slideheader2.jpgslideheader0.jpgslideheader3.jpgslideheader1.jpg

1 | 2 | 3 | 4

Previous ◁ | ▷ Next

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. NDB Rankingseizoen gaat van start - 1e ranking op 23 oktober: Open Rotterdam

  Het nieuwe NDB Rankingseizoen 2022-2023 staat voor de deur. Op zondag 23 oktober beginnen we met: Open Rotterdam. Hieronder hebben we alle informatie verzameld die je nu al moet weten!

  Wat moet je allemaal weten:
  Alle informatie over het NDB rankingseizoen 2022-2023 kun je vinden op de NDB Ranking pagina. Lees deze informatie goed door en zorg dat je op de hoogte bent van alle belangrijke informatie!

  Planning seizoen:
  Het nieuwe NDB Rankingseizoen bestaat uit zes rankings, waarvan de laatste het NK is. Hieronder alvast de verschillende data. Locaties worden later bekend gemaakt.

  • NDB Ranking 1: Open Rotterdam (RDO) – 23-10-2022
  • NDB Ranking 2: wordt nog bekend gemaakt – 27-11-2022
  • NDB Ranking 3: Open Stedendriehoek (DVS) – 08-01-2023
  • NDB Ranking 4: wordt nog bekend gemaakt – 05-03-2023
  • NDB Ranking 5: Open Fries (FDB) – 02-04-2023
  • NDB Ranking 6: Nederlands Kampioenschap – 14-05-2023

  Open Rotterdam:
  Voor de eerste NDB Ranking gaat de NDB in samenwerking met de Rotterdamse Darts Organisatie naar Vlaardingen. Wil je ook meedoen? Schrijf je dan snel in voor de Open Rotterdam op zondag 23 oktober. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de allereerste NDB Ranking van dit seizoen. Niet alleen zijn er mooie geldprijzen te winnen. Ook plaatsen alle winnaars zich automatisch voor de NDB Masters welke na het NDB Rankingseizoen gehouden zal worden.

  Waar is de eerste NDB Ranking?
  Sportcentrum Vlaardingen
  Zwanensingel 9
  3136 GZ Vlaardingen

  Inschrijven Heren A en dames:
  Heren A en dames kunnen alleen vooraf inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  Je kunt je inschrijven tot zaterdagmiddag 22 oktober 15.00 uur. De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

  Inschrijven overige categorieën:
  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!

  Aanvangstijden:

  • De locatie gaat uiterlijk om 10.00 uur open.
  • De jeugd (meisjes, aspiranten, junioren) kan zich tot 11.00 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.15 uur.
  • De paradarters en specials kunnen zich tot 11.30 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.45 uur.
  • De Heren B kunnen zich tot 12.30 uur inschrijven. Dit toernooi begint +/- 13.00 uur.
  • De Heren A en dames kunnen zich uitsluitend online inschrijven. De toernooien beginnen +/- 13.00 uur

  Loting en starttijden Heren A en dames:
  De loting en de starttijden van de Heren A en dames worden op zaterdagavond 22 oktober uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd.

  Afhalen spelerskaart:
  De spelers dienen op de dag zelf hun spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze spelerskaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je eerste starttijd.

  Livestream:
  Alle finales van de Open Rotterdam kun je vanaf omstreeks 15.00 uur rechtstreek volgen op onze NDB YouTube pagina.

  Alle belangrijke informatie:
  Alle overige informatie zoals prijzengeld, reglementen, kledingvoorschrift, inschrijven, aanvangstijden etc. kun je vinden op onze algemene NDB Ranking pagina.
  Het prijzengeld zal in lijn met alle voorgaande NDB toernooien niet in cash, maar per bank worden uitbetaald.

  De NDB en de organiserende lidorganisaties gaan er alles aan doen om er wederom een succesvol, sportief en aantrekkelijk seizoen van te maken.Open Rotterdam belooft een prachtig toernooi te worden. Zorg dus dat jij er ook bij bent op 23 oktober!

