slideheader0.jpgslideheader1.jpgslideheader2.jpg

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Alle info World Masters 2019 en de BDO World Professional Darts Championship International Play-Offs

  De BDO heeft alle landenorganisaties, waaronder de NDB, voorzien van belangrijke informatie over de One80 L-Style World Masters 2019. Het is alweer de 46e editie van de World Masters waar internationale topspelers binnen de categorieën heren, dames, jongens en meisjes zullen strijden voor de titel: ‘World Master’.

  One80 L-Style World Masters
  De World Masters zal dit jaar worden gehouden van woensdag 23 t/m zondag 27 oktober in de locaties: “Circus Tavern” in Purfleet & “the Civic Hall” in Grays. Het toernooi zal van start gaan met de vloerwedstrijden in de Gray’s Civic Hall waarna de podiumwedstrijden vanaf 25 oktober met de beste 32 heren en beste 8 dames ruim 7 kilometer verderop in de Circus Tavern in Purfleet gespeeld zullen worden. Ook de finale van de jongens en meisjes zal vrijdag 25 oktober op het podium in de Circus Tavern gespeeld worden. Alle wedstrijden tot aan de finale zullen bij de jeugd op donderdag 24 oktober in de Gray's Civic Hall gespeeld worden.

  Alle podiumwedstrijden zullen live uitgezonden worden op Eurosport van vrijdag 25 oktober t/m zondag 27 oktober. Klik hier voor het volledige schema van de World Masters.

  Controleer of je aangemeld bent!
  Ook dit jaar zijn er weer veel Nederlanders geplaatst voor de World Masters. Maar liefst 53 Nederlanders mogen zich inschrijven voor dit toernooi. Klik hier voor de lijst met gekwalificeerde Nederlanders. Mocht je zelf denken recht te hebben op deelname aan de World Masters maar zie je je naam niet terug op de lijst neem dan z.s.m. contact op met de NDB via: telefoon 030-2081180 of mail info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  Als je niet op de lijst van de NDB staat en je wel inschrijft accepteert de BDO je inschrijving niet! Neem dus ook contact met ons op.
  Alle spelers krijgen vandaag persoonlijk een mail van de NDB met belangrijke informatie. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen, laat dit ons dan ook zeker weten.

  Jeugdspelers wordt geadviseerd extra goed op te letten, de BDO heeft namelijk nog geen lijst bekend gemaakt van spelers die het afgelopen seizoen een internationaal open hebben gewonnen. Hierdoor kan het zijn dat je als jeugdspeler een toernooi gewonnen hebt, maar je naam niet op onze lijst staat. Neem dan direct contact op met de NDB. Voor zover we kunnen nagaan hebben we zelf alle jeugdspelers aangemeld, zie hiervoor onze lijst.

  BDO World Professional Darts Championship International Play-Offs
  Op maandag 28 oktober staan de World Professional play-offs voor de dames en heren op het programma. Spelers die geplaatst zijn voor de One80 L-Style World Masters zijn automatisch ook voor deze play-offs geplaatst. Je dient je hier wel apart voor in te schrijven. De play-offs voor de Youth World Championship zal op donderdag 24 oktober gehouden worden. Alle wedstrijden zullen gespeeld worden in de Grays Civic Hall.

  Aanmelden & Inschrijven
  De NDB zal de aanmelding verzorgen voor de One80 L-Style World Masters (dames/heren/jeugd), de World Professional play-offs (dames/heren) en Youth World Championship Play-offs (jeugd) bij de BDO. De BDO schrijft voor dat alle spelers zich zelf online moeten inschrijven, klik hier om je direct in te schrijven voor de World Masters en klik hier om je in te schrijven voor de World Pro Play-offs via de BDO website. Jeugdspelers dienen zich in te schijven voor de Youth World Championship Play-offs door hier te klikken.

  Let op: alleen spelers die op deze lijst staan, kunnen zich inschrijven. De BDO zal overige inschrijvingen niet verwerken! Meer informatie omtrent de inschrijving kun je vinden in deze documenten: World Masters online entry instructions & World Masters players registration instruction. De inschrijving zal op 11 oktober sluiten. Zorg dat je jouw inschrijving dan volledig hebt afgerond en betaald, anders kan je niet meer deelnemen. Wil je meedoen aan beide toernooien dan dien je je dus apart in te schrijven voor beide toernooien!

