 uur. 

  Website voor meer informatie:
  NTOD

  Wij wensen alle deelnemers heel veel plezier tijdens dit fantastische evenement. 

 6. Dag 1 WDF WC Roemenië

  Tijdens dag één van de WDF World Cup 2019 wist Martijn Kleermaker de halve finale te halen. Onze landgenoot speelde een prachtige wedstrijd tegen Darren Herewini. Helaas miste Martijn 86 voor de wedstrijd waarna de Nieuw-Zeelander zich terug vocht tot 5-5. In de laatste en beslissende leg trok Herewini de overwinning naar zich toe. Even zuur maar een prachtige prestatie van Kleermaker. De goed spelende Nieuw-Zeelander was eerder al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Chris Landman bij de laatste 16. In de beslissende leg viel het stuivertje de verkeerde kant op. Eindstand 4-3. Voor Jeffrey Sparidaans en Luc Peters viel het doek bij de laatste 128 en laatste 256. Jeffrey won zijn eerste wedstrijd, echter liep hij in de tweede ronde tegen een ontketende Gábor Petracs aan uit Hongarije. Luc maakte zijn debuut voor het Nederlands team en speelde in de tweede ronde een ijzersterke wedstrijd tegen de ervaren Deen Nicolai Olsen. Bij een 3 -3 stand moest er een beslissende leg aan te pas komen, deze leek in richting van Luc te gaan vallen, want hij liet met een prachtige 118 score dubbel 40 staan voor de wedstrijd. Op dat moment gooide Nicolai echter een briljante 135 finish op de Bulls-eye voor de wedstrijd!

  Alle uitslagen heren

  Bij de dames stonden de koppels op de eerste dag van het WK op het programma tot en met de halve finales. Debutant Anita van der Velden nam het samen met Vanessa Zuidema in de tweede ronde op tegen het Russische duo Shulgina en Cherkasova. Anca Zijlstra en Marjolijn Noijens namen het op tegen de ervaren dames uit Tsjechië, Cisarova en Gregurkova. Helaas waren beide koppels niet opgewassen tegen hun tegenstanders en gingen de wedstrijden verloren. 

  Alle uitslagen dames

  Bij de jeugd stonden de poulewedstrijden van de mixkoppels op het programma. Lerena Rietbergen koppelde samen met Jurjen van der Velde en Rosanne van der Velde speelde samen met Luke van der Kwast. Beide koppels presteerde vandaag uitmuntend. Jurjen en Rosanne wisten alle 3 de poule wedstrijden met 4-0 te winnen. Luke en Rosanne waren ook een ijzersterk duo en ook zij wisten alle wedstrijden te winnen! Beide koppels plaatsten zich zo als groepswinnaars voor de laatste 16, welke vrijdag op het programma staat.

  Alle uitslagen jeugd

  We hebben alle informatie zoals o.a. officiële website, de volledige loting, deelnemende landen en programma van aankomende dagen op onze toernooipaginageplaatst.
  Gedurende het WK zullen wij je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Roemenië. Volg ons dan ook zeker op Twitteren Facebook voor updates live vanuit Roemenië.

 7. Online inschrijving 'Open Midden Nederland' open

  De online inschrijving voor de tweede NDB Ranking van dit seizoen is open. Zoals inmiddels bekend kunnen de heren A en dames zich alleen op deze manier inschrijven. 

  De loting en de starttijden worden op de zaterdagavond 2 november uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd. De spelers dienen op de dag zelf een spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze kaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je starttijd. 

  Je kunt je inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigings e-mail hebt ontvangen. 

  Online inschrijven voor de Open Midden Nederland | 3 november 2019 | DBMN

  Online inschrijven klik op deze link!

  Tot wanneer?
  De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 2 november 15.00 uur.

  Kosten?
  De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
  De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 2 november om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Waar?
  Health Centre Hoenderdaal
  Hoendersteeg 7
  3972 NA
  Driebergen-Rijsenburg

  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

 8. Alle info World Masters 2019 en de BDO World Professional Darts Championship International Play-Offs

  De BDO heeft alle landenorganisaties, waaronder de NDB, voorzien van belangrijke informatie over de One80 L-Style World Masters 2019. Het is alweer de 46e editie van de World Masters waar internationale topspelers binnen de categorieën heren, dames, jongens en meisjes zullen strijden voor de titel: ‘World Master’.

  One80 L-Style World Masters
  De World Masters zal dit jaar worden gehouden van woensdag 23 t/m zondag 27 oktober in de locaties: “Circus Tavern” in Purfleet & “the Civic Hall” in Grays. Het toernooi zal van start gaan met de vloerwedstrijden in de Gray’s Civic Hall waarna de podiumwedstrijden vanaf 25 oktober met de beste 32 heren en beste 8 dames ruim 7 kilometer verderop in de Circus Tavern in Purfleet gespeeld zullen worden. Ook de finale van de jongens en meisjes zal vrijdag 25 oktober op het podium in de Circus Tavern gespeeld worden. Alle wedstrijden tot aan de finale zullen bij de jeugd op donderdag 24 oktober in de Gray's Civic Hall gespeeld worden.

