slideheader0.jpgslideheader1.jpgslideheader2.jpg

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Extra informatie WDF Lakeside Championships Qualifier

  Aanstaande zondag 5 december staat de WDF Lakeside Championships Qualifier op het programma in de Bonte Wever in Assen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn wij genoodzaakt iets eerder te beginnen dan vooraf aangekondigd. In dit bericht zetten we daarom de belangrijkste informatie op een rijtje:

  Tijden:

  Zaal open 09.00 uur

  Heren aanmelden voor: 10.15 uur
  Heren aanvang toernooi: 10.30 uur

  Dames en jeugd aanmelden voor: 11.15 uur
  Dames en jeugd aanvang toernooi: 12.15 uur

  Coronamaatregelen:
  Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen wordt het kwalificatietoernooi in een aparte zaal gespeeld en hebben alleen de deelnemers aan het toernooi toegang tot deze zaal. Er is een uitzondering voor de jeugd onder de 18 jaar. Zij mogen 1 begeleider meenemen. Publiek is in de speelzaal waar het toernooi gespeeld wordt dus niet toegestaan.

  Bij binnenkomst in de Bonte Wever krijg je bij de aanmeldbalie een armbandje. Met dat armbandje heb je toegang tot de speelzaal. In de speelzaal wordt je verzocht te gaan zitten wanneer je niet aan het darten bent (ingooien of wedstijd). In de speelzaal is een mondkapje verplicht wanneer je door de zaal loopt. Het mondkapje kan af wanneer je zit of aan het darten bent.

  De entreehal van de Bonte Wever (de Brink) is de gehele dag open en hier kan men gebruikmaken van de horecafaciliteiten. Hier gelden dan ook de horecaregels, waaronder CTB vanaf 13 jaar, vaste zitplaats, 1,5 meter afstand houden en mondkapje bij lopen. In de Brink zijn meereizende partners en ouders natuurlijk van harte welkom.

  Inschrijven:
  Inschrijven kan nog tot vrijdagavond middernacht. Klik hier om direct naar de inschrijfpagina te gaan.

  Dartconnect:
  Het evenement zal gespeeld worden op Dartconnect. De WDF heeft een partnerschap met Dartconnect. Er zal op elke speelbaan een iPad hangen waar de scores op ingevuld moeten worden door de schrijver. Deze manier van scores invullen en het toernooi draaien zien we in het buitenland steeds vaker en ook de vloertoernooien van de PDC worden op deze manier gespeeld. Alle deelnemers krijgen tijdens het evenement ondersteuning en uitleg indien er iets niet duidelijk is. Meer informatie zal volgen in de deelnemersemail en tijdens het evenement.

  Meer informatie over het kwalificatietoernooi kun je vinden op de toernooipagina door hier te klikken.

  Heb je vragen?
  Voor vragen stuur een e-mail naar: WDFtournaments [AT] ndbdarts [DOT] nl.

 2. Foto: Hans Willink

  Wij hebben het verdrietige nieuws ontvangen dat Marcel Blik is overleden. Marcel kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen en was ongeneselijk ziek. Op maandag 29 november is hij overleden.

  Marcel is al vele jaren als speler actief in de SuperLeague. Op 2 november 2013 gooide hij tijdens een SuperLeague wedstrijd een 9-darter. Ook was Blik lange tijd actief op het NDB Rankingcircuit en kwam hij in het seizoen 2015-2016 uit voor het Nederlands team.

  In 2015 stond Blik in de halve finale van de Dutch Open Darts op het podium tegenover Martin Adams. Hij kreeg in die wedstrijd 6 matchdarts maar wist de wedstrijd niet te winnen.

  Wij wensen de familie, vrienden en teamgenoten van Marcel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 3. Foto: Jos Groen

  Richard Veenstra heeft afgelopen zaterdag de WDF Italian Grand Masters op zijn naam geschreven. In de finale was hij met 5-3 te sterk voor James Hurrell. Chris Landman verloor in de kwartfinale van Connor Scutt met 4-3. Een dag later tijdens de WDF Open Italië was het Landman die met de winst aan de haal ging. In de eindstrijd wist hij af te rekenen met Richard Veenstra, 5-2.

  Bij de dames wist Priscilla Steenbergen de finale van de WDF Italian Grand Masters te halen. Ze moest helaas haar meerdere erkennen in Maria O’Brian (5-1). De Engelse stond een dag later, tijdens de WDF Open Italië, opnieuw in de finale. Ditmaal was Aileen de Graaf haar tegenstandster. In een beslissende laatste leg was O’Brian met 4-3 te sterk voor onze landgenoot.