  Een aantal belangrijke voorwaarden om mee te mogen doen:

  • Je dient lid te zijn van de NDB en dus bij een aangesloten lidorganisatie.
  • Je dient speelgerechtigd te zijn voor de BDO en mag niet in het bezit zijn van een PDC tourcard.
  • Je dient in te stemmen c.q. te voldoen aan: The player's agreement to be bound by and comply with the following provisions of the BDO Authorised Handbook, copies of which have been provided to the player: the Eligibility Rule, the Disciplinary Code, the Anti-Doping Policy, the BDO Playing Rules, including the Player's Dress Code and the Rules/Procedures laid down in the tournament programme.
  • Deelnemers bij de dames en heren zijn verplicht bij toernooiwinst deel te nemen aan de ‘BDO World Professional Darts Championship 2020’ waarvoor een overeenkomst getekend moet worden met de BDO.
  • Jeugdspelers moeten 17 jaar of jonger zijn op zondag 27 oktober 2019.
  • Voor deelname aan het seniorentoernooi moet je op woensdag 23 oktober 2019 18 jaar of ouder zijn.
  • Voor jeugdspelers is het uiteraard verboden om tijdens het toernooi alcohol te nuttigen.
  • Kledingreglement: conform BDO dress code.
  • Tijdens wedstrijden en in de ‘playing area’ is het verboden om te drinken. Uiteraard is het verboden om te roken in de speelgelegenheid.
  • Zowel het BDO wedstrijdreglement, BDO World Masters reglement als het BDO dopingreglement zijn van toepassing.

  Verblijf
  Alle spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de reis, verblijf en inschrijving. De NDB zal natuurlijk waar mogelijk de spelers ondersteunen, zowel in de voorbereiding als tijdens de World Masters. Aangezien er veel veranderd is snappen wij dat bovenstaande misschien onduidelijk is. Neem bij vragen altijd contact met ons op. Wij helpen iedereen graag! 

  Zodra de NDB meer informatie ontvangt wordt dit direct gepubliceerd. Nogmaals, voor alle vragen kan contact opgenomen worden met de NDB via info [AT] ndbdarts [DOT] nl of 030-2081180.

 2. Foto: Evert Zomer

  Dit weekend volop darts in Bridlington, Engeland. Alle toppers van de BDO komen weer bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens deze twee prachtige toernooien. Er komen maar liefst elf Nederlanders in actie.

  Vanavond wordt er gestart met een koppeltoernooi. Morgen wordt de British Classic gespeeld en regerend kampioen Richard 'Flyers' Veenstra zal zijn titel proberen te prolongeren. Vorig jaar wist hij in een prachtige Nederlandse finale Wesley Harms te verslaan. Deze editie heeft Veenstra in de eerste ronde een bye en moet dus afwachten wie zijn tegenstander zal zijn, dit geldt ook voor Harms. De andere Nederlandse heren die meedoen zijn Michael Busscher, Donny de Jong, Martijn Kleermaker, Chris Landman, Jeffrey Mansveld, Dennie Olde Kalter, Rutger Spies en Jitse van der Wal. De enige Nederlandse dame die deelneemt in Engeland is Astrid Trouwborst. Zij treft in de eerste ronde de Engelse Kim Fuller.

  Op de zondag worden de British Open singels gespeeld. Ook dit toernooi wist Veenstra vorig jaar te winnen door de Duitser Michael Unterbuchner te verslaan.
  Zowel de British Classic als British open kun je live volgen. Beide toernooien worden gestreamd.

  Hierbij de volledige lotingen:

  British Classic:
  Heren
  Dames

  British Open:
  Heren single
  Dames single
  Heren koppel
  Dames koppel

  Wij wensen alle Nederlanders alvast heel veel succes!

 3. LaCo voorbeschouwing speelweek 2

  Aanstaande zaterdag start de tweede speelweek van de Landelijke Competitie. Welke teams behalen een tweede overwinning? En wie moet er een inhaalslag gaan maken? De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit.

  Heren 
  In poule A gaan DONHN en DVK voor revanche. VDO zal zijn eerste opwachting dit seizoen maken tegen DVK en de heren van SDC zullen hun eerste wedstrijd van het seizoen spelen tegen de mannen van DONHN. De twee winnaars van de eerste speelweek nemen het nu tegen elkaar op, DVS ontvangt DBA. In poule B neemt DBBR het op tegen DBMN. Voor de DBBR is dit de eerste wedstrijd van het seizoen en ze zullen goed uit de startblokken moeten komen aangezien DBMN in de eerste speelweek een ruime eerste zege behaalde. De DVO en DOGD zullen tegen elkaar strijden voor hun eerste overwinning dit seizoen. In poule C is er een vrije week voor alle teams.