 2. Foto: Stefan Roelfsema

  De inschrijving voor de TOTO Dutch Open Darts 2023 is open! Dit unieke dartsevenement vindt plaats van donderdag 26 t/m zondag 29 januari in de Bonte Wever te Assen. De TOTO Dutch Open Darts is veruit het grootste dartsfeest in de wereld dat je niet mag missen!

  Dus pak je pijltjes, begin met trainen en wie weet sta jij straks wel op het grote podium van de TOTO Dutch Open Darts in De Bonte Wever voor duizenden dartfans met de beker boven je hoofd. Iedereen, van amateur tot professional kan deelnemen. Jij dus ook!

  Inschrijven kan voor de gebruikelijke categorieën en ook voor het warming-up toernooi.

  Inschrijven:
  Klik hier om je direct in te schrijven. Inschrijven kan tot en met 8 januari 2023.

 3. Het Nederlands team verovert 6 medailles op het EK.

  Het Nederlands team verovert zilver (heren) & brons (dames) op het Europees Kampioenschap (overall).

  Op de losse onderdelen pakt het Nederlands team ook 2x zilver in het teamevent, bij de dames & heren en winnen we twee bronzen plak met Danny van Trijp in de singles en met Anca en Lerena in de Koppels.

  We feliciteren het Nederlands team bestaande uit: Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven, Lerena Rietbergen, Wesley Plaisier, Dennie Olde Kalter, Jelle Klaasen en Danny van Trijp en de staf Karin ten Kate, Raymond de Vries en Patrick Stolk, met deze 6 medailles en een prachtig EK.

  Finaledag
  Op de finaledag speelde het Nederlands team vanmorgen de halve finale van het teamevent. De dames wonnen in een kraker van Duitsland. De Duitsers pakten aan het begin de voorsprong, maar vanaf 6-6 waren onze dames de bovenliggende partij en pakten ze een fantastische 9-6 overwinning. De heren kenden en vliegende start tegen Ierland. De Ieren vochten zich echter terug in de wedstrijd, maar de oranje mannen trokken de 9-6 overwinning dik verdiend over de streep.

  Onze oranje dames speelden een fantastisch teamevent. Helaas was Engeland in de finale te sterk. De Nederlandse en Engelse heren maakten er een waar spektakelstuk van. Engeland nam aan het begin van de wedstrijd een ruime voorsprong. De oranje mannen knokten zich echter volledig terug in de wedstrijd en namen zelfs een kleine voorsprong. Echter toen alle 16 legs gespeeld waren, was de stand 8-8! Een extra alles beslissende leg moest gespeeld worden. Net als de wedstrijd ging deze leg ook volledig gelijk op. Het was echter Engeland die in de 33e leg van de wedstrijd de overwinning naar zich toe trok. Natuurlijk is het zuur om 2 finales te verliezen, maar we mogen trots zijn op de zilveren plak van de Nederlandse dames en heren!

  Foto’s en alle medaille winnaars
  Uiteraard deed de NDB dagelijks verslag van het EK in Spanje. Check voor vele leuke foto’s en alle medaille winnaars onze socials: TwitterFacebook en Instagram!

  Uitslagen WDF Europe Cup 2022

  Overall heren:
  1e Engeland
  2e Nederland
  3e Ierland

  Overall dames:
  1e Engeland
  2e Zweden
  3e Nederland

  Teamevent heren
  1e Engeland
  2e Nederland
  3e Ierland en Zweden

  Teamevent dames
  1e Engeland
  2e Nederland
  3e Duitsland en Zweden

  Single heren
  1e Jacques Labre - Frankrijk
  2e Teemu Harju – Finland
  3e Danny van Trijp – Nederland & Andy Baetens – België

  Single dames
  1e Beau Greaves - Engeland
  2e Almudena Fajardo - Spanje
  3e Veronika Ihasz – Hongarije & Rhian O’Sullivan - Wales

  Koppel Heren
  1e Scott Williams / Joshua Richardson – Engeland
  2e Sebastian Bialecki / Dariusz Marciniak – Polen
  3e Nick Kenny / Sam Cankett – Wales & Vítezslav Sedlák / Alexander Mašek – Tsjechië