  Uitslagen Italian Grand Masters:
  Heren
  Dames

  Uitslagen Open Italië:
  Heren
  Dames

 4. WDF Lakeside World Championship Qualifiers 5 december gaat door

  De WDF Lakeside Championship Qualifier die georganiseerd wordt op zondag 5 december in de Bonte Wever in Assen gaat door. Ondanks de zwaardere coronamaatregelen die gisteren door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zijn afgekondigd zien wij, met de kennis van dit moment, geen reden om het kwalificatietoernooi niet door te laten gaan. 

  Wij gaan er voor zorgen dat er op een veilige en verantwoorde manier gedart kan worden zonder dat wij de nieuwe maatregelen overtreden. Het kan wel zijn dat het toernooi eerder gaat beginnen dan dat we nu gecommuniceerd hebben.

  Inschrijven:
  Wil je nog deelnemen? Inschrijven kan door hier te klikken. Op diezelfde pagina vind je ook alle informatie over het kwalificatietoernooi.

  De Bonte Wever:
  Mocht je er nu zelf voor willen kiezen om toch niet deel te nemen dan kun je je verblijf in de Bonte Wever kosteloos annuleren. Wil je juist alsnog afreizen en een kamer boeken? Dat kan ook! Wij adviseren je in beide gevallen om contact op te nemen met de locatie: booking [AT] debontewever [DOT] nl

  Heb je vragen?
  Ook als je zelf besluit om niet deel te nemen, kun je je inschrijving tot vrijdag 3 december 00.00 uur annuleren en krijg je je inschrijfgeld terug. Stuur daarvoor een mail naar: WDFtournaments [AT] ndbdarts [DOT] nl. Ook als je vragen hebt kun je een mail sturen naar dit e-mailadres.

 5. Wat een mooie week in Gibraltar

  Wat een week hebben we beleefd in Gibraltar. Maandag vertrokken met maar liefst 7 debutanten. Maar wat een bijzondere prestaties heeft het Nederlands team deze week behaald:

  • Zilver en Brons op het JDC WK teams.
  • Vier Nederlanders in kwartfinale op Winmau MVG Masters, waarvan één 3e plaats voor Bram van Dijk.
  • Drie Nederlanders in de kwartfinale van de JDC World Finals, waarbij Bradly Roes zich plaatst voor de finale van het individuele JDC WK. In een zinderende halve finale verslaat Bradly de klasbak Luke Littler, die tot op dat moment nog geen wedstrijd had verloren.
   De finale tegen Leighton Bennett wordt op 18 december gespeeld op het podium van Alexandra Palace tijdens het PDC WK in Londen.

  Natuurlijk gingen we net als altijd voor goede prestaties, maar met zo’n jong en onervaren team hadden we ook andere doelstellingen: ervaring opdoen, genieten en samenwerken als een hecht Nederlands team. En dat is precies wat alle onze Nederlandse toppers hebben gedaan! Elke dag lieten ze weer zien een stapje verder te zijn dan de dag ervoor. Ze speelden allemaal fantastisch op de laatste dag. Wat zijn de boys stuk voor stuk gegroeid deze week. Maar bovenal wat een team. Er voor elkaar zijn, samen verliezen en samen winnen. Klasse mannen!

  Bradly speelde vandaag net als gister de hele dag erg goed. In de halve finale trof hij echter Luke Littler, de man in vorm. De man van 3 overwinningen op rij deze week, de man van de 9-darter, de enige speler die nog ongeslagen was. Maar Bradly nam alle ervaring van deze week mee en liet zien wat hij kan. In een fantastische wedstrijd flikte hij wat velen voor onmogelijk hadden gehouden. Hij won in een prima wedstrijd van Luke Littler. Klasse Bram en veel succes in de finale op 18 december!

  Pim van Bijnen speelt tot nu toe een ijzersterke JDC World Championship. Hij was deze week de enige speler met ervaring in het Nederlands team. Hij concentreerde zich op zijn eigen wedstrijden, maar was er de hele week voor al zijn teamgenoten. Hij nam ze op sleeptouw op de eerste dag tijdens het teamevent en waar mogelijk ook op de andere dagen. Maar daarnaast speelde Pim deze hele week zelf fantastisch. Hij wist enkele keren overtuigend te winnen, maar won ook enkele krakers na een 0-3 achterstand. Naast het zilver in het teamevent behaalde Pim tijdens alle drie de individuele dagen de kwartfinale. Helaas trof Pim hier telkens een tegenstander in bloedvorm, die tegen Pim in de kwartfinale hun beste wedstrijden van de dag lieten zien. Zo ook vandaag. Al was Pim heel dichtbij de halve finale. Maar Pim kan terug kijken op een goede week. Drie maal op rij bij de laatste 8 en zilver in het teamevent. Pim wordt komende week pas 16 en kan dus nog enkele jaren mee op de jeugdtour!