  Dames 
  FDB en DVK zijn op dit moment gedeeld koploper in poule A bij de dames. DVK kan deze speelweek een voorsprong pakken als zij hun wedstrijd tegen VDO weten te winnen aangezien FDB deze week vrij is. SDC treft thuis de dames van DONHN, die hun eerste wedstrijd wisten te winnen en DBA reist af naar Deventer om te spelen tegen DVS. In poule B zijn er deze speelweek ook twee teams vrij, DSWN en RDB hebben een weekje rust. DBBR mag zijn eerste wedstrijd spelen tegen DBMN in Houten. DOGD start het seizoen tegen de dames van DVO.

  Jeugd 
  Bij de jeugd in poule A heeft RDB na een klinkende 11-0 overwinning nu een vrije speelweek. KDO zal zijn seizoen starten tegen nummer 2 DBMN. DBA neemt het in de tweede week op tegen DVS, beide teams zullen na het verlies van de eerste week graag punten willen pakken. In poule B van de jeugd staat er één wedstrijd op het programma. DBBR gaat de strijd aan met DONHN/DVK

  Voor het hele programma en alle statistieken bekijk de algemene LaCo-pagina.

  Wij wensen alle spelende teams weer heel veel succes!

 4. JDC World Team Cup

  Volgende week dinsdag, 24 september, staat het JDC World Cup Team toernooi in Gibraltar op de kalender. 

  De twee Nederlandse teams bestaan uit de volgende darters en begeleiding:

  Team A: Jurjen van der Velde, Daan Bastiaansen, Owen Roelofs en Luke van der Kwast.
  Team B: Danny Jansen, Marcel Bus, Kevin Lasker en Pim van Bijnen
  Begeleiding: Dick Bontekoe en Patrick Stolk

  Vorig jaar wist team A, toen nog met Levy Frauenfelder en zonder Luke van der Kwast, de titel te winnen. Het Nederlandse jeugd team was toen in de finale met 4-2 te sterk voor Ierland. Dat Nederlandse team was destijds samengesteld door Michael van Gerwen. Dit jaar heeft de NDB besloten de teams samen te stellen en naar Gibraltar te sturen. Michael van Gerwen is als sponsor betrokken. De NDB is hem hiervoor zeer dankbaar.

  Naast het team toernooi zullen deze acht deelnemers op woensdag 25 september de International Open Single spelen en op donderdag 26 september meedoen aan de JDC Junior World Darts Finals.

  Uiteraard stellen we in aanloop naar het toernooi de spelers ook nog uitgebreid aan u voor.

  Wij wensen alle spelers alvast heel veel succes!

 5. Foto: Evert Zomer

  De NDB kan met trots zeggen dat we afgelopen zondag tijdens de eerste NDB Ranking in Zutphen de eerste 13 jeugdbegeleiders hun certificaat hebben mogen overhandigen. Dit is een belangrijke stap vooruit voor het laten groeien van jeugddarts in Nederland in een veilige en kindvriendelijke omgeving.

  De populariteit van de dartssport is ongekend groot en regelmatig te zien op televisie. Dit heeft een groot positief effect op de deelname aan en interesse in jeugddarts. Dit brengt naast allemaal positieve ontwikkelingen natuurlijk ook enkele risico’s met zich mee.

  We onderscheiden een aantal belangrijke aspecten binnen het jeugddarten: begeleiding, gezonde en veilige sportomgeving & Fair Play

  Begeleiding
  Natuurlijk is begeleiding van jeugd(darters) niet voor iedereen weggelegd. Hier komen specifieke vaardigheden en competenties bij kijken, het liefste in combinatie met een opleiding of het volgen van cursussen. Ook hebben we situaties meegemaakt waarin spelers veel belooft wordt, waaronder sponsoring in geld of persoonlijke begeleiding naar en tijdens toernooien. Beloftes die soms niet nagekomen worden waardoor de darter uiteindelijk met lege handen, frustratie en grote teleurstelling achterblijft. De NDB vind het dan ook belangrijk om de jeugdbegeleiders te ondersteunen. Hiervoor heeft de NDB samen met NOC*NSF de cursus “de vier inzichten van trainerschap” ontwikkeld i.c.m. de test “Ins en Outs NDB”. Daarnaast dienen alle vrijwilligers bij de NDB altijd en VOG te overleggen. Afgelopen zomer heeft de NDB voor het eerst de cursus aangeboden aan alle jeugdbegeleiders van onze lidorganisaties. Dertien jeugdbegeleiders van deze groep zijn inmiddels geslaagd voor zowel de cursus als de test. Natuurlijk hebben deze vrijwilligers ook een VOG overlegd en voldoen zij hiermee aan alle drie de voorwaarden om zich NDB Erkend Jeugdbegeleider te mogen noemen. Wij feliciteren, iedereen van harte met deze mooie stap! De NDB zal een online register bijhouden waarin alle NDB erkende jeugdbegeleiders staan. U kunt dit register hier raadplegen.

