slideheader2.jpgslideheader0.jpgslideheader1.jpgslideheader3.jpg

1 | 2 | 3 | 4

Previous ◁ | ▷ Next

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Voorbeschouwing SuperLeague

  Zaterdag staat de achttiende en laatste speelweek van dit seizoen SuperLeague (SLN) op het programma. Hieronder een korte voorbeschouwing. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier.

  Hoofdklasse
  Gaat Goudenregenbar zaterdag in eigen huis de titel pakken in de Hoofdklasse? De koploper heeft drie punten voorsprong op Team Winsum Sneek en heeft aan een gelijkspel al genoeg om kampioen te worden. De Dartshop ’t Vrijthof Allstars komt dit weekend naar Den Haag en heeft de punten nodig om zeker te zijn van handhaving. De nummer twee, Team Winsum Sneek, speelt thuis tegen Oranjebar uit Mariahout en heeft bij winst nog kans op het kampioenschap. Verder is het vooral spannend aan de onderkant van de Hoofdklasse. Café De Dissel kan zich verzekeren van handhaving, maar dan moet er eigenlijk thuis wel gewonnen worden van degradant SLT Die Gaststube. Vrijbuiter Superleague en Twenty Six Urk zitten op de wip. Als deze ploegen zaterdag niet winnen, lijkt degradatie een feit. Vrijbuiter speelt thuis tegen Bosgenoegen en Urk gaat op bezoek bij DKE RW Repair.

  Overgangsklasse A
  Ondanks dat de kampioen in de Overgangsklasse A al bekend is, staat er zaterdag nog wel een mooi duel op het programma. De kampioen, SLT Langhenkel vastgoed, speelt dit weekend thuis tegen de nummer twee, Café Kremer. Bij een nederlaag van Kremer kan DCG Trainingdarts eventueel de tweede plaats nog overnemen. De Groningers moeten thuis dan wel afrekenen met SLT de Planeet. Verder speelt degradant SLT de Barnstee dit weekend thuis tegen Superleague team De Karre en gaan de mannen van De Stam in eigen huis de strijd aan met De Moriaan uit Kampen. Toornsmit gaat zich opmaken voor een beslissingswedstrijd tegen de verliezend finalist van de play-offs. Het duel van zaterdag tegen Vostars United kan daar geen verandering meer in brengen.

  Overgangsklasse B
  De situatie in de Overgangsklasse B is vergelijkbaar met de Hoofdklasse. Dart Team Venlo heeft de beste papieren om zaterdag kampioen te worden. Als Venlo gelijkspeelt of wint van Shovel Darts Team, is het kampioenschap binnen. Xtreme sport Tilburg, dat drie punten achter Venlo staat, heeft echter een beter gemiddelde. Bij winst voor Tilburg tegen Dartcafé Nouveau en een nederlaag van Dart Team Venlo is Xtreme sport toch nog kampioen. Verder neemt SL Dubbel10 Arnhem het zaterdag op tegen Fanatics Weert en speelt SL ut Wiel, dat degradeert uit de Overgangsklasse B, tegen De Reünie-Adro Parket. Pluym Schilderwerken heeft dit weekend tot slot een thuiswedstrijd tegen Parketvloermeesters op het programma staan.

  Overgangsklasse C
  De kampioen van de Overgangsklasse C is alweer enige weken bekend. Sportsbar Potters Hoofddorp promoveert volgend seizoen naar de Hoofdklasse en mag daar komende zaterdag uit tegen PrimaDarts nog wat meer glans aan geven. Voor Superleague Rotterdam en Café Sante Leiden ligt allebei de tweede plaats nog in het verschiet. Rotterdam speelt dit weekend thuis tegen ZDF Sport Pub Goes, terwijl Leiden het opneemt tegen SLT De Salamander. DZJ Hippo Hilversum moet de uitwedstrijd tegen Eddie’s druifjes winnen, om geen beslissingswedstrijd te hoeven spelen voor handhaving. Ook bij winst is Hilversum afhankelijk van Oranjestad United, dat aan een punt tegen Sonny’s Darts / Café De Stoof genoeg heeft om zeker te zijn van lijfsbehoud in de Overgangsklasse C.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 2. Finalewedstrijden LaCo

  Het LaCo-seizoen 2022/2023 wordt deze zaterdag met een hoogtepunt afgesloten. De finalewedstrijden van de play-offs van de Landelijke Competitie worden dan gespeeld in de Veluwehal in Barneveld. Ruim twee weken terug werden al de play-offs afgewerkt. De beste teams van die play-offs komen zaterdag in actie in Barneveld.