  De derde Nederlander die vandaag de kwartfinale haalde was Bram van Dijk. Ook Bram staat de hele week al steady te spelen. Zo wist hij vandaag o.a. te winnen van de ervaren Engelse Henry Coates! Helaas trof Bram in de kwartfinale Bradly. In een gelijk opgaande strijd tussen twee teamgenoten was het echter Bradly die net met 4-3 de winst naar zich toe trok. Met brons in het teamevent en een halve finale op de MVG Masters en vandaag een kwartfinale kan ook Bram terug kijken op een fantastische week!

  Ook Sedric Saes wist vandaag de loodzware groepsfase te overleven. Waar de dag voor hem nog enigszins gespannen begon, nam ook hij de ervaring van de vorige dagen vandaag goed mee de baan op. In de loop van dag liet Sedric erg goede partijen zien. Helaas trof hij echter bij de laatste 32 al de man in vorm Luke Littler. De winst ging helaas naar Luke, maar Sedric gaf de Engelsman uitstekend partij. Net als tijdens het teamevent kan Sedric terugkijken op een prima dag!

  Dylan van Lierop behaalde gisteren ook de kwartfinale en maakt deze week grote stappen. Wat wil hij graag leren en pakt hij alles snel op. Maar als hij niet hoeft te spelen dan is hij ook één van de grootste supporters voor al zijn teammaten. Vandaag trof Dylan echter een loodzware poule, met o.a. de man van de 9 darter en 3 overwinningen Luke Littler. Hij begon de dag met een nipte nederlaag maar vocht zich helemaal terug in het toernooi en won 3 wedstrijden op rij. Helaas bleek dat in deze poule net niet genoeg. Dylan werd derde, i.p.v. 2, op slechts 1 leg. Natuurlijk waren de druiven even zuur. Maar ook Dylan mag trotst zijn op zijn prestaties op het dartbord en langs de baan!

  Tinus van Tiel is een van onze grootste talenten en ook pas 15 jaar. Hij wilde deze week misschien het meest van iedereen laten zien wat hij kan. Maar natuurlijk weten we allemaal wat hij kan en dat is fantastisch darten. Tijdens het teamevent was Tinus een van dragende krachten van het team, maar op de individuele dagen had Tinus veel pech. Hij speelde degelijke wedstrijden, maar had ook telkens een extreem zware loting. Op dinsdag trof hij direct Leighton Bennet. In een goede wedstrijd was Tinus in het begin echter de betere van de twee, maar ging Leighton er vandoor met de overwinning. Op de 2e individuele dag haalde Tinus de kwartfinale, maar nu trof hij Luke Littler. In die wedstrijd kreeg Tinus in de laatste leg zelf een 9-darter om de oren. In zo’n partij kan je niet anders dan respect hebben voor je tegenstander en tevreden zijn met je eigen prestatie. Op de derde en laatste individuele dag wilde Tinus net te graag laten zien wat hij kan. Hierdoor vocht hij tegen zichzelf en viel alles in het begin van de dag net de verkeerde kant op. Maar met een goede ervaring rijker ziet het er voor Tinus zeker goed uit voor de komende jaren.

  Massimo Balsamo begon vandaag fantastisch. Met 3 overwinningen op rij. Zo wist hij o.a. de ervaren Katie Sheldon aan de kant te schuiven. Helaas gingen zijn laatste 2 wedstrijden echter nipt verloren en waar 3 overwinningen in bijna alle andere poules voldoende was voor de volgende ronde, ging ook Massimo eruit op slechts 1 leg. Voor Massimo begon de week natuurlijk goed met een uitstekend resultaat in het teamevent. De woensdag en donderdag verliepen echter iets moeizamer, maar vandaag stond hij er zeker. Massimo is pas 14 jaar en kan dus nog vele jaren mee op de jeugdtour!