  Koppel dames
  1e Beau Greaves / Deta Hedman – Engeland
  2e Vicky Pruim / Susianne Hägvall – Zweden
  3e Anca Zijlstra / Lerena Rietbergen – Nederland &Anna Forsmark / Maud Jansson - Zweden

 4. Terugblik dag 3 van het EK in Spanje

  Het Nederlands team trek de goede lijn door op de WDF Europe Cup in Spanje. Net als de heren gisteren plaatsen vandaag de dames zich voor de halve finale in het teamevent. Maar ook in single toernooi bij de heren en het koppel toernooi bij de dames kwam het Nederlands team prima voor de dag.

  Teamevent

  De oranje dames moesten het in het de kwartfinale opnemen tegen de sterke Schotse dames, traditiegetrouw is het altijd een close game tussen de Nederlandse en Schotse dames. Vandaag vlogen onze dames echter uit de startblokken en namen ze een 4-0 voorsprong. Hoewel Anca, Lerena, Priscilla en Noa-Lynn prima bleven spelen vochten de Schotse dames zich helemaal terug in de wedstrijd. Vlak voor het eind van de wedstrijd was de stand weer bijna gelijk. Onze dames rechten echter hun rug en wonnen in ware thriller met 9-7!
  Morgenochtend om 10.30 uur zullen onze oranje dames het in de halve finale opnemen tegen Duitsland. Om dezelfde tijd zullen de Nederlandse heren aantreden tegen Ierland in de halve finale.

  Dames Koppels
  Anca Zijlstra en Lerena Rietbergen spelen een uitstekend koppeltoernooi. Op weg naar de halve finale versloegen ze o.a. Katie Sheldon en Robyn Byrne. In de halve finale was de tank helaas leeg en waren de ervaren Zweden net te sterk. Maar met een mooie bronze medaille mogen de dames trots zijn!
  Noa-Lynn en Priscilla Steenbergen gooien ook een prima koppeltoernooi en wonnen o.a. knap van Caroline Breen en Teresa Mahermaar, maar bij de laatste stranden ze helaas tegen de sterk spelende Zweedse dames.

  Heren Singles
  Danny van Trijp gooit een prima single toernooi op de WDF Europe Cup. Zo won hij o.a. in de kwart finale in een uitmuntende partij van Sebastian Bialecki, die in de 3e leg nog een 9 darter miste. Helaas wilden in de halve finale de dubbels niet vallen en was de 3e plaats het eindstation voor Danny van Trijp. Maar hij mag trost zijn op deze fantastische prestatie!
  Jelle Klaasen en Dennie Olde Kalter speelden ook een prima toernooi maar liepen bij de laatste 32 helaas tegen een nederlaag op. Nick Kenny was nipt te sterk voor Dennie en een ontketende Cor Dekker wist te winnen van Jelle. In de ronde ervoor kwam Wesley Plaisier met 3-0 voor maar toen verloor hij helaas 4 legs op rij van een ongelooflijk sterk spelende Thomas Junghans.

  Finale programma Zaterdag
  Om 10.30 spelen de Nederlandse dames en heren hun halve finale in het teamevent tegen respectievelijk Duitsland en Ierland. Voor het volledige finaleprogramma en alle informatie over het EK check ons WDF Europe Cup toernooicenter

  Volg alle wedstrijden live!
  Natuurlijk zijn ook vandaag alle wedstrijden live te volgen via DartConnect.
  Daarnaast is er een livestream beschikbaar waar verschillende wedstrijden te volgen zijn.

  Live Updates en alle informatie
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK via onze website en voor live updates en het laatste nieuws uit Spanje gedurende de dag kan je het team op de op de voet volgen via onze Twitter, Facebook en Instagram!

 5. WDF Europe Cup 2022 in Spanje - Toernooicenter

  Van 27 september tot en met 1 oktober staat de WDF Europe Cup 2022 in Valencia op het programma. Zes dagen lang staat darts in de spotlights en zullen er vele bekende dartsnamen aan de oche verschijnen.