  Alle podiumwedstrijden zullen live uitgezonden worden op Eurosport van vrijdag 25 oktober t/m zondag 27 oktober. Klik hier voor het volledige schema van de World Masters.

  Controleer of je aangemeld bent!
  Ook dit jaar zijn er weer veel Nederlanders geplaatst voor de World Masters. Maar liefst 53 Nederlanders mogen zich inschrijven voor dit toernooi. Klik hier voor de lijst met gekwalificeerde Nederlanders. Mocht je zelf denken recht te hebben op deelname aan de World Masters maar zie je je naam niet terug op de lijst neem dan z.s.m. contact op met de NDB via: telefoon 030-2081180 of mail info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  Als je niet op de lijst van de NDB staat en je wel inschrijft accepteert de BDO je inschrijving niet! Neem dus ook contact met ons op.
  Alle spelers krijgen vandaag persoonlijk een mail van de NDB met belangrijke informatie. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen, laat dit ons dan ook zeker weten.

  Jeugdspelers wordt geadviseerd extra goed op te letten, de BDO heeft namelijk nog geen lijst bekend gemaakt van spelers die het afgelopen seizoen een internationaal open hebben gewonnen. Hierdoor kan het zijn dat je als jeugdspeler een toernooi gewonnen hebt, maar je naam niet op onze lijst staat. Neem dan direct contact op met de NDB. Voor zover we kunnen nagaan hebben we zelf alle jeugdspelers aangemeld, zie hiervoor onze lijst.

  BDO World Professional Darts Championship International Play-Offs
  Op maandag 28 oktober staan de World Professional play-offs voor de dames en heren op het programma. Spelers die geplaatst zijn voor de One80 L-Style World Masters zijn automatisch ook voor deze play-offs geplaatst. Je dient je hier wel apart voor in te schrijven. De play-offs voor de Youth World Championship zal op donderdag 24 oktober gehouden worden. Alle wedstrijden zullen gespeeld worden in de Grays Civic Hall.

  Aanmelden & Inschrijven
  De NDB zal de aanmelding verzorgen voor de One80 L-Style World Masters (dames/heren/jeugd), de World Professional play-offs (dames/heren) en Youth World Championship Play-offs (jeugd) bij de BDO. De BDO schrijft voor dat alle spelers zich zelf online moeten inschrijven, klik hier om je direct in te schrijven voor de World Masters en klik hier om je in te schrijven voor de World Pro Play-offs via de BDO website. Jeugdspelers dienen zich in te schijven voor de Youth World Championship Play-offs door hier te klikken.

  Let op: alleen spelers die op deze lijst staan, kunnen zich inschrijven. De BDO zal overige inschrijvingen niet verwerken! Meer informatie omtrent de inschrijving kun je vinden in deze documenten: World Masters online entry instructions & World Masters players registration instruction. De inschrijving zal op 11 oktober sluiten. Zorg dat je jouw inschrijving dan volledig hebt afgerond en betaald, anders kan je niet meer deelnemen. Wil je meedoen aan beide toernooien dan dien je je dus apart in te schrijven voor beide toernooien!

  Een aantal belangrijke voorwaarden om mee te mogen doen:

  • Je dient lid te zijn van de NDB en dus bij een aangesloten lidorganisatie.
  • Je dient speelgerechtigd te zijn voor de BDO en mag niet in het bezit zijn van een PDC tourcard.
  • Je dient in te stemmen c.q. te voldoen aan: The player's agreement to be bound by and comply with the following provisions of the BDO Authorised Handbook, copies of which have been provided to the player: the Eligibility Rule, the Disciplinary Code, the Anti-Doping Policy, the BDO Playing Rules, including the Player's Dress Code and the Rules/Procedures laid down in the tournament programme.
  • Deelnemers bij de dames en heren zijn verplicht bij toernooiwinst deel te nemen aan de ‘BDO World Professional Darts Championship 2020’ waarvoor een overeenkomst getekend moet worden met de BDO.
  • Jeugdspelers moeten 17 jaar of jonger zijn op zondag 27 oktober 2019.
  • Voor deelname aan het seniorentoernooi moet je op woensdag 23 oktober 2019 18 jaar of ouder zijn.
  • Voor jeugdspelers is het uiteraard verboden om tijdens het toernooi alcohol te nuttigen.
  • Kledingreglement: conform BDO dress code.
  • Tijdens wedstrijden en in de ‘playing area’ is het verboden om te drinken. Uiteraard is het verboden om te roken in de speelgelegenheid.
  • Zowel het BDO wedstrijdreglement, BDO World Masters reglement als het BDO dopingreglement zijn van toepassing.