  Youri Dirks speelt de hele week al steady. Doet op de juiste momenten de juiste dingen en pakt de kansen die hij krijgt. Youri was aan het begin van de week misschien wel de speler met de minste (internationale) ervaring. Maar om zo constant te spelen op je eerste toernooi voor het Nederlands team is gewoon knap. Vandaag zat Youri in een sterke poule met o.a. Henry Coates en de Ier Ben Mcaffrey. Toch wist Youri tot het einde van de groepsronde mee te doen om een plaats bij de eerste twee in de poule en een plaats in de knock-out fase. Helaas strandde hij echter net voor de finish en kwam hij slechts 2 legs te kort voor een enorme stunt in deze sterke groep.

  Al met al kunnen we terug kijken op een fantastische week voor het hele Nederlands team.
  Een speciaal woord van dank voor Michael van Gerwen voor zijn sponsoring van het Nederlands Team.

  De twee Nederlandse teams bestonden uit de volgende darters:
  Team A: Bradly Roes, Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Dylan van Lierop.
  Team B: Bram van Dijk, Massimo Balsamo, Cedric Saes en Youri Dirks.
  Begeleiding: Dick Bontekoe en Patrick Stolk

  De NDB feliciteert het Nederlands teams van harte met hun geweldige week! Wat een reis hebben jullie ervan gemaakt. En natuurlijk kijken we nu al uit naar de finale op 18 december in Alexandra Palace London, waar Bradly Roes in actie zal komen!

  Het Nederlands team land zondagmiddag om 16.00 met vlucht BA 2760 op Schiphol.

 6. Voorbeschouwing LaCo en SuperLeague

  Zaterdag staat de vierde speeldag op het programma voor de Landelijke Competitie (LaCo) en alweer de vijfde speeldag van de SuperLeague (SLN). Wij gaan er op dit moment vanuit dat de persconferentie van vanavond nog geen invloed heeft op de wedstrijden van morgen. Hieronder een korte voorbeschouwing.

  Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

  Heren LaCo
  In poule A gaat de ongeslagen koploper DBA op bezoek bij nummer 2, de DVK. De nummers 3 en 4 van deze poule, respectievelijk FDB en DONHN, zullen in Noord-Holland tegen elkaar strijden om te profiteren van het puntverlies van één van de 2 koplopers. In de laatste wedstrijd in deze poule zullen de DVS en DOGD onderling strijden voor hun eerste overwinning van het seizoen.
  In poule B staan maar liefst 3 teams met 2 overwinningen aan kop. Twee van deze teams, de DBBR en VDO, nemen het deze speelronde tegen elkaar op. De andere wedstrijden worden op een later moment ingehaald.

  Dames LaCo
  Ongeslagen koploper DONHN zal het deze speelweek in poule A opnemen tegen FDB. Terwijl de nummer 2 en 3, DOGD en DVS, tegen elkaar strijden om aansluiting te houden bij de koploper. De DBA is deze ronde vrij.
  In poule B bij de dames moeten 4 teams alle zijlen bijzetten om de twee koplopers RDB en DMN in het vizier te houden. De VDO en DBBR zullen in een onderling duel gaan uitmaken wie de aansluiting houdt met de koplopers, terwijl DSWN op bezoek gaat bij hun buren, DID. De twee koplopers RDB en DBMN halen de wedstrijd op een later moment in.

  SLN Hoofdklasse
  Koploper Café de Dissel moet zaterdag vol aan de bak, want dan staat een uitwedstrijd bij nummer 3 DKE RW Repair op het programma, terwijl nummer twee Bosgenoegen thuis deDartshop ontvangt. Nummer vier Oranjebar 1 ontvangt thuis Café Sante Leiden. De laatste twee wedstrijden, Team Winsum Sneek – Twenty Six Urk en Fanatics Weert – ’t Vrijthof Allstars, zijn ook van groot belang. De winnaars pakken belangrijke punten en kunnen voorzichtig naar boven kijken, terwijl de verliezers moeten gaan oppassen om niet in de degradatieproblemen te komen.

  SLN overgangsklasse A
  In deze poule staan een paar belangrijke wedstrijden op het programma in de strijd tegen degradatie. De twee teams zonder punten, Holthuis en SLT de Planeet, gaan op bezoek bij de Moriaan (nummer 7) en Toornsmit (nummer 6). Maar ook nummer 8, De Schout/Kluin Schilderwerken, moet vol aan de bak in een uitwedstrijd bij nummer 2 Vostars United. Welke teams moeten na dit weekend echt gaan oppassen om niet te degraderen? Maar ook de laatste twee wedstrijden mogen er wezen. Koploper Legend Reen Sneek krijgt de Makkers van Wilma op bezoek en nummer 3, Nitro Darts Centre Groningen, krijgt nummer 4, Café Kremer, op bezoek.