  In totaal zullen er 41 herenteams en 35 damesteams deelnemen aan het EK. Bekende dartsnaties zoals Engeland, Schotland en Wales zijn uiteraard van de partij. Maar ook de darters uit bijvoorbeeld Gibraltar en Litouwen zullen hun opwachting maken net als onze ooster- en zuiderburen. Al deze landen zullen een gooi doen naar de felbegeerde Europese titels. Bekijk hier de volledig lijst met alle deelnemende landen.

  De namen van de darters die Nederland gaan vertegenwoordigen zijn eerder bekend gemaakt door de technische staf. Het dameskwartet bestaat uit: Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven en Lerena Rietbergen. Jelle Klaasen, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier en Danny van Trijp zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen.

  Beide teams spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singletoernooi. Binnen elke categorie (dames en heren) zijn punten te verdienen in de strijd voor de overalltitels, per onderdeel zijn tevens medailles te verdienen. Aansluitend op zondag 2 oktober zal het Nederlands team nog deelnemen aan de Spanish Open.

  Volg alle wedstrijden live!
  Op alle dagen zijn alle wedstrijden live te volgen via DartConnect.
  Daarnaast is er elke (speel)dag een livestream beschikbaar waar verschillende wedstrijden te volgen zijn. Natuurlijk wordt het hele finaleprogramma op zaterdag live uitgezonden via de livestream.

  Loting
  De loting voor het teamevent is inmiddels voltrokken tijdens de openingsceremonie. De loting van de single- en koppeltoernooien was voor aanvang van het EK reeds voltrokken. Hieronder vind je alle lotingen per event:

  Singles
  Heren
  Dames

  Koppels
  Heren
  Dames

  Teamevent

  Heren finalesheet
  Heren

  Dames finalesheet
  Dames

  Programma
  Dinsdag 27 september:
  18.00 uur Openingsceremonie

  Woensdag 28 september:
  12:00 – 21:00 Teamevent Heren en Dames t/m laatste 16

  Donderdag 29 september:
  12:00 – 21:00 Dames singles & Heren koppels t/m halve finale + kwartfinale teamevent heren

  Vrijdag 30 september:
  11: 00 – 21: 00 Heren singles en dames koppels t/m halve finale + kwartfinale teamevent dames

  Zaterdag 1 oktober:
  10:30 – 17:30 halve finale teamevent dames en heren gevolgd door alle finales live op het podium
  18:00 Prijsuitreiking i.c.m. sluitingsceremonie

  Zondag 2 oktober:
  12:00 Open Spanje

  Overall Standen
  Bij de heren strijden 41 landen om de het Europeeskampioenschap en bij de dames verschijnen 35 aan de oché. Hieronder kun je tijdens het EK zien hoe het Nederlands team ervoor staat in de strijd om de overall titels!
  Klassement heren
  Klassement dames

  Historie
  Het evenement kent prachtige winnaars. Wat te denken van John Lowe die in 1978 als eerste het singlestoernooi won. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars. Co Stompé (1998) en Raymond van Barneveld (2004) schreven elk éénmaal de eindzege op hun naam. Francis Hoenselaar won het singletoernooi bij de dames in 1996, 2004 en in 2010. Richard Veenstra en Sharon Prins pakten de titels in 2016! Maar ook als team kent Nederland een prachtige geschiedenis op het EK. Zo won het Nederlands herenteam viermaal de overalltitel (2004, 2006, 2012 en 2016) en waren de dames al drie keer de beste van Europa (2000, 2002 en 2012).

  Laatste editie
  In 2018 werd de laatste WDF Europe Cup gespeeld in Hongarije. Het Nederlandse team wist net geen goud te winnen in het overall klassement. Zowel de dames als heren pakten de zilveren plak in het overall klassement, naast drie zilveren medailles en één bronzen plak in de singles, koppels en het teamevent!

  Social Media
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK via onze website en voor live updates en het laatste nieuws uit Spanje gedurende de dag kan je het team op de op de voet volgen via onze Twitter, Facebook en Instagram!

  Wij wensen ons team heel veel succes!