  Bij de dames worden eerst twee halve finales gespeeld. DBMN gaat het opnemen tegen de dames van de DONHN, terwijl de RDB en de VDO elkaar in de andere halve finale treffen. De winnaars van deze wedstrijden spelen vervolgens in de finale tegen elkaar om de titel. Bij de heren zijn ook nog vier teams over: DBMN, DSWN, DBBR en DOGD. De eerste halve finale is die tussen DBMN en DSWN. In de andere wedstrijd spelen DBBR en DOGD om een finaleplek.

  De NDB wenst alle teams heel veel succes tijdens de finales komende zaterdag in Barneveld! Hier lees je het eerdere verslag van de play-offwedstrijden terug.

 3. Foto: Bas van den Berk

  Op zondag 4 juni staat het NK Darts 2023 op het programma. Dit evenement is de laatste NDB ranking van het Winmau NDB Rankingseizoen 2022-2023 en zal plaatsvinden in de Veluwehal in Barneveld. Naast de Nederlandse titel zijn er tijdens het NK meer punten te verdienen en ook is het prijzengeld hoger dan tijdens een regulier toernooi. Zo wint de beste heer in de heren A categorie €1.000,- en de winnares bij de dames €600,-. Ook plaatsen alle winnaars zich automatisch voor de NDB Masters welke na het NDB Rankingseizoen op 2 juli juli gehouden zal worden.

  Maar dat is nog niet alles! De winnaar bij de heren A plaatst zich namelijk ook voor de MODUS Super Series. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de ADC Europe en de NDB.

  MODUS Super Series
  De MODUS Super Series is een 13-wekelijkse toernooireeks, welke elke week gespeeld wordt door 12 spelers, die geen PDC tourkaart hebben. Dit evenement is live te volgen op Youtube en SportyStuff TV.

  Van maandag t/m vrijdag wordt de groepsfase gespeeld en zaterdag is de finaledag waar de beste 6 spelers van de week aan deelnemen. De winnaar van dit toernooi ontvangt een hoofdprijs van 5.000 pond. Na twaalf competitieweken strijden de twaalf wekelijkse winnaars in 'Champions Week', die elke dertiende wedstrijdweek wordt gespeeld, om te beslissen wie de Series wint en wie er met de hoofdprijs van 20.000 pond naar huis gaat.

  De heren A winnaar van het aankomende NK plaatst zich voor de MODUS Super Series en mag deelnemen in de week die begint op maandag 28 augustus 2023. Een prachtige kans natuurlijk!

  ADC Europe
  ADC Europe is onderdeel van Amateur Darts Circuit en heeft als doel om iedereen aan het darten te krijgen op het Europese vasteland. Daarnaast hebben ze als doel om darttoernooien te organiseren, waar men zich o.a. kan kwalificeren voor de MODUS Super Series.

  Voor meer informatie over de MODUS Super Series of ADC Europe neem dan een kijkje op: www.amateurdarts.eu

  Alle praktische informatie over het NK 2023 is hier te vinden! Wil jij je gelijk inschrijven klik hier.

 4. Inschrijving NK open

  Op zondag 4 juni staat het NK Darts 2023 op het programma. Dit evenement is de laatste NDB ranking van het Winmau NDB Rankingseizoen 2022-2023 en zal plaatsvinden in de Veluwehal in Barneveld. Naast de Nederlandse titel zijn er tijdens het NK meer punten te verdienen en ook is het prijzengeld hoger dan tijdens een regulier toernooi. Zo wint de beste heer in de heren A categorie €1.000,- en de winnaar bij de dames €600,-. Ook plaatsen alle winnaars zich automatisch voor de NDB Masters welke na het NDB Rankingseizoen in het eerste weekend van juli gehouden zal worden.

  Maar dat is nog niet alles! De winnaar bij de heren A plaatst zich namelijk ook voor de MODUS Super Series. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de ADC Europe en de NDB. Klik hier voor meer informatie.

