slideheader0.jpgslideheader1.jpgslideheader2.jpg

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Inschrijving Dutch Open Darts is open

  De inschrijving voor de TOTO Dutch Open Darts 2021 is open. Dit unieke dartsevenement vindt plaats van vrijdag 3 t/m zondag 5 september in de Bonte Wever te Assen. De TOTO Dutch Open Darts is veruit het grootste dartsfeest in de wereld en het enige ‘platinum geranked’ open toernooi door de World Darts Federation.

  Natuurlijk zijn we allemaal opgelucht dat we weer kunnen gaan genieten van festivals, concerten en sportevenementen. Dus ook een toernooi als de Dutch Open Darts kan op dit moment in september gewoon weer gehouden worden. Dus pak je pijltjes, begin met trainen en wie weet sta jij straks wel op het grote podium van de TOTO Dutch Open Darts in De Bonte Wever voor duizenden dartfans met de beker boven je hoofd. Iedereen, van amateur tot professional kan deelnemen. Jij dus ook!

  Inschrijven kan voor de gebruikelijke categorieën. Echter hebben we dit jaar voor het eerst ook een Dutch Open Darts paradarts koppeltoernooi op vrijdag en houden we twee paradarts single toernooien op zaterdag. Eén voor de staande spelers en één voor rolstoeldarters.

  Inschrijven:
  Klik hier om je direct in te schrijven. Inschrijven kan tot en met 15 augustus 2021.

  Tickets:
  Wil je niet deelnemen maar wel komen kijken? Bestel dan alvast je entreetickets door hier te klikken.

  Corona
  Op dit moment is nog niet bekend of de overheid in verband met corona extra eisen stelt aan het bezoek en/of deelname aan de Dutch Open Darts 2021 in september. De organisatie behoudt het recht om te allen tijde de Dutch Open Darts 2021 af te gelasten wanneer door coronamaatregelen de organisatie niet op een normale of passende manier door kan gaan.

  Zodra hier meer nieuws over is, laten we dat direct weten. Als de Dutch Open Darts 2021 vanwege corona niet kan plaatsvinden, wordt het volledige inschrijfgeld en entreeticketgeld teruggestort naar diegene die geboekt heeft.

  Op dit moment gaan wij er vanuit dat we jullie allemaal weer kunnen begroeten op 3, 4 en 5 september 2021 in De Bonte Wever in Assen. Wij hebben er heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

 2. Foto: NDB/Miranda Drenth

  TOTO is de nieuwe hoofdsponsor en naamgever van de Dutch Open Darts. TOTO, de oer-Hollandse en in Nederland enige legale aanbieder van sportweddenschappen, en de Nederlandse Darts Bond (NDB) gaan een verbintenis aan voor één jaar, met de intentie het hoofdsponsorschap langdurig voort te zetten. De TOTO Dutch Open Darts, het grootste dartstoernooi van de wereld, vindt plaats op 3, 4 en 5 september 2021 in Assen. 

  “Ik ben trots en zeer verheugd dat TOTO zich als hoofdsponsor verbindt aan de Dutch Open Darts”, aldus NDB-directeur Paul Engelbertink. “TOTO ondersteunt al jaren de sport en de Nederlandse sportweddenschappenaanbieder is natuurlijk een mooie match met de darters en de dartsport. We gaan dan ook leuke activaties ontwikkelen. Samen zorgen we ervoor dat we ook de komende jaren de TOTO Dutch Open Darts op grootse wijze blijven organiseren en alle dartsfans verder laten genieten van dit unieke dartsevenement. Samen met TOTO kijken we uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking.”

  Sam Depoortere, Business Director TOTO: “Darts is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een onmiskenbaar onderdeel van de Nederlandse sportcultuur. En bovendien is het een van de meest populaire sporten onder TOTO-spelers. TOTO geeft als hoofdsponsor van de Dutch Open Darts darters op alle niveaus de kans zich drie dagen lang met elkaar te meten. Of je nu tegen de oche staat of een eentje of een tweetje invult bij TOTO, plezier en spanning zijn gegarandeerd.”

  Over TOTO
  TOTO is een oer-Hollandse en in Nederland de enige legale aanbieder van sportweddenschappen. Elke dag is er een groot aanbod van sportwedstrijden waarbij de speler een voorspelling kan plaatsen. TOTO is één van de zeven spellen van Nederlandse Loterij. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij een groot deel van haar resultaat aan de Nederlandse sport. In 2020 ging het om een bedrag van 45,2 miljoen euro. Daarvan ging via NOC*NSF 209.248 euro naar de NDB voor het Nederlandse darts.