 6. Terugblik dag twee van het EK

  Het Nederlands team kende wederom een uitstekende dag op de WDF Europe Cup in Spanje. In het teamevent blijven beide teams uitstekend presteren en ook in het single toernooi bij de dames en het koppeltoernooi bij de heren lieten onze dames en heren prima darts zijn.

  Teamevent
  De oranje dames speelden een uitstekende achtste finale en plaatsten zich overtuigend voor de kwartfinales met een 9-1 overwinning op de sterke Tsjechische dames. Vanavond treden de dames om 19.15 uur aan voor hun kwartfinale tegen Schotland. De heren wonnen in de achtste finale met 9-4 van het jonge maar talentvolle Deense team. In de kwartfinale namen de mannen het vervolgens op tegen de stugge Finnen. In een spannende en goede wedstrijd wonnen onze mannen overtuigend met 9-6. Zaterdag zal het Nederlands team op de finaledag om 10.30 aantreden tegen Ierland voor de halve eindstrijd.

  Dames Single
  De dames speelden vandaag ook hun single toernooi. Anca Zijlstra kende een uitstekende dag maar moest in de achtste finale nipt het onderspit delven tegen wereldkampioen Beau Greaves. Noa-Lynn van Leuven kende een prima debuut in het Nederlands team. Ook zij wist de achtste finales te bereiken, maar verloor toen van de ervaren Duitse Monique Lessmeister. Priscilla Steenbergen liet ook prima spel zien, maar kwam bij de laatste 64 de sterke Italiaanse Aurora Fochesato tegen. Priscilla speelde uitstekend maar kwam nipt te kort om de overwinning binnen te slepen. Voor Lerena Rietbergen was het na vele jeugd EK's en WK's ook haar debuut op een senioren EK. Lerena liet prima darts zien, maar bij de laatste 64 verloor ze in de laatste en beslissende leg van Veronika Ihász uit Hongarije.

  Heren koppels
  De heren speelden vandaag naast het teamevent ook de koppels. De dag begon prima voor beide koppels. Maar Jelle Klaasen en Danny van Trijp liepen bij de laatste 64 tegen een nederlaag aan. Het Deense koppel speelde uitmuntend en enkele gemiste dubbels kosten onze mannen hun kop. Wesley Plaisier en Dennie Olde Kalter kenden ook een prima dag. Bij de laatste 32 kwamen onze mannen echter twee ontketende Zweden tegen. In hoogstaande partij, waren het helaas de Zweden die nipt de overwinning binnen wisten te sleepten.

  Programma van vandaag
  Vandaag spelen de dames hun koppeltoernooi en de kwartfinale in het teamevent. De heren gaan de strijd met elkaar aan in het single toernooi. Voor de volledige loting en alle informatie over het EK check ons toernooicenter.

  Volg alle wedstrijden live!
  Natuurlijk zijn ook vandaag alle wedstrijden live te volgen via DartConnect.
  Daarnaast is er een livestream beschikbaar waar verschillende wedstrijden te volgen zijn.

  Live Updates en alle informatie
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK via onze website en voor live updates en het laatste nieuws uit Spanje gedurende de dag kan je het team op de op de voet volgen via onze Twitter, Facebook en Instagram!

 7. De LaCo gaat weer van start

  Dit weekend gaat de Landelijke Competitie (LaCo) weer van start. Op de algemene LaCo pagina zijn de poules en speelschema's te vinden inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier toe tijdens het LaCo seizoen. Laten we er met z’n allen een spannende en sportieve competitie van maken!

  LaCo Heren:

  Maar liefst 14  teams gaan van start bij de heren. Aankomende zaterdag mag de verliezend finalist van afgelopen seizoen de BDC het opnemen tegen de heren uit Den Haag (DSWN). De DBBR speelt thuis tegen DBMN en de laatste wedstrijd in poule A gaat tussen de regerend kampioen RDB en de VDO.

  In de andere poule mogen we ook zeker mooie wedstrijden verwachten. Aanstaande zaterdag spelen de heren van de SDC tegen de DOGD, neemt DVS het op tegen de FDB en mag de DBA op bezoek bij de DONHN.