  De NDB gaat er samen met alle vrijwilligers voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. We hopen natuurlijk weer veel darters te mogen begroeten. Hieronder alle informatie die jij moet weten.

  Waar is het NK?
  Veluwehal
  Nieuwe Markt 6
  3771 CB Barneveld

  Inschrijven Heren A en dames:
  Heren A en dames kunnen alleen vooraf inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.
  Let op: Gebruik bij de inschrijving het emailadres waarop je tijdens het toernooi de DartConnect notificaties wilt ontvangen.

  Je kunt je inschrijven tot zaterdagmiddag 3 juni 2023 - 15.00 uur. De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

  Inschrijven overige categorieën:
  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!

  Aanvangstijden:

   • De locatie gaat uiterlijk om 10.00 uur open.
   • De jeugd (meisjes, aspiranten, junioren) kan zich tot 11.00 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.15 uur.
   • De paradarters en specials kunnen zich tot 11.30 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.45 uur.
   • De Heren B kunnen zich tot 12.30 uur inschrijven. Dit toernooi begint +/- 13.00 uur.
   • De Heren A en dames kunnen zich uitsluitend vooraf online inschrijven. Op de dag zelf moeten zij zich tussen 11.30 en 12.30 uur aanmelden. De toernooien beginnen +/- 13.00 uur

  Winmau NDB Ranking op DartConnect:
  We hebben besloten dat we ook de Winmau NDB Ranking in de toekomst graag op DartConnect willen organiseren. Echter is het op dit moment technisch en praktisch nog niet mogelijk om de volledige Winmau NDB ranking op DartConnect te organiseren. Net als tijdens de laatste twee NDB Rrankings zullen de heren A en dames op DartConnect gaan spelen.

  Wat verandert er voor de Heren A en Dames?
  Natuurlijk willen we tijdens het seizoen zo min mogelijk wijzigingen doorvoeren en al helemaal geen inhoudelijke reglementswijzigingen. Hier hebben we rekening mee gehouden en daarom wijzigen er ook alleen een paar praktische zaken.

  • De voorinschrijving voor de heren A en dames sluit nog steeds op zaterdag 15.00 uur. Echter wordt er op zaterdagavond geen loting gepubliceerd. De voorinschrijving sluit nog wel om 15.00 uur omdat wij op dit moment de inschrijving nog moeten exporteren en verwerken, voordat de inschrijving in DartConnect geïmporteerd kan worden.
  • Alle spelers die zich hebben ingeschreven voor de heren A of dames moeten zich op zondag tussen 11.30 en 12.30 uur aanmelden bij de wedstijdtafel. Indien je niet (tijdig) aanmeldt zal je niet worden meegenomen in de loting.
  • Om 12.30 uur zullen wij de loting verrichten met alleen de spelers die zich hebben aangemeld. De loting staat dan om circa 12.50 uur online op DartConnect en hier kunnen alle spelers ook live volgen waar en wanneer ze moeten gooien.
  • Beide toernooien starten net als anders om 13.00 uur.
  • Tijdens het toernooi ontvangen de spelers via de e-mail notificaties van DartConnect over de voortgang van het toernooi. Gebruik daarom bij de inschrijving het emailadres waarop je tijdens het toernooi de DartConnect notificaties wilt ontvangen.

  Mocht je als speler nog nooit met DartConnect hebben gespeeld en vragen hebben, schroom dan niet om even langs te wedstrijdtafel te lopen. De NDB Toernooicommissie helpt je graag en we weten zeker dat met een kleine uitleg het voor iedereen goed te volgen is!

  Livestream:
  Alle finales van het Nederlands kampioenschap kun je vanaf omstreeks 15.00 uur rechtstreek volgen op onze NDB YouTube pagina.

  Alle belangrijke informatie:
  Alle overige informatie zoals prijzengeld, reglementen, kledingvoorschrift, inschrijven, aanvangstijden etc. kun je vinden op onze algemene NDB Ranking pagina.
  Het prijzengeld zal in lijn met alle voorgaande NDB toernooien niet in cash, maar per bank worden uitbetaald.