  SLN overgangsklasse B
  In deze poule zal de strijd om de koppositie wederom losbarsten. Koploper Xtreme Sport Tilburg ontvangt nummer 3 Vrijbuiter SuperLeague. Terwijl nummer 2 Dartscafé Nouveau 1, het thuis opneemt tegen de Parketvloermeesters. Maar ook in de strijd tegen degradatie wordt het belangrijk. SL het Geveltje ontvangt de nummer laatst de Burgermeester, terwijl nummer 9 De Reünie - Adro Parket op bezoek gaat bij nummer 7 Dart Team Klumpke. De laatste wedstrijd gaat tussen nummers 4 en 5 Dart Team Venlo (DTV) en de Stam Winterswijk.

  SLN overgangsklasse C
  Koploper Agnes en Schier Barendrecht gaat op bezoek bij DV Double Bull Spakenburg. De nummer 2, Superleague Rotterdam ontvangt de nummer 3, DZJ Hippo Hilversum. Maar het zal dit weekend vooral gaan om de punten in de strijd tegen degradatie. Rode lantaarndrager De Ganzerik gaat op bezoek bij ZDF Sport Pub Goes. Maar Sonny's Darts / Agnes & Schier en Prima Darts hebben de punten ook hard nodig. Zij spelen tegen 8-eraf Amsterdam en Oranjestad United.

 7. Bradly Roes plaatst zich voor JDC finale op PDC WK

  Bradly Roes heeft zich in Gibraltar geplaatst voor de JDC Junior World Darts Championships finale die gespeeld zal worden op 18 december tijdens het PDC WK in het Alexandra Palace. Zijn tegenstander in die wedstrijd is Leighton Bennett.

  Onze landgenoot slaagde erin om de finale te halen door af te rekenen met Luke Littler. Een bijzondere prestatie aangezien dit pas de eerste wedstrijd was die Luke verloor in Gibraltar. Hij was de man in vorm die al drie dagen wist te winnen en gisteren ook al een 9-darter gooide.

 8. Foto: NDB

  Op dag drie van de JDC World Championship stond de Winmau MVG Masters op het programma. Ook vandaag stond in het teken van ervaring opdoen, genieten en laten zien dat ze weer een stapje verder zijn dan gisteren. En dat is precies wat alle onze Nederlandse toppers hebben gedaan! Met de ervaring van de gisteren en het succesvolle JDC Team WK in hun rugzak, speelden ze vandaag allemaal fantastisch! Als kers op de taart wisten maar liefst 4 Nederlanders de kwartfinale te bereiken en behaalde Bram van Dijk een prachtige derde plaats op de MVG Masters.

  Bram van Dijk speelt de hele weel al solide en goede wedstrijden en vandaag was daar geen uitzondering op. Daarnaast wist hij vandaag op de beslissende momenten te scoren. In de vierde ronde wist Bram in een spannende wedstrijd te winnen van sterke Amerikaan Peter Stewart Jnr. In de kwartfinale moest Bram het opnemen tegen Pim van Bijnen. Pim staat net als Bram deze hele week al uitstekend te gooien. Pim laat duidelijk zijn dat hij de meeste ervaring heeft van alle Nederlanders en probeert waar mogelijk zijn teamgenoten te helpen.

  In de derde ronde wist Pim de Duitser Mats Theobald te verslaan in een krankzinnige wedstrijd. Na 5 legs gooiden beide spelers 100 gemiddeld, maar de eerste 3 legs in deze bo. 7 wedstrijd gingen alle drie naar de Duiters. Pim rechtte zijn rug en vocht zich volledig terug in de wedstrijd en wist deze alsnog winnend af te sluiten met 4-3! De kwartfinale tegen Bram was natuurlijk een lastige wedstrijd. Het was uiteindelijk Bram die met de overwinning aan de haal ging. In de halve finale die volgde speelde Bram uitstekend, maar tegen een ontketende Luke Littler was geen kruid gewassen.