  Gezonde en veilige sportomgeving
  Tijdens evenementen van de NDB krijgen de gezondheid en veiligheid van de jonge darters de hoogste prioriteit. Aangezien de dartssport voor een groot deel verbonden is aan de horeca en tijdens seniorenevenementen gebruik van alcohol gebruikelijk is willen wij voorkomen dat jeugddarters in een onwenselijk situaties terecht komen. De NDB is momenteel druk bezig met het opzetten van een erkende jeugdlocaties i.s.m. de lidorganisaties en de jeugdcommissie van de NDB. In de toekomst kunt u op onze site naast een register voor erkende jeugdbegeleiders ook een overzicht aantreffen voor NDB erkende jeugdlocaties.

  Fair Play
  Ook sportiviteit heeft de NDB hoog in het vaandel staan, iedereen kent de term Fair Play wel. Doel van Fair Play is 'het hanteren van een aantal afspraken en regels om de sport voor zo veel mogelijk mensen aantrekkelijk en plezierig te houden'. Fair Play vereist niet alleen dat iedere sporter zelf de (spel)regels naleeft, maar ook dat we elkaar (blijven) stimuleren naar de geest ervan te handelen. Fair Play gaat over sportiviteit en respect in de sport.

  Voor meer informatie omtrent de Fair Play campagne van de NDB, klik hier.

  Contact ons bij hulp en vragen!
  De NDB hecht ontzettend veel waarde aan integriteit binnen de dartssport, waaronder een veilige en gezonde sportomgeving. Vragen? Twijfel niet langer en neem contact op met de NDB via telefoonnummer 030-2081180 of info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

 6. SuperLeague weer begonnen

  Na een warme zomerperiode is afgelopen zaterdag ook voor de SuperLeague teams het seizoen echt begonnen en mochten de teams weer aantreden voor de eerste wedstrijd! Er stonden negentien wedstrijden op het programma.

  Hoofdklasse
  Twenty Six Urk is de competitie ijzersterk begonnen. In Eindhoven heeft met een 9-1 gewonnen van deDartshop.nl en daarmee de koppositie ingenomen na speelweek 1. Maar ook de kampioen van vorig jaar, Bosgenoegen, kende een vliegende start. Zij wisten in Leiden Dartshop Leiden met 8-2 te verslaan. Ook het derde thuisspelende team Café de Dissel wist de punten niet in Staphorst te houden. Met een ruime 8-2 overwinning waren het namelijk de mannen van Oranjebar 1 die de volle buit mee terug naar huis wisten te nemen. In Friesland was de spanning om te snijden. DKE RW Repair met veel debutanten in hun gelederen moest in het begin van de wedstrijd toezien hoe de ervaren mannen van Team Winsum Sneek een 5-1 voorsprong pakte. De mannen uit Den Haag vochten zich echter helemaal terug in de wedstijd en wisten alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De laatste wedstrijd ging tussen Red Alert Bet Kolen en Fanatics Weert. Wat de andere thuisspelende teams niet lukte, thuis winnen, lukte de mannen van Red Alert Bet Kolen wel. Zij wisten met een 6-4 overwinning de punten in Tilburg te behouden.

  Overgangsklasse A
  Ook in overgangsklasse A waren er 2 teams die direct een uitoverwinning pakte. Toornsmit wist een 7-3 overwinning te boeken bij de Status Bar en de Makkers van Wilma wonnen met 7-3 bij SLT de Planeet. De andere thuisspelende team wisten de punten wel in eigen huis te houden. Zo won de Vrijbuiter Superleague met 6-4 van Legend Reen Sneek en Café Kremer met 7-3 van De Moriaan. In de laatste wedstrijd uit deze poule won Vostars United met maar liefst 9-1 van De Schout/Kluin Schilderwerken en zo wisten de mannen uit Enschede de eerste plaats te bemachtigen na deze speelweek.

  Overgangsklasse B
  In overgangsklasse B pakte Dart Team Venlo (DTV) zeer overtuigend de koppositie met een 10-0 overwinning op 't Pleintje Stampersgat. Xtreme Sport Tilburg zit de nieuwe koploper echter op de hielen want zij wisten een 8-2 uitoverwinning te pakken op DAKdomein/Vrijboom. Maar ook Dart Team Klumpke en Café Kafé Doetinchem staan niet ver weg. Deze teams wisten namelijk thuis te winnen van respectievelijk FF naar Steef en Oranjestad United. De laatste wedstrijd eindigde in een gelijkspel tussen Dartscafé Nouveau 1 en De Burgemeester (5-5).