  Het Nederlands kampioenschap belooft een prachtig toernooi te worden. Na het NK zijn ook alle NDB Ranking kampioenen bekend!

  Zorg dus dat jij er ook bij bent op 4 juni en schrijf je nu alvast in!

 5. Kanshebbers nationale rankingtitels

  Komende zondag 4 juni is misschien wel de belangrijkste dag van het NDB Rankingseizoen. Dan wordt in de Veluwehal in Barneveld het Nederlands Kampioenschap gehouden. Welke spelers pakken daar de belangrijke nationale titels en wie mogen zich straks een jaar lang rankingkampioen noemen? Het NK in Barneveld is het zesde rankingtoernooi van het seizoen 2022/2023. Hieronder lees je welke spelers nog volop strijden om de nationale rankingtitels. De huidige rankingstanden vind je hier.

  Senioren
  Bij de heren A staat Ryan de Vreede momenteel bovenaan de ranglijst. Hij won dit jaar al twee rankingtoernooien en heeft 120 punten verzameld. De nummer twee, Dennie Olde Kalter, is niet heel ver weg en volgt op 108 punten. Voor Arjan Konterman (94) wordt het een hele uitdaging om vanaf de derde positie alsnog rankingkampioen te worden.

  De strijd om het kampioenschap bij de heren B ligt nog volledig open. Koploper is momenteel Patrick van Santen (95 punten), maar Diderik van Renselaar (91) zit hem op de hielen. Ook Douwe van Kalkeren en Joey de Jong doen met elk 80 punten nog volop mee in de strijd om het rankingkampioenschap.

  Roos van der Velde gaat bij de dames aan de leiding van de ranking. Met 130 punten heeft zij de afgelopen vijf rankings erg constant gepresteerd. Dat geldt ook voor Noa-Lynn van Leuven (125) en Anca Zijlstra (120), die beiden nog volop kans maken op het rankingkampioenschap. Aileen de Graaf (109) won dit jaar al twee toernooien en doet ook nog mee om de titel.

  Jeugd
  Bij de junioren kan de titel Bradley van der Velden eigenlijk niet meer ontgaan. In alle vijf rankings dit jaar stond hij in de finale en van die finales won hij er liefst drie. Met 170 punten heeft hij een grote voorsprong op de nummer twee, Pim van Bijnen (129). Kendji Steinbach staat op de derde plaats bij de junioren met een totaal van 109 punten tot dusver in dit seizoen.

  Het kampioenschap bij de meisjes gaat dit jaar tussen Chantal Tessin en Daphne Camijn. Chantal Tessin staat momenteel eerste bij de meisjes en heeft dit seizoen tot dusver 165 punten verzameld. Voor Daphne Camijn is de titel nog alleszins mogelijk, al moet zij dan wel een achterstand van tien punten goedmaken op de koploper. Fardau de Jong staat met 114 punten op de derde plaats.

  Bij de aspiranten staat Ruben Baalmans op pole-position om het rankingkampioenschap binnen te slepen. Ruben Baalmans won dit jaar twee toernooien en heeft in totaal tot nu toe 150 punten gehaald. Daarmee heeft hij een flinke afstand ten opzichte van de nummer twee, Cor Beukema (125). Vlak achter Cor Beukema staat Daan Toxopeus op de derde plaats met 124 rankingpunten.

  Paradarters en specials
  De grote winnaar van het seizoen tot dusver bij de paradarters (staand) is met afstand Michelovic van Velzen. Hij won dit seizoen vier van de vijf rankings en staat daarmee op 170 punten. Het moet raar lopen wil achtervolger Cliff Ruiter (135) het kampioenschap nog van hem af willen snoepen. Patrick Breekveldt staat met 120 punten op de derde plaats.

  De strijd om de titel bij de paradarters (rolstoel) is na vijf rankings nog volop gaande. Michel van den Hengel gaat met 145 punten aan de leiding, maar Carel Scholten (140) zit op het vinkentouw. Ook Anton van Hemert is met in totaal 135 punten nog zeker niet kansloos voor het rankingkampioenschap.