  LaCo Dames:
  Bij de dames gaan 10 teams strijden om de titel. In poule A zien we de DBBR, DBMN, DSWN, RDB en de VDO terug. De dames van DBMN zijn regerend kampioen en mogen a.s. zaterdag op bezoek bij DBBR. De andere wedstrijd in deze poule zal gaan tussen de dames van de RDB en de VDO.

  In poule B gaan de dames van de DBA, DONHN, DVS, FDB en de DID bepalen wie er door mogen naar de play-offs aan het einde van het seizoen. Deze week zijn de dames van de DID vrij en zullen de dames uit Friesland (FDB) gaan spelen tegen de DVS. De andere wedstrijd zal dus gaan tussen de DONHN en de DBA.

 8. Nederlands team begint sterk aan het EK

  De Nederlandse ploeg begon gisteren sterk aan de WDF Europe Cup in Spanje. De openingsfase van het teamevent stond op het programma en zowel ons dames als heren team wist zich te plaatsen voor de achtste finales.

  Teamevent terugblik
  Ons damesteam bestaande uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Lerena Rietbergen en Noa-Lynn van Leuven begonnen messcherp aan het EK. In hun eerste wedstrijden wonnen ze met 9-2 van Guernsey en in hun 2e wedstrijden lieten de dames een whitewash noteren tegen Roemenië. In de laatste wedstrijd van de dag moesten de dames het opnemen tegen het sterke Deense team. Het waren echter onze dames die uit de startblokken vlogen. In een goede wedstrijd wisten de Nederlandse dames Denenmarken met maar liefst 9-4 te verslaan! Vanavond zullen de oranje dames het bij de laatste 16 opnemen tegen Tsjechië.

  Ook de Nederlandse heren begonnen dus uitstekend aan het EK. In de eerste wedstrijd versloegen Wesley Plaisier, Jelle Klaasen, Danny van Trijp en Dennie Olde Kalter, Estland met 9-1 om vervolgens gastland Spanje en de Isle of Man met dezelfde cijfers aan de kant te schuiven. De vierde wedstrijd was een bijzondere wedstrijd, onze mannen mochten het namelijk opnemen tegen het Oekraïense team. Met wederom prima spel wisten de heren de wedstrijd met 9-2 te winnen. De laatste wedstrijd van de dag was een echte kraker. De Nederlandse ploeg moest het namelijk opnemen tegen onze oosterburen Duitsland. De Duitsers vlogen uit de startblokken en namen een 3-1 voorsprong. Onze mannen rechten echter hun rug en wisten de achterstand direct goed te maken. In het vervolg van de wedstrijd ging het gelijk op, maar met prima spel waren het onze mannen die een dik verdiende 9-6 overwinning binnensleepten. Vanavond zullen de oranje mannen het in de achtste finales opnemen tegen Denenmarken. Het volledige speelschema van de finalefase in het team vind je hier: Heren finalesheet & Dames finalesheet.

  Donderdag: Dames Singles en Heren koppels
  Vandaag staan voor de dames het single toernooi op het programma. Om 10.30 uur zullen de eerste pijlen naar het bord vliegen. Anca Zijlstra zal het om 14.00 opnemen tegen Rachel Robertson (Isle of Man), Lerena Rietbergen mag om 13:00 al aan de bak tegen de Tsjechische Anna Votavová en op hetzelfde moment neemt Noa-Lynn van Leuven het op tegen Leanne Topper uit Wales. Priscilla Steenbergen mag om 10.30 al aan de oche verschijnen voor haar wedstrijd tegen de Roemeense Anisoara Brinzei.
  De heren spelen vandaag het koppeltoernooi. Wesley Plaisier en Dennie Olde Kalter verschijnen om 12.30 aan de oche en zullen het dan opnemen tegen Keskinarkaus/Harju uit Finland of tegen Teehan/Cullen uit Ierland. Jelle Klaasen en Danny van Trijp mogen om 10.30 direct aan de bak, want dan staat hun eerste wedstrijd gepland tegen het sterke Hongaarse koppel Kovács/Rucska.