  Overgangsklasse C
  In overgangsklasse C wist Prima Darts de maximale overwinning te pakken met een 10-0 overwinning op DV Double Bull Spakenburg. Agnes en Schier Barendrecht volgt echter op de voet na een 8-2 overwinning op Het Wapen van Maasdijk. 8-eraf Amsterdam wist met een ruime 7-3 overwinning op De Zware Jongens Hilversum de punten in Amsterdam te houden terwijl Havenzicht Ridderkerk met een 6-4 overwinning op Racketcentrum Terneuzen de punten wist mee te nemen uit Zeeland. Ook in deze poule eindigde de laatste wedstrijd in een gelijkspel en deelde Sonny's Darts/Agnes & Schier en Flora Bar de punten (5-5).

  Alle uitslagen en standen kunt u hier vinden. Speelweek twee staat op 27 september gepland.

 7. Foto: Evert Zomer

  Vandaag stond de eerste ranking van het seizoen op het programma. In de Hanzehal in Zutphen deden maar liefst 87 jeugddarters, 182 heren A, 174 heren B, 76 dames, 31 specials en 29 paradarters mee. Dit zorgde voor een leuke en drukke eerste ranking! De eerste titels van het seizoen gingen naar Aileen de Graaf (dames), Luc Peters (heren A), Robin Veenstra (heren B), Luke van der Kwast (junioren), Lerena Rietbergen (meisjes), Tinus van Tiel (aspiranten), Menno Lammers (specials) en Michelovic van Velzen (paradarts).

  Meisjes:
  Bij de meisjes stonden twee bekende namen in de finale. Lerena Rietbergen versus Rosanne van der Velde. Ook tijdens het vorige NDB Rankingseizoen hebben beide meisjes meerdere keren tegenover elkaar in de finale gestaan. Lerena Rietbergen was in Zutphen met 3-0 te sterk voor van der Velde. Ze wist in de finale nog een knappe 74-finish te gooien voor de 2-0. Eerder in het toernooi was Lerena al te sterk voor Aranka van der Waals (kwartfinale) en Julia Sengers (halve finale).

  Halve finale
  Rosanne van der Velde – Cheyenne Doddema 3-2
  Lerena Rietbergen – Julia Sengers 3-0

  Finale
  Lerena Rietbergen – Rosanne van der Velde 3-0

  Junioren:
  Bij de jongens ging de eerste NDB Ranking winst van het seizoen 2019-2020 naar Luke van der Kwast. Hij wist in de eindstrijd Pim van Bijnen met 4-0 te verslaan en gooide in de finale een prachtige 143-finish. De finaleplaats van Pim van Bijnen is een noemenswaardige prestatie aangezien hij zijn debut maakte bij de junioren. Zo was Pim van Bijnen verantwoordelijk voor de uitschakeling van o.a. Owen Roelofs (3-2), Youri Dirks (3-0) en Jurgen Schuiterd (3-0). Luke van de kwast wist naast Pim van Bijnen ook te winnen van Danny Jansen (3-1), Robin Janssen (3-0) en Sydnee de Vries (3-2).

  Halve finale
  Pim van Bijnen – Owen Roelofs 3-2
  Luke van der Kwast – Danny Jansen 3-1

  Finale
  Luke van der Kwast – Pim van Bijnen 4-0

  Aspiranten:
  Bij de aspiranten zijn een aantal bekende namen doorgeschoven naar de junioren zoals Pim van Bijnen en Sydnee de Vries. Daardoor zien we dat andere jongens strijden voor de prijzen. Tinus van Tiel wist in de aspirantencategorie de eerste Ranking van dit seizoen te winnen. Hij versloeg in een spannende strijd Massimo Balsamo met 3-2.

  Halve finale
  Massimo Balsamo – Milan Alkemade 3-2
  Tinus van Tiel – Cédric Saes 3-2

  Finale
  Tinus van Tiel – Massimo Balsamo 3-2

  Heren A:
  Luc Peters wist in Zutphen bij de heren A de eerste NDB Ranking te winnen van Wesley Plaisier. De heren zorgden voor een spannende finale en gooiden beide hoge finishes. Zo gooide Wesley Plaisier een 143-finish en liet Luc Peters een 132-finish noteren. Uiteindelijk was er een beslissende set nodig om Luc Peters tot winnaar te kronen. Peters was tijdens de Open Stedendriehoek o.a. te sterk voor Danny Blom, Erik van Rijswijk, Ahmed Ahmaddi en Wessel Nijman. 