  Bij de specials vinden we na vijf rankingtoernooien liefst twee mannen aan kop: Albert Penninkhof en Aant Jager. Zij hebben allebei 150 punten verzameld dit seizoen en wonnen ook allebei twee toernooien. Toch heeft ook de nummer drie, Fred Kupers, nog alle kans op het kampioenschap. Fred Kupers haalde dit jaar drie finales en heeft 145 punten.

  De NDB wenst alle deelnemers aan het NK Darts heel veel succes! Alle informatie over het toernooi in Barneveld vind je hier. De inschrijving is inmiddels al enige tijd geopend.

 6. Van Gerwen wint Premier League

  Een fantastische prestatie van Michael van Gerwen! De Nederlander heeft donderdagavond voor de zevende keer in zijn carrière de Premier League gewonnen. In de finale van het toernooi in The O2 in Londen versloeg Van Gerwen overtuigend Gerwyn Price: 11-5.

  De eerste overwinning van de Brabander kwam in 2013. Donderdagavond versloeg hij eerst regerend wereldkampioen Michael Smith (10-8), alvorens af te rekenen met Price. Met de winst in Londen gaat de hoofdprijs van 275.000 Britse ponden mee naar Nederland.

  De NDB feliciteert Michael met zijn prachtige prestatie en eindoverwinning in de Premier League!

 7. Nederlands team Six Nations Cup 2023 bekend

  Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni vindt in Noord-Ierland de Winmau Six Nations Cup Darts 2023 plaats. Nederland gaat het daar opnemen tegen Engeland, Wales, Schotland, Ierland en gastland Noord-Ierland. De Six Nations Cup kent volgens velen het sterkste deelnemersveld van alle internationale teamtoernooien, oftewel topdarts en teamprestaties op het hoogste niveau. Er komen namens Nederland in totaal vijf heren en drie dames in actie.

  Na uitgebreid overleg binnen de Technische Staf zijn de volgende teams samengesteld door de bondscoaches:

  Dames
  Het damesteam bestaat uit Anca Zijlstra, Noa-Lynn van Leuven en Priscilla Steenbergen. Dit ijzersterke trio heeft inmiddels de nodige ervaring. Zo hebben Noa-Lynn van Leuven en Priscilla Steenbergen recent op het 4 Nations Tournament bewezen in goede vorm te verkeren en is Anca Zijlstra al jaren een stabiele factor binnen het team. De damesploeg, onder leiding van bondscoach Karin ten Kate, kijkt uit naar een spannende strijd met regerend kampioen Ierland en de altijd sterke Engelse dames.

  Heren
  Voor het herenteam zijn Moreno Blom, Alexander Merkx, Wesley Plaisier, Dennie Olde Kalter en Ryan de Vreede geselecteerd. Wesley Plaisier en Dennie Olde Kalter hebben de afgelopen toernooien uitstekend gespeeld in het Nederlandse shirt. Moreno Blom en Alexander Merkx kenden een fantastisch debuut in het Nederlands Team in Duitsland tijdens het recent gespeelde 4 Nations Tournament. Daarnaast presteren alle vier heren zowel nationaal als internationaal uitstekend. Ryan de Vreede werd door de technische staf toegevoegd aan het Nederlands Team. Ryan kent tot nu toe een uitstekend seizoen, is koploper op de NDB Ranking en won al meerdere toernooien. Al met al is het een mooie herenploeg, onder leiding van bondscoach Raymond de Vries, die wederom voor de Six Nations Cup-titel gaat strijden.

  Historie
  De Nederlandse heren hebben de Six Nations Cup vier keer gewonnen. In 2013 op Texel, in 2018 in Engeland, in 2019 in de Bonte Wever in Assen en vervolgens nog de laatste editie in Schotland. De dames waren er vaak dichtbij, maar moeten nog altijd wachten op hun eerste overwinning. Tijdens de laatste editie in 2022 viel er nog meer te juichen voor het Nederlands Team. Wesley Plaisier pakte namelijk ook de individuele titel bij de heren door in een fantastische finale Scott Taylor te verslaan.

  Spelformat
  Tijdens het toernooi komen per team vijf heren en drie dames in een round-robin systeem in actie. Omdat alle wedstrijden op het podium worden gespeeld en spelers om de beurt strijden om de winst van één leg, blijft het constant spannend en spectaculair. De zes landen worden dus verdeeld over twee groepen, waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De dames en heren spelen ieder hun eigen toernooi. Daarnaast wordt er op de eerste dag ook nog een singlestoernooi gespeeld.