  Dylan van Lierop en Tinus van Tiel haalden ook beide de kwartfinale. Tinus zat vandaag goed in zijn spel, maar treft het deze week niet met de loting. Vandaag wist hij zich echter knap door een aantal lastige wedstrijden te vechten. Zo wist hij o.a. de winnen van Scott Smith en Cayden Smith. In de kwartfinale trof Tinus echter de man in bloedvorm: Luke Littler. Luke won al het Team WK met Engeland, won de JDC International Open en was dus ook torenhoog favoriet om de MVG Masters te winnen. Tinus gooide zelf een goede kwartfinale en wist een leg te winnen. Maar tegen Luke was niemand opgewassen vandaag. Met een gemiddelde van ruim 95 en een 9-darter, ging Luke naar zijn derde finale. Dylan van Lierop, met 14 jaar onze jongste speler dit jaar samen met Massimo, laat duidelijk zien dat hij elke dag weer leert en grote stappen blijft maken. In de vierde ronde nam Dylan revanche voor Massimo Balsamo en Cedric Saes, zij speelde namelijk in respectievelijk de eerste en tweede ronde een uitstekende wedstrijd maar delfden net het onderspit in een close game tegen de Spanjaard Eloy De la viuda Gonzales. De sterke Spanjaard gooit de hele week als erg goed, maar Dylan was vandaag op dreef en bleef rustig op de beslissende momenten en wist de Spanjaard met 4-3 te verslaan.

  In de kwartfinale speelde Dylan vervolgens tegen de ervaren Engelste klasbak Leighton Bennet. Maar Dylan was in vorm en liet zien dat hij grote stappen maakt. In de eerste twee legs weet Dylan met uitstekend spel zelfs een 2-0 voorsprong te pakken. Leighton is echter ervaren genoeg om zich terug te vechten in de wedstrijd, in de 4e leg mist Dylan 1 pijl voor een 90-finish, waarna Leighton de leg alsnog weet te winnen. Dylan bleef doorvechten en gooide een prima 5e leg en stond na 15 pijlen op 76. Het was echter Leighton Bennet die met een fantastische 98-finish zijn comeback compleet maakte en de wedstrijd in zijn voordeel wist af te sluiten.

  Maar ook de laatste twee Nederlanders deden het goed tijdens de MVG Masters. Youri Dirks wist knap een zeer spannende eerste ronde wedstrijd te winnen. Maar in de tweede ronde was Sean Mckeon met al zijn ervaring net iets te sterk. Bradly Roes speelde vandaag ijzersterk, met een gemiddelde van ruim 80 was hij zelfs een van de beste van de dag. Maar in de derde ronde trof hij de Engelse Henry Coates. Bradly gaf de Engelsman goed partij en speelde een prima wedstrijd. Maar Henry speelde net op dat moment met ruim 92 gemiddeld een van zijn beste wedstrijden van deze week.

  Een speciale vermelding gaat natuurlijk uit naar de Engelsman in vorm: Luke Littler. Wat een week voor hem tot nu toe. Op dinsdag goud op het JDC Team WK, op woensdag won hij de JDC International Open en vandaag won hij de Winmau MVG Masters! Drie titels op rij, een 9-darter en een gemiddelde van 87,54 over de hele dag. Wat een klasse!

  Morgen staat alweer de vierde en laatste speeldag van de JDC World Championship op het programma, dan spelen de boys het individuele JDC WK. Vanavond als teams dus even nagenieten en terugblikken op de afgelopen drie dagen, voordat we ons rustig gaan voorbereiden en uitrusten voor de dag van morgen!

 9. Foto: NDB

  Natuurlijk draait deze week in Gibraltar alles om de twee JDC WK’s. Het team WK op dinsdag en het individuele WK op vrijdag. Maar vandaag op dag twee van de JDC World Championship stond het JDC International Open op het programma. De eerste dag is natuurlijk uiterst succesvol verlopen voor het Nederlands team met een prachtige zilveren en bronzen plak op het JDC Team WK, maar het was hierdoor ook lange dag voor onze jongens. Daarnaast bestaat het Nederlands team dit jaar uit maar liefst 7 debutanten. Natuurlijk willen de jongens altijd winnen en strijden ze voor elke wedstrijd, maar de spanningsboog kan niet de hele week gespannen staan. Daarom stond vandaag in het teken van ervaring opdoen, leren en vooral genieten.