  Kwartfinale
  Wesley Plaisier – Ron Wisniewski 5-2
  Michel van der Horst – Patrick Schop 5-0
  Wessel Nijman – Gino Vos 5-2
  Luc Peters – Ahmed Ahmaddi 5-4

  Halve finale
  Wesley Plaisier – Michel van der Horst 5-1
  Luc Peters – Wessel Nijman 5-4

  Finale
  Luc Peters – Wesley Plaisier 2-1 (3-2, 2-3, 3-1)

  Dames:
  Regerend NDB Rankingkampioene Aileen de Graaf was bij de dames weer eens de sterkste. De overwinning kwam de dame uit Bunschoten niet aanwaaien. In een spannende finale was ze met 5-4 te sterk voor Vanessa Zuidema. De winnares was eerder op de dag al te sterk voor onder andere Jeanine van de Bunt, Sabrina Mulder en Heidi van Hoof.

  Kwartfinale
  Aileen de Graaf – Sabrina Mulder 4-0
  Heidi Schijvens – Femke Herms 4-3
  Vanessa Zuidema – Marjolein Noijens 4-0
  Anca Zijlstra – Sharona Veld 4-3

  Halve finale
  Aileen de Graaf – Heidi Schijvens 4-1
  Vanessa Zuidema – Anca Zijlstra 4-1

  Finale
  Aileen de Graaf – Vanessa Zuidema 5-4

  Heren B:
  Bij de heren B waren er 174 spelers die de strijd met elkaar aangingen. Winnaar van de 'Open Stedendriehoek' werd uiteindelijk Robin Veenstra, zonder dat hij een finale hoefde te spelen. Zijn tegenstander voor de eindstrijd bleek na controle pas 17 jaar en was dus niet speelgerechtigd in de heren B categorie. Spijtig genoeg is de NDB daar pas voor de finale achter gekomen en kon dus niet anders dan hem uit het toernooi halen waardoor er geen finale bij de heren B is gespeeld. De NDB wil graag benadrukken dat het onmogelijk is om iedereen te controleren en dat het ook de eigen verantwoordelijheid is van een speler om uit te zoeken of hij/zij speelgerechtigd is voor de categorie waaraan hij/zij deelneemt.

  Paradarts:
  Bij de paradarters ging de strijd om de winst tussen Michelovic van Velzen en Pascal van der Hoorn. Het werd uiteindelijk de regerend NDB Rankingkampioen Michelovic van Velzen die wist te winnen met 3-1. Eerder op de dag was hij al te sterk voor onder andere Henk Jagers en Martijn Wouters. Van der Hoorn was in de halve finale te sterk voor Patrick Breekveldt en een ronde eerder was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling van Matthijs Wissink. 

  Halve finale
  Pascal van der Hoorn – Patrick Breekveldt 3-2
  Michelovic van Velzen – Henk Jager 3-0

  Finale
  Michelovic van Velzen – Pascal van der Hoorn 3-1

  Specials:
  Bij de specials ging Menno Lammers weer eens met de winst aan de haal. Hij wist in de finale te winnen van Albert Penninkhof met 3-1. In de halve finale was Menno Lammers al te sterk voor Jack Spaanderman en in de kwartfinale wist hij te winnen van Mark Tiemens.

  Halve finale
  Albert Penninkhof – Jack Spaanderman 2-1
  Menno Lammers – Aant Jager 2-0

  Finale
  Menno Lammers – Albert Penninkhof 3-1

  Hieronder alles uitslagen:

  Heren A

  Heren B

  Dames

  Meisjes

  Meisjes verliezersronde

  Aspiranten

  Aspiranten verliezersronde

  Junioren

  Junioren verliezersronde

  Paradarters

  Paradarters verliezersronde

  Specials

  Specials verliezersronde

  De stand van de NDB Ranking komt zo spoedig mogelijk online. Wij feliciteren alle winnaars met deze mooie titels en danken alle deelnemers, sponsoren, de DVS en natuurlijk alle vrijwilligers!

 8. Loting WDF World Cup 2019

  Van 7 tot en met 12 oktober zal in Cluj-Napoca in Roemenië de WDF World Cup 2019 plaatsvinden, het grootste en meest prestigieuze toernooi van de wereldbond en voor het Nederlands team. Vandaag heeft de WDF de loting online gezet. Bekijk de website voor het volledige schema. Het zal het grootste WK ooit worden! Er zullen 488 internationals aan de oché verschijnen, uit maar liefst 54 verschillende landen. Bij de heren gaan 54 landen de strijd met elkaar aan, terwijl er bij de dames 48 landen en bij de jeugd 20 landen deelnemen.