  Voor de volledige loting en alle informatie over het EK check ons WDF Europe Cup toernooicenter.

  Volg alle wedstrijden live!
  Natuurlijk zijn ook vandaag alle wedstrijden live te volgen via DartConnect.
  Daarnaast is er een livestream beschikbaar waar verschillende wedstrijden te volgen zijn.

  Live Updates en alle informatie
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK via onze website en voor live updates en het laatste nieuws uit Spanje gedurende de dag kan je het team op de op de voet volgen via onze Twitter, Facebook en Instagram!

 9. Foto: NDB

  Gisteravond was het zover, de start van de WDF Europe Cup in Gandia in Spanje met de officiële openingsceremonie. Het zal deze week het grootste EK ooit worden! Er doen in totaal 304 darters mee uit maar liefst 41 verschillende landen.

  Woensdag: Teamevent
  Vandaag begint het EK echt voor onze oranje dames en heren en vliegen de eerste pijlen richting het dartsbord. Het damesteam bestaat uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Lerena Rietbergen en Noa-Lynn van Leueven. Het herenkwartet bestaat uit Wesley Plaisier, Jelle Klaasen, Danny van Trijp en Dennie Olde Kalter. Voor beide teams staat vandaag het teamevent op het programma. Een mooi en prestigieus toernooi waarbij de landen het in round-robin format tegen elkaar opnemen. Tijdens het teamevent zijn tevens de meeste punten te vergaren voor de Overall Titel.

  De Nederlandse dames zullen de dag aanvangen in groep 8 met: Denenmarken, Roemenië en Guernsey als tegenstanders. Onze heren gaan het in de groepsfase opnemen tegen: Duitsland, Oekraïne, Ilse of Men, Spanje en Estland. In elke groep plaatsen de beste 2 landen zich voor de achtste finales welke vanavond al op het programma staan.

  Voor de volledige loting en alle informatie over het EK check ons WDF Europe Cup toernooicenter.

  Volg alle wedstrijden live!
  Natuurlijk zijn ook vandaag alle wedstrijden live te volgen via DartConnect.
  Daarnaast is er een livestream beschikbaar waar verschillende wedstrijden te volgen zijn.

  Live Updates en alle informatie
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK via onze website en voor live updates en het laatste nieuws uit Spanje gedurende de dag kan je het team op de op de voet volgen via onze Twitter, Facebook en Instagram!

 10. Foto: Hans Willink

  Niet alleen was Co Stompé de eerste dartsspeler uit Nederland die een 9-dart finish achter zijn naam wist te zetten, ook was hij de eerste Nederlander die op een Europe Cup het singletoernooi won. Dit was in 1998. Hij was hiermee tevens de eerste niet-Engels-sprekende darter die de Europese titel pakte.

  “Ik ging naar de ingooiborden voor de finale. Ik dolde wat met Andy Fordham en dat is de laatste voorbereiding. Op het podium gebeurde echter iets wat ik niet verwacht had. Alle lichten gingen uit en alleen het bord was nog zichtbaar. Daar kan ik niet zo goed mee omgaan, want ik moet mijn werphand kunnen zien. Desondanks ging het meteen goed en won ik de eerste leg tegen de darts in. Ook de tweede leg won ik en dacht: zo, dat is lekker! Nu nog één legje erbij en het kan niet meer stuk. Andy won echter de derde leg, waarna ik de vierde won. Andy kwam echter toch weer terug door goed spel, maar in de vierde was het allemaal voorbij. Andy stond na 12 darts op 88 terwijl ik op 116 stond. Ik gooide triple 19, enkel 19 en zonder na te denken dubbel tops. Wat er dan door je heen gaat is onbeschrijfelijk. Het heeft ook nog wel even geduurd voordat ik besefte dat ik Europees kampioen was. Ik weet wel dat ik mijn tranen niet kon bedwingen”, aldus Stompé in 1998.

  Het aanstaande EK staat van 27 september tot en met 1 oktober op het programma. Dit prachtige evenement zal plaatsvinden in Spanje. Meer informatie over dat evenement is hier te vinden.

Joomla templates by a4joomla