  Pim van Bijnen liet vandaag zien dat ervaring belangrijk is. Met een paar solide overwinningen en aantal belangrijke finishes wist Pim de kwartfinale te halen. Onderweg naar de kwartfinale was Pim onder andere met 4-0 te sterk voor de Duitser Noel Albes en de verrassend sterk spelende Spanjaard Eloy De la viuda Gonzales werd met 4-2 verslagen. In de kwartfinale trof onze landgenoot Katie Sheldon. In een goede wedstrijd moest er een beslissende 7e leg gespeeld worden. Voor Pim was het zijn 2e toernooi voor Nederland en net als gisteren gebruikte hij deze ervaring goed. Maar ook Katie heeft inmiddels de nodige ervaring. Zij speelt inmiddels alweer 5 jaar voor het Ierse team en met o.a. 180 score in de laatste leg ging de overwinning in 17 darts naar Ierland. Maar Pim kan trots zijn op zichzelf. Ook vandaag stond hij de hele dag goed en solide te gooien en een 5e plaats in dit sterke deelnemersveld is natuurlijk een prima resultaat.

  De derde ronde, laatste 32, was voor veel Nederlandse jongens vandaag het eindstation. Bram van Dijk wist vandaag 2 rondes te winnen. In de 2e ronde versloeg hij de ervaren Schot Kyle Walker, maar in de derde ronde was de Engelse Tavis Dudeney net iets te sterk. Bradly Roes speelde ook 3 goede wedstrijden. Maar in zijn derde wedstrijd kwam hij, net als Pim, iets te kort tegen een ontketende Katie Sheldon. Ook Dylan van Lierop strandde vandaag in de derde ronde. In zijn eerste wedstrijd versloeg hij knap de Schot Aaron Mitchell, maar in de derde ronde was de tank leeg. Hij knokte zich nog wel knap terug in de wedstrijd tot 3-2, maar in de 6e leg trok Callum Beddow de partij alsnog over de streep. Een ronde eerder, in de tweede ronde, had Massimo Balsamo ook al verloren van deze sterke Engelse speler. Youri Dirks was de 4e Nederlander die zijn waterloo vond in de derde ronde. Na twee knappe overwinningen was in de derde ronde de Engelse Jacob Hibbert net iets te sterk.

  Sedric Saes won vandaag knap zijn eerste wedstrijd met 4-0. Maar in de tweede wedstrijd wilde de laatste dubbel er net niet in en verloor hij met 4-3 van de Schot Calvin Gray. Tinus van Tiel trof het vandaag niet met loting. In de eerste ronde moest hij het opnemen tegen Leighton Bennett. Tinus begon ijzersterk en kreeg zelfs kansen om de eerste leg te pakken. Helaas ging deze dubbel er niet direct in en pakte Leighton Bennett direct het heft in handen. In het vervolg van de partij scoorde Tinus uitstekend, maar tegen een ontketende Leighton Bennett was geen kruid gewassen.

  Katie Sheldon, die dus o.a. net te sterk was voor Pim en Bradly, wist vandaag knap een derde plaats te behalen. De finale werd gespeeld tussen twee Engelse spelers met ervaring, Luke Littler en Henry Coates. In een finale van hoog niveau, wist Luke Littler de overwinning op de JDC International Open naar zich toe te trekken.

  De NDB feliciteert Luke met zijn overwinning. Vanavond staat voor de Nederlandse ploeg in het teken van rust. Gezamenlijk even lekker eten en een stukje lopen door de prachtige omgeving en dan voldoende rust pakken om vol energie te vlammen tijdens de laatste twee speeldagen.

 10. Foto: NDB

  Het was een succesvolle dag voor het Nederlandse jeugdteam in Gibraltar. Zilver voor Nederland A en brons voor Nederland B op het JDC WK. Wat een prachtig resultaat!

  Dicht tegen de prachtige rots van Gibraltar begonnen beide teams ijzersterk aan het JDC WK voor landenteams. Nederland A bestaande uit Bradly Roes, Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Dylan van Lierop wonnen al hun vier groepswedstrijden. De jongens waren duidelijk een maatje te groot voor de tegenstanders. Dit resulteerde in een 4-0 overwinning op Gibraltar B, Canada en België. Italië pakte nog wel twee legs maar werd met 4-2 aan de kant gezet.

  Nederland B deed vandaag niet onder voor Nederland A. Ondanks de zware loting wisten Bram van Dijk, Massimo Balsamo, Cedric Saes en Youri Dirks ook al hun 4 groepswedstrijden te winnen. Achtereenvolgens werden Engeland B (4-2), Schotland B (4-1), Ierland A (4-3) en het verrassend sterke IJsland (4-1) verslagen. Zo wisten beide Nederlandse teams zich als groepswinnaar te plaatsen voor de achtste finales van het JDC WK.