  Verblijf
  Alle spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de reis, verblijf en inschrijving. De NDB zal natuurlijk waar mogelijk de spelers ondersteunen, zowel in de voorbereiding als tijdens de World Masters. Aangezien er veel veranderd is snappen wij dat bovenstaande misschien onduidelijk is. Neem bij vragen altijd contact met ons op. Wij helpen iedereen graag! 

  Zodra de NDB meer informatie ontvangt wordt dit direct gepubliceerd. Nogmaals, voor alle vragen kan contact opgenomen worden met de NDB via info [AT] ndbdarts [DOT] nl of 030-2081180.

 9. Foto: NDBdarts

  Vanavond is het zover, dan start het WDF World Cup in Cluj-Napoca in Roemenië met de officiële openingsceremonie. Het zal het grootste WK ooit worden! Er zullen in totaal 488 internationals aan de oché verschijnen, uit maar liefst 54 verschillende landen. De openingsceremonie is vanavond rond 18.30 uur live te volgen door hier te klikken. Alle deelnemende landen worden dan één voor één aan u voorgesteld.  

  Ons team bestaat uit Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Chris Landman, Luc Peters,Anca Zijlstra, Marjolein Noijens, Vanessa Zuidema, Anita van der Velden,Jurjen van der Velde, Luke van der Kwast,Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde. Deze geweldige darters worden bijgstaan door Karin ten Kate, Dick Bontekoe, Patrick Stolk en Frances van Kooten. Wij wensen het gehele team alvast heel veel plezier en succes!

  Morgen zullen de deelnemende teams dan voor het eerst in actie komen.

  Programma dinsdag 8 oktober:
  12:00     Heren Singles – KO  tot en met de halve finale
  13:00     Jeugd Mix koppels – RR
  14:00     Dames Koppels – KO tot en met de halve finale

  Gedurende het WK zullen wij je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Roemenië. Volg ons vanaf vandaag ook zeker op Twitteren Facebook voor updates live vanuit Roemenië.

 10. Superleague speelweek 2

  Zaterdag werd de tweede ronde van de Superleague gespeeld. Hierbij een kort verslag van de gespeelde wedstrijden.

  Hoofdklasse:
  Bosgenoegen voert de ranglijst aan door de 9-1 overwinning op Café de Dissel. Na een gelijkspel in de eerste ronde pakte DKE RW Repair de eerste overwinning door met 6-4 te winnen van Dartshop Leiden. Red Alert Bet Kolen behaalde zijn tweede overwinning. De mannen uit Tilburg versloegen Oranjebar 1 met 6-4. De overgebleven twee wedstrijden eindigden allebei in een gelijkspel. Zowel Fanatics Weert en deDartshop.nl als Twenty Six Urk en Team Winsum Sneek moesten de punten verdelen.

  Overgangsklasse A:
  Nadat Legend Reen Sneek en Status Bar beiden vorige speelronde hebben verloren waren ze aan elkaar gewaagd en gaan beiden met 5 punten naar huis. Alleen Toornsmit behaalde een tweede overwinning. Door met 9-1 te winnen van SLT de Planeet staan zij nu bovenaan. Vostars United speelde gelijk tegen Makkers van Wilma, beide teams wonnen hun eerste wedstrijd. Ook Vrijbuiter Supeleague deelde de punten met De Moriaan. De Schout/ Kluin Schilderwerken maakte het verlies van vorige week goed door Café Kremer te verslaan met 7-3. 

  Overgangsklasse B:
  Dart Team Venlo mag de eerste plek bezetten na de tweede overwinning op rij. Door 9-1 te winnen van Café Kafé Doetinchem komt Dart Team Venlo een plek boven Xtreme Sport Tilbug te staan. Laatstgenoemde behaalde ook de tweede overwinning ten koste van Dart Team Klumpke, dit werd een whitewash van 10-0! De punten werden verdeeld tussen Oranjestad United en DAKdomein/ Vrijboom. FF naar Steef ging onderuit tegen Dartscafé Nouveau 1. Door het verlies van 9-1 staan zij nu onderaan. 't Pleintje Stampersgat mag na het verlies in de vorige ronde nu genieten van een overwinning. Zij wonnen met 7-3 van de Burgemeester. 

  Overgangsklasse C:
  Bijzonder in deze klasse is dat 4 van de 5 wedstrijden geëindigd zijn in 9-1. Alleen Flora Bar tegen Agnes en Schier Barendrecht werd een andere uitslag. Dit werd 6-4 in het voordeel van Agnes en Schier Barnedrecht. Havenzicht Ridderkerk won van Sonny's / Darts Agnes & Schier. Het Wapen van Maasdijk verloor van 8-eraf Amsterdam. Primadarts staat nu bovenaand door de overwinning op de Zware Jongens Hilversum. De laatste 9-1 overwinning was in het voordeel van DV Double Bull Spakenburg. Zij wisten te winnen van Racketcentrum Terneuzen.

  Voor alle uitslagen bekijk de Superleague-pagina. De volgende speelweek staat gepland op 19 oktober.

Joomla templates by a4joomla