  Topdarts tijdens de Winmau Six Nations Cup Darts is absoluut gegarandeerd, omdat de beste spelers van de nationale teams uit Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Nederland in actie zullen komen. De NDB wenst alle teams alvast heel veel succes volgende maand in Noord-Ierland!

 8. Nieuwe SuperLeague-teams bekend

  Afgelopen zondag zijn de finales van de SuperLeague play-offs gespeeld. De winnaars van de finalewedstrijden hebben zich direct geplaatst voor het nieuwe SuperLeague-seizoen. De verliezers van de finales krijgen op 10 juni nog een herkansing; dan spelen zij tegen de nummers negen van de drie Overgangsklassen.

  Regio A
  SLN team Borger speelt volgende seizoen in de reguliere SuperLeague-competitie. Het team was in de finale van de play-offs met 7-3 te sterk voor De Rake Gooier Urk. Voor Urk volgt op 10 juni de herkansing om alsnog in de SuperLeague te komen. Dan speelt de ploeg tegen de nummer negen van de Overgangsklasse A: Toornsmit.

  Regio B
  De Moriaanse Gladiolen gaan komend seizoen hun SuperLeague-debuut maken. In de finalepartij tegen SL Posthoorn waren De Moriaanse Gladiolen veel te sterk (2-8). SL Posthoorn krijgt in juni nog een laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de SuperLeague. Het is nog niet helemaal zeker wie de nummer negen van de Overgangsklasse B wordt, maar op dit moment bezet Shovel Darts Team uit Eygelshoven die positie.

  Regio C
  Ook De Haagse Poort mag zich volgend jaar deelnemer aan de SuperLeague noemen. De finale van de play-offs ging zo eenvoudig echter nog niet. Het duel tegen Café Gouweteen eindigde in een 6-5 overwinning voor De Haagse Poort. Of Gouweteen volgend jaar ook SuperLeague speelt, is nog afwachten. Op 10 juni speelt de ploeg voor plaatsing tegen de nummer negen van de Overgangsklasse C. Dat is op dit moment DZJ Hippo Hilversum.

  De NDB feliciteert alle winnaars met het behalen van de SuperLeague en wenst alle deelnemers aan de beslissingswedstrijden op 10 juni veel succes!

  Superleague team Borger
  De Moriaanse GuldenDe Haagse poort

 9. Update over de Winmau World Masters

  De WDF heeft op haar website een update gegeven over de Winmau World Masters. Deze update is hieronder te lezen.

  De wereldbond is op dit moment in gesprek met potentiele sponsoren en verschillende partners. De Winmau World Masters is een toernooi van de WDF, waarbij de NDB ze helpt en ondersteunt. Zodra de NDB groen licht krijgt van de WDF, hebben wij de locatie en organisatie klaar staan om weer een prachtig evenement neer te zetten. De WDF heeft aangegeven om in juni met meer nieuws te komen.

  2023 WDF World Masters - Update


  The World Darts Federation is continuing to work hard to secure the required commercial deals for the WDF World Masters to take place in 2023.

  WDF Secretary-General Nick Rolls said: "Earlier this year, I mentioned that the WDF were working towards a deadline of March 31st to decide whether the World Masters would go ahead in 2023 or not.

  "We have been, and still remain, in a number of exciting conversations that would allow us to secure the long-term future of the World Masters in the way we have with the WDF World Championships.

  "It is important to keep those conversations ongoing for as long as possible because we want to do all that we can to ensure that every possibility is explored for the benefit of our players and member nations.

  "That said, we also know that radio silence is not helpful for the players and federations around the world that support our tournaments and it's for that reason that we are setting a firm decision deadline at the end of June that will be adhered to."

  Paul Engelbertink, Director of the Nederlandse Darts Bond, added: "The 2022 Winmau World Masters was a phenomenal success and it was fantastic to have such a big event here in the Netherlands.

  "We are aware that the WDF are continuing to explore a number of strategic partnerships around the tournament. When we receive the green light from the WDF to proceed, we have the venue and system in place to ensure another excellent event on the darting calendar."