  Heren
  Jeffrey Sparidaans is ingedeeld in de eerste groep en treft de Tsjech Andreas Bless. In deze groep zit ook Mark McGrath, bekend van de laatste BDO World Trophy waar hij meerdere Nederlanders naar huis heeft gestuurd. Debutant Luc Peters neemt het op tegen de Deen Nicolai Olsen. Martijn Kleermaker is ingedeeld in groep 6 en komt in de eerste ronde uit tegen de Noor Stig J. Knudsen. In groep 8 zit Chris Landman, hij heeft een bye en zal dus moeten afwachten wie zijn tegenstander wordt. Dit wordt Tatu Pehkonen of Ermos Korradou.

  Bij het teamevent zitten de heren in een poule met Slovenië, Brazilië en India.

  Dames
  Bij de dames is Vanessa Zuidema ingedeeld in groep 2. Hier ontmoet zij de Noorse Ramona Mostad Eriksen. Anca Zijlstra staat in de eerste ronde tegenover de Finse Kirsi Viikainen. Anita van der Velden debuteert in de Nederlandse selectie en heeft in de eerste ronde een bye. Haar tegenstander komt voor uit een onderling duel tussen Barbara Osti en Abebe Demeke. Mojca Muzic en Kerstin Rauscher strijden om een plek in de volgende ronde tegen onze Marjolein Noijens.

  De dames mogen het tijdens het teamevent opnemen tegen Frankrijk en Bulgarije.

  Jeugd
  Onze jonge talenten starten met een poulefase. NDB Rankingkampioen Jurjen van der Velde zit in poule 1 met Abdel Wahab, Dominik Grüllich, William Wilson en Vilem Sedivy. Luke van der Kwast zit in poule 8. Hij moet het opnemen tegen Marcel Steinacher, Onur Yilmaz, Péter Gévai en Robin Stegler. Bij de meisjes zit Lerena Rietbergen in poule 3 samen met Momoka Ide, Selam Tsegay, Suzan-Marie-Atas. Rosanne van der Velde zit in een groep met Engels toptalent Beau Greaves, Katie Sheldon, Europees Kampioen Tamara Kovács en Julia Hemming.

  Hier alle speelschema's onder elkaar.
  Heren Single 
  Dames Single
  Jongens Single
  Meisjes Single
  Heren Koppels
  Dames Koppels
  Jongens Koppels
  Meisjes Koppels
  Heren Team
  Dames Team
  Jeugd Mix-koppel

  We wensen het Nederlands team alvast ontzettend veel succes!

 9. Superleague begint dit weekend!

  We gaan weer beginnen aan een gloednieuw SuperLeague seizoen. Morgen start de eerste speelweek en we beginnen gelijk met een aantal mooie affiches. Op de Superleague-pagina vind je alle poule-indelingen, speelschema's en teamsamenstellingen.

  De NDB wenst alle teams ontzettend veel succes en plezier toe tijdens het komende SNL seizoen, laten we er met z’n allen een spannende en sportieve competitie van maken!

  Hoofdklasse:
  Kampioen Bosgenoegen, met vele (ex-) Nederlandsteam spelers in de gelederen (o.a. Martijn Kleermaker, Chris Landman, Justin van Tergouw, Co Stompe en Quin Wester),  neemt het in de eerste speelweek op tegen de promovendus en kampioen van overgangsklasse C Dartshop Leiden. Red Alert Bet Kolen ( met o.a. Jeffrey Sparidaans en Joppe Bakens) de promovendus uit overgangsklasse B ontvangt Fanatics Weert. Oranjebar 1 zal met diverse (voormalige) Belgische & Nederlandse internationals (o.a. Sven Verdonck, Stefaan Deprez, Andy Beatens, Geert de Vos, Jermaine Wattimena & Joey ten Berge) afreizen naar de kampioen van overgangsklasse A, Café de Dissel. In Groningen zal Team Winsum Sneek het opnemen tegen DKE RW Repair. Ook in deze wedstrijden verschijnen diverse huidige en voormalig selectiespelers aan de oché, (o.a. Jan Dekker, Rick Hoftra, Frans v/d Weit, Danny Noppert,  Mike Zuydwijk, Rryan de Vreede en Yordi Meeuwisse). Maar ook in de laatste wedstrijd uit de hoofdklassen; deDartshop.nl - Twenty Six Urk, zien we diverse bekende namen uit de rijke historie van het Nederlands team terug (met o.a Derk Telnekes, Geert Nentjes, Dirk van Duijvenbode, Willem Mandigers, Gino Vos en de gebroeders van Peer).