  Na de lunch nam Nederland A het in de achtste finale op tegen Wales B. Onze jongens kwamen verrassend met 0-2 achter. Waar in de groepsfase alles vanzelf ging moest er nu gevochten worden en dat is wat de jongens deden. Met 4 overwinningen op rij, de laatste 2 singles en de 2 koppels, werd de winst alsnog binnen gesleept. Nederland B trof, ondanks de groepswinst, verrassend het sterke Schotland A in de achtste finale. Maar de uitstekende vorm uit de groepsfase werd doorgetrokken en de Schotten werden met 4-1 verslagen.

  In de kwartfinales speelde Nederland A tegen Engeland B. Net als in de groepswedstrijd tussen Nederland B en Engeland B, ging de wedstrijd tussen Nederland A en Engeland B ook volledig gelijk op. Wederom moest er een allesbeslissende teamgame gespeeld worden. In een uitstekende teamgame gaven de jongens de Engelsen geen kans en wist Nederland A deze gelijk opgaande strijd in hun voordeel te beslissen.

  In de andere kwartfinale speelde Nederland B tegen België. Waar België eerder in het toernooi nog een aantal keer verrassend wist te winnen, lieten de Nederlandse jongen zich niet verrassen. In een solide wedstrijd waren zij duidelijk een maatje te groot voor onze Zuiderburen en met 4 -1 wist het tweede Nederlandse team zich ook te plaatsen voor de halve finales. Waar Wales en Engeland beide één team in de halve finales hadden, flikte Nederland het weer, 2 teams in de halve finales!

  In de eerste halve finale nam Nederland A het op tegen Wales A. Hoewel Nederland de gehele wedstrijd de betere ploeg was, wisten de jongens de beslissende en noodzakelijke break niet te pakken en stond het na 6 wedstrijden wederom 3-3. Ook nu moest er dus een allesbeslissende teamgame gegooid worden. Waar Wales op dat moment soms begon te bezwijken onder de druk, speelden de Nederlandse jongens solide door en plaatste Nederland A zich voor de finale.

  In de tweede halve finale nam Nederland B het op tegen Engeland A. Waar Nederland vandaag aantrad op het JDC WK met maar liefst 7 debutanten, kon Engeland nog beschikken over een aantal zeer ervaren spelers. Toch waren de wedstrijden close, maar de Engelse jongens waren de Nederlanders steeds net een stapje voor en het was Engeland A dat zich plaatste voor de finale.

  In de finale was de spanning om de snijden. Nederland A zat de Engelse jongens op de hielen. Maar net als in de halve finale waren het de Engelse jongens die net een maatje te groot waren en kwamen daardoor al snel op een 3-0 voorsprong. Maar oranje vocht zich terug en hoe. De laatste single werd gewonnen en de eerste koppel ging ook naar Nederland. De 3-0 voorsprong voor de Engelsen was inmiddels geslonken naar slechts 3-2. Maar in de laatste koppel wedstrijd wisten de Engelse jongens een beslissende wedstrijd op het nippertje te voorkomen, 4-2 voor Engeland.

  Wat een prestatie van onze jongens! Ze speelden een uitstekend toernooi, maar waren daarnaast zowel op als naast de baan een fantastisch team. Maar eerlijk is eerlijk, Engeland A was vandaag met hun combinatie van kwaliteit en ervaring, de terechte kampioen. Na 2 JDC WK overwinningen voor Nederland op rij, gaat de hoofdprijs dus ditmaal naar England. Maar met 2 teams in de halve finales en 1 team in de finale mogen we trost zijn op het gehele Nederlandse team.

  De twee Nederlandse teams bestaan uit de volgende darters en begeleiding:
  Team A: Bradly Roes, Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Dylan van Lierop.
  Team B: Bram van Dijk, Massimo Balsamo, Cedric Saes en Youri Dirks.
  Begeleiding: Dick Bontekoe en Patrick Stolk

  De nieuwe JDC World Champions:
  Team Engeland A, bestaande uit: Leighton Bennett, Henry Coates, Jacob Hibbert en Luke Littler.

  Vandaag staat het JDC international Open op het programma en morgen spelen de jongens de MVG Masters. Maar natuurlijk kijken we al met een schuin oog naar de JDC World Championships singles, welke vrijdag op het programma staat.

  Alle dagen kan je al de actie live volgen. Check dus zeker dit bericht op onze website!

  De NDB feliciteert het Nederlands team en de Engelse kampioenen van harte met hun prestatie!

Joomla templates by a4joomla