  Over TOTO Dutch Open Darts
  De TOTO Dutch Open Darts is het grootste en gezelligste dartstoernooi ter wereld waaraan iedereen, van amateur tot professional, kan deelnemen. Het is een evenement van de Nederlandse Darts Bond en staat garant voor drie dagen lang gezelligheid, feest en heel veel darts. Meer informatie over de TOTO Dutch Open Darts is te vinden op: www.dutchopendarts.nl

  Inschrijving 2021
  De inschrijving voor de TOTO Dutch Open Darts 2021 zal spoedig open gaan.

 3. Dopingreglement per 1 juni 2021: Belangrijkste Wijzigingen

  Per 1 juni 2021 is een vernieuwd Nationaal Dopingreglement van kracht. Dit reglement van het ISR is een aangepaste versie van het eerder dit jaar verschenen reglement.

  Nederlandse sportbonden zijn zowel nationaal (via de aansluiting bij NOC*NSF) als internationaal (via de aansluiting bij de Internationale Federatie) verplicht om dopingbeleid te voeren. Dit gebeurt in eerste instantie door het vaststellen van het Nationaal Dopingreglement (NDR), dat is gebaseerd op de World Anti-Doping Code. De dopingregels zijn voor alle sporten en voor alle landen gelijk. Als gevolg hiervan kunnen er geen wijzigingen worden aangebracht in de inhoud van het Nationaal Dopingreglement.

  Klik hier voor het Nationaal Doping reglement 2021. Klik hier voor de belangrijkste wijzigingen.

  Het Nationaal Dopingreglement verwijst naar een drietal bijlagen die er onlosmakelijk mee verbonden zijn. Bijbehorende reglementen (o.a. Dopinglijst, whereaboutsbijlage en dispensatiebijlage) kun je hier vinden op dopingpagina op de NDB website.

  Bezoek ook zeker eens onze NDB Fair Play website. Hier vind je overzichtelijk alle informatie over sportiviteit op en rond de dartsbaan, een schone en dopingvrije sport en voorlichting over matchfixing.

 4. Foto: Tip Top Pics

  Er is mooi nieuws gekomen van de World Darts Federation (WDF). De WDF is verheugd aan te kondigen dat het WK in 2022 terug zal keren in The Home of World Darts, the Lakeside Country Club’ en dat de wedstrijden te zien zullen zijn voor fans in heel Europa via Eurosport en Discovery+.

  Het WDF WK zal plaatsvinden van 1 t/m 9 januari 2022. Het deelnemersveld voor het WDF WK gaat bestaan uit 48 heren en 24 dames. Ook worden de halve finales van het jeugdtoernooi op het Lakeside podium gespeeld. Bij de heren zijn Wayne Warren, Ross Montgomery en Jim Williams al gekwalificeerd voor het WDF WK. Bij de dames zijn Mikuru Suzuki, Aileen de Graaf en Beau Greaves al zeker van deelname.

  In de iconische locatie 'Lakeside' wisten al heel wat grote namen een wereldtitel te bemachtigen. Wat te denken van John Lowe, Eric Bristow, Phil Taylor, John Part, Raymond van Barneveld en Martin Adams. Wij kijken dan ook met veel plezier uit naar begin januari 2022 en hopen natuurlijk op een Nederlandse winnaars.

  Lees hier het volledige nieuwsbericht op de website van de WDF.

 5. Vanaf 5 juni weer darten en de Dutch Open Darts inschrijving gaat open!

  De sport gaat verder open, heeft het kabinet vrijdagavond bekendgemaakt. Per 5 juni volgt, mits de dalende trend van de coronacijfers doorzet, de derde stap in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat is voor de sport in algemene zin fantastisch nieuws. Alle binnensportsportaccommodaties en horecalocaties, waaronder sportkantines, mogen per 5 juni weer open. Uiteraard wel met inachtneming van protocollen en voorschriften van de overheid. Dit is natuurlijk positief nieuws, maar wat betekent dit voor de dartsport?

  Sporten vanaf 5 juni

  Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. De deuren van sportkantines mogen onder voorwaarden weer open (zie onderstaand horeca kopje). Darten is nu dus weer echt mogelijk, op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de sport lezen.
  Voor jongeren tot en met 17 jaar zijn wedstrijden ook weer toegestaan. Personen vanaf 18 jaar mogen in juni alleen onderlinge wedstrijden spelen tegen sporters van hun eigen club, op hun eigen locatie. Wel mogen zij al recreatief sporten en trainen. Publiek is nog niet toegestaan en binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden. Daarnaast geldt ook voor sporten: reserveren, registratie en gezondheidscheck. We begrijpen dat je veel vragen hebt omtrent de nieuwe maatregelen. De antwoorden op de meest voorkomende vragen kan je vinden in de FAQ van NOC*NSF. Daarnaast geldt tijdens het darten het landelijk sportprotocol en het protocol verantwoord darten.

  Horecalocaties in juni
  Per 5 juni mogen horecalocaties ook binnen weer beperkt open. Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Reserveren, gezondheidscheck, vaste zitplaats en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht en entertainment is niet toegestaan. Op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de horeca lezen.