  Overgangsklasse A:
  In overgangsklasse A staan er ook vijf wedstrijden op het programma. Vrijbuiter Superleague krijgt Legend Reen Sneek op bezoek. Statusbar opent de eerste week met een duel tegen Toornsmit. SLT de Planeet treft Makkers van Wilma en debutant Vostars United mag het opnemen tegen De Schout/Kluin Schilderwerken. De laatste wedstrijd uit deze klasse is een tweestrijd tussen Café Kremer en de Mondriaan.

  Overgangsklasse B:
  In deze klasse staat Pleintje Stampersgat in de eerste week tegenover Dart Team Venlo. Café Kafé Doetinchem krijgt Oranjestad United op bezoek. Dakdomein/Vrijboom speelt zijn eerste thuiswedstrijd tegen Xtreme Sport Tilburg. FF naar Steef moet naar Dart Team Klumpke. De overgebleven wedstrijd gaat tussen Dartscafé Nouveau 1 en debutant De Burgemeester.

  Overgangsklasse C:
  Nieuwkomer Havenzicht zal de eerste wedstrijd moeten afreizen naar Zeeland om te spelen tegen de heren van Racketcentrum Terneuzen. Sonny's Darts/Agnes & Schier staat tegenover Flora bar en Agnes & Schier Barenrecht treft Het Wapen van Maasdijk. 8-eraf Amsterdam wacht een duel tegen De Zware Jongens Hilversum. Als laatste zal Prima Darts zich moeten meten met DV Double Bull Spakenburg.

 10. Prachtig nieuw evenement: De NDB Masters met veel podiumwedstrijden

  Als afsluiting van het seizoen organiseert de Nederlandse Darts Bond een nieuw toernooi: de NDB Masters 2020. Het is een gesloten toernooi waar maximaal 102 heren, 90 dames en 176 jeugdspelers aan mee mogen doen. Er zal op een groot podium in een prachtige zaal met veel camera’s gespeeld gaan worden waarbij maar liefst 20 wedstrijden live uitgezonden gaan worden. Dit is bedacht om zoveel mogelijk spelers de kans te geven om ervaring op te doen op een groot podium voor de camera’s. Maar dat is nog niet alles! Er is in totaal een prijzenpot van €4.585,- met voor de nummer één bij de heren een bedrag van €1.000,- en voor de dameskampioen €600,-. Daarnaast krijgen de vier kampioenen een VIP pakket voor de BAUHAUS Dutch Open Darts 2021 met daarin een gratis inschrijving voor het singletoernooi, hotelverblijf voor het gehele weekend en uiteraard toegang tot de VIP.

  Categorieën:
  Er zijn in totaal vier categorieën: heren, dames, junioren en meisjes.

  Datum:
  De exacte datum volgt zo spoedig mogelijk. Het evenement zal plaatsvinden in juni/juli 2020.

  Wie mogen er deelnemen:
  - alle winnaars van de NDB Rankings seizoen 2019-2020 (5x1 speler per categorie)
  - alle nummers twee van de NDB Ranking 2019-2020 (5x1 speler per categorie)
  - de nummers 1 en 2 van het NK 2020 (2 spelers per categorie)
  - uiteindelijke top 6 van de NDB Ranking seizoen 2019-2020 (6 spelers per categorie)
  - alle lidorganisaties krijgen per categorie 2 wildcards om spelers af te vaardigen (25x2 spelers per categorie)
  - de gehele Nederlandse selectie seizoen 2019-2020
  - top acht singleklassement van de LaCo seizoen 2019-2020 (8 heren, 8 dames, 8 jeugd spelers)
  - top acht singleklassement van de SuperLeague seizoen 2019-2020 (8 heren)
  - NDB wildcards 6 heren, 6 dames, 6 junioren en 6 meisjes

  Totaal (maximaal): 102 heren, 90 dames, 88 junioren en 88 meisjes

  Indien er een speler zich dubbel plaatst via bovenstaande criteria dan schuift deze plaatst niet door. Het is aan de NDB om deze plaats via een Bye in te vullen of als wildcard te vergeven. Hierover zal later meer bekend worden gemaakt.

  De NDB is erg blij met deze mooie toevoeging aan de agenda en denkt hiermee te voorzien in een behoefte van de spelers en lidorganisaties. Vanuit verschillende toernooien en competities kunnen de winnaars tegen elkaar gaan strijden op een nieuw podium voor camera’s!  

  Meer (praktische) informatie over dit evenement volgt spoedig.

Joomla templates by a4joomla