  The WDF will provide further clarification on the status of the 2023 World Masters in June.

 10. Terugblik SuperLeague

  De zeventiende speelweek van de SuperLeague (SLN) is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Jeffrey Rijlaarsdam (SL Dubbel10 Arnhem) een 170-finish gooide. De laatste speelweek van de SuperLeague staat gepland op 3 juni.

  Hoofdklasse
  Goudenregenbar uit Den Haag is heel dicht bij het kampioenschap in de Hoofdklasse. Op Urk won de koploper afgelopen zaterdag van Twenty Six (3-7), terwijl concurrent Team Winsum Sneek op bezoek bij Bosgenoegen gelijkspeelde: 5-5. De voorsprong van Goudenregenbar bedraagt nu drie punten, al heeft Winsum Sneek een iets beter gemiddelde. Als Goudenregenbar de laatste wedstrijd wint of gelijkspeelt, is het kampioenschap binnen. Onderin de Hoofdklasse is het nog erg spannend; vier teams zijn nog in gevaar. SLT Die Gaststube is al gedegradeerd, maar won afgelopen weekend in eigen huis wel ruim van Vrijbuiter Superleague: 8-2. Oranjebar ging thuis in Mariahout onderuit (3-7) tegen DKE RW Repair, terwijl De Dartshop ’t Vrijthof Allstars belangrijke punten pakte tegen Café De Dissel: 7-3.

  Overgangsklasse A
  SLT Langhenkel vastgoed was bij aanvang van het weekend inmiddels al kampioen in de Overgangsklasse A. De kampioen verloor afgelopen zaterdag echter wel op bezoek bij SLT de Planeet: 6-4. De nummer twee, Café Kremer, speelde thuis tegen de mannen van De Stam gelijk (5-5). Verder eindigde het duel tussen Toornsmit, dat een beslissingswedstrijd om handhaving moet gaan spelen, en degradant SLT de Barnstee in evenwicht: 5-5. DCG Trainingdarts won op bezoek bij Superleague team De Karre overtuigend (2-8) en maakt daardoor nog kans op de tweede plaats. Tot slot ging De Moriaan thuis in Kampen onderuit tegen Vostars United. Het werd 3-7 in het voordeel van de bezoekers.

  Overgangsklasse B
  Net als in de Hoofdklasse is het kampioenschap in de Overgangsklasse B nog niet beslist. Dart Team Venlo heeft drie punten voorsprong op de nummer twee, Xtreme sport Tilburg, maar de Tilburgers hebben een beter gemiddelde. Afgelopen zaterdag won Venlo op bezoek bij Parketvloermeesters (4-6), terwijl Xtreme sport Tilburg in Geleen afrekende met De Reünie-Adro Parket: 3-7. Als Venlo de laatste wedstrijd wint of gelijkspeelt, is de ploeg sowieso kampioen. Verder was Dartcafé Nouveau afgelopen weekend in eigen huis te sterk voor Pluym Schilderwerken (7-3) en ging Shovel Darts Team thuis onderuit tegen SL Dubbel10 Arnhem: 2-8. Jeffrey Rijlaarsdam van Arnhem gooide in die partij een 170-finish. Degradant SL ut Wiel verloor met diezelfde cijfers van Fanatics in Weert.

  Overgangsklasse C
  Kampioen Sportsbar Potters Hoofddorp is afgelopen weekend in de Overgangsklasse C tegen een nederlaag aangelopen. In eigen huis verloor Hoofddorp (3-7) van Café Sante Leiden, dat daarmee derde staat. Superleague Rotterdam (de nummer twee) kan Sportsbar Potters al niet meer achterhalen, maar won afgelopen weekend nog wel op bezoek bij Oranjestad United: 4-6. Verder verloor degradant ZDF Sport Pub Goes in eigen huis van Eddie’s druifjes (3-7), en won Sonny’s Darts / Café De Stoof thuis in Rotterdam van SLT De Salamander met 7-3. DZJ Hippo Hilversum redde het zaterdag niet tegen PrimaDarts (4-6) en dat betekent dat Hilversum voorlopig nog negende staat en waarschijnlijk een beslissingswedstrijd om handhaving moet gaan spelen.

  Op de algemeneSLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

Joomla templates by a4joomla