  Kan er gesport worden in horecagelegenheden?
  Op de website van NOC*NSF staat er het volgende over: ‘Dat is toegestaan. De anderhalve meter regel vervalt als dat voor de uitoefening van de sport niet haalbaar is. De sport moet plaatsvinden in een afgezette ruimte, waarbij er een duidelijk onderscheid is tussen het sportgedeelte en het horecagedeelte’.

  Mogelijkheden vanaf 1 juli
  De verwachting is dat vanaf 30 juni zowel stap 4 en 5 van de routekaart gezamenlijk worden doorgevoerd er nog veel meer mogelijk is. Er volgen dan verdere versoepelingen voor zowel sport, horeca als evenementen. De verwachting is dat sportwedstrijden dan ook weer zijn toegestaan. Hierover wordt in de komende weken meer bekend gemaakt door de overheid.

  Verwachting na de zomer - Dutch Open Darts & Seizoen 2021 – 2022
  Op dit moment zijn de vooruitzichten voor na de zomer heel positief. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft dit weekend nog aangegeven dat iedereen half juli de mogelijkheid moet hebben gekregen voor een eerste vaccinatieprik en dat medio augustus iedereen die dat wil volledig gevaccineerd moet zijn. Op basis van de meest recente informatie van de overheid is de verwachting dat we vanaf medio september 2021 terugkeren naar redelijk “normale” samenleving zonder al te veel beperkende maatregelen. Hierdoor zou het dan ook mogelijk zijn om vanaf medio september / begin oktober het nieuwe seizoen op te starten. Wij verwachten in de komende weken meer informatie vanuit de overheid en komen dan met een update omtrent het competitieseizoen 2021-2022. Maar op basis van de huidige informatie zijn wij zeer verheugd om de volgende planning bekend te maken:

  Dutch Open Darts 2021
  Op basis van de huidige informatie heeft de NDB besloten om de inschrijving voor de Dutch Open Darts 2021 binnen enkele weken te openen . Uiteraard nog wel onder voorbehoud dat de versoepelingen die nu verwacht worden ook daadwerkelijk plaats zullen vinden. Wij komen spoedig met een uitgebreider nieuwsbericht over de Dutch Open Darts. Maar zet 3, 4 en 5 september wel alvast in je agenda!

  Landelijke competities (LaCo, Super League, NDB Rankings)
  De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn natuurlijk achter de schermen al begonnen. De huidige verwachting is dat wij medio september / begin oktober kunnen aanvangen met het nieuwe seizoen, zonder al te veel beperkende maatregelen. Naar aanleiding van de meest recente informatie verwachten wij de voorbereidingen de komende weken te kunnen concretiseren en medio juni met informatie te komen over het nieuwe seizoen en inschrijvingen.

  Regionale competities
  Ook voor de regionale competities, inclusief horecalocaties, geldt dat alle seinen op groen staan voor een “normale ”start van de competities medio september / begin oktober. Natuurlijk hebben ook alle lidorganisaties de tijd nodig om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Houdt de website van je lokale lidorganisaties goed in de gaten voor de laatste updates en inschrijfperiode.

  Bovenstaande nieuwsbericht is volledig gebaseerd op informatie vanuit de overheid en NOC*NSF.

 6. Coronadossier, Protocol & F.A.Q.

  Langzaam maar zeker komt er nu echt licht aan het einde van de tunnel. De sport gaat verder open, heeft het kabinet bekendgemaakt. Per 5 juni volgt de derde stap in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat is voor de sport in algemene zin fantastisch nieuws. Alle binnensportaccommodaties en horecalocaties, waaronder ook sportkantines, mogen per 5 juni weer open. Uiteraard wel met inachtneming van protocollen en voorschriften van de overheid.

  De overheid en andere instanties zoals het RIVM en ook het NOC*NSF bekijken van dag tot dag wat nodig is in deze crisistijd. Wij volgen dit uiteraard, zodat we jullie kunnen blijven informeren, adviseren en ondersteunen.

  Hieronder allerlei informatie die we verzameld hebben voor jullie. Deze pagina blijven we up-to-date houden. Zodra er nieuwe informatie is wat met het coronavirus te maken heeft zal dat dus hier geplaats worden.

  Protocol:

  Het landelijk algemeen sportprotocol van NOC*NSF is een levend document dat continu op de actuele ontwikkelingen wordt aangepast. Daarnaast heeft NOC*NSF een lijst met veel gestelde vragen opgesteld, waar je bijna alle antwoorden kunt vinden op vragen m.b.t. het landelijk sportprotocol en de geldende coronamaatregelen.
  Naast het landelijk algemeen sportprotocol heeft elke nationale sportbond een eigen sport specifiek protocol als aanvulling op generieke landelijke sportprotocol. Het protocol verantwoord darten, welke geldt vanaf 5 juni, kun je hier vinden.  Dit protocol wordt aangepast op het moment dat er aanvullende maatregelen en/of verruiming komen vanuit de overheid of dat er vanuit de praktijk blijkt dat aanscherping nodig is.
  Naast het landelijk algemeen sportprotocol en sportspecifieke protocol is het van belang om het Horeca Protocol van KHN te raadplegen.

  Klik hier voor de laatste versie van ons dartsprotocol (versie 9), vanaf 5 juni 2021.

  Berichten op de website van de NDB:

  • 17-05-2021 | Binnensport per 19 mei weer open, klik hier
  • 19-04-2021 | WDF Cup afgelast,klik hier
  • 09-04-2021 | Six Nations Cup Geannuleerd, klik hier.   
  • 16-03-2021 | Binnensport vraagt kabinet en tweede kamer om meer perspectief, klik hier.   
  • 01-12-2020 | NDB niet van start met competities in januari 202, klik hier.
  • 19-11-2020 | Enquête gevolgen corona: somber beeld biljart/darthoreca, zalen en cafés, klik hier.
  • 28-10-2020 | Enquête gevolgen corona: biljart/darthoreca, zalen en cafés, klik hier.
  • 23-10-2020 | Dutch Open Darts 2021 wordt verplaatst van februari naar september, klik hier.
  • 19-10-2020 | Doe mee aan het onderzoek over de gevolgen van corona, klik hier.
  • 14-10-2020 | Update: toernooien in het buitenland, klik hier.
  • 05-10-2020 | De oplossing en deze tijd: De ‘Game On!’ Darts App, klik hier.
  • 11-09-2020 | Vegro The Hague European Championships Disability Darts is uitgesteld, klik hier.
  • 24-08-2020 | NDB stelt eigen competities uit en adviseert haar lidorganisaties hetzelfde te doen, klik hier.
  • 14-08-2020 | Update protocol verantwoord darten - Situatie per 14 augustus, klik hier.
  • 13-08-2020 | JDC World Cup afgelast, klik hier.
  • 13-08-2020 | WDF hoopt snel op duidelijkheid en goed nieuws, klik hier.
  • 23-07-2020 | Update Nederlandse selectie, klik hier.
  • 07-06-2020 | Update protocol verantwoord darten, klik hier.
  • 06-07-2020 | Duidelijkheid voor dartssport, klik hier.
  • 01-07-2020 | Wat mag weer per 1 juli en wat mag niet, klik hier.
  • 25-06-2020 | Nog steeds veel onduidelijkheid voor dartsport aangezien deze in horeca plaatsvindt, klik hier.
  • 05-06-2020 | Nieuwe App: GameOn, klik hier.
  • 03-06-2020 | Update corona en protocol, klik hier.
  • 29-05-2020 | Horeca open per 1 juni, wat betekent dat voor onze sporten? Klik hier.
  • 07-05-2020 | Corona Update 6 mei - Gefaseerd hervatten van de sport, klik hier.
  • 06-05-2020 | WDF Cups 2020 definitief afgelast, klik hier.
  • 29-04-2020 | EK Jeugd in Hongarije afgelast, klik hier.
  • 23-04-2020 | NDB Bondskantoor dicht tot 20 mei, klik hier.
  • 22-04-2020 | Corona update 22 april, klik hier.
  • 09-04-2020 | Six Nations Cup, Nederlandse Selectie en overige evenementen, klik hier.
  • 08-04-2020 | Help de horeca, klik hier.
  • 30-03-2020 | De 7 belangrijkste hulpmaatregelen voor horecaondernemers, klik hier.
  • 28-03-2020 | Een brief van jullie voorzitter, klik hier.
  • 24-03-2020 | Belangrijke besluiten omtrent coronavirus, klik hier.
  • 17-03-2020 | Grote solidariteit, ook in de sport, klik hier.
  • 16-03-2020 | Alle dartsactiviteiten gestaakt tot en met 6 april, klik hier.
  • 12-03-2020 | Coronavirus: Geen competitie tot en met 31 maart, klik hier.
  • 12-03-2020 | 4 Nations Tournament geannuleerd, klik hier.

  Hieronder enkele vragen die wij veel krijgen:

  • Wat is er allemaal geannuleerd bij de Nederlandse Darts Bond?
   Alle finaledagen georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond zijn afgelast en komen daarmee te vervallen. Dit geldt ook voor alle overige toernooien na 1 juni waaronder ook de NDB Masters. Daarnaast is er besloten om de twee teamcompetities van de NDB, dus de LaCo en SuperLeague, ook verder af te gelasten en deze zullen ook niet meer hervat of ingehaald worden.

   Afgelast:
   De volgende toernooien zijn dus afgelast en komen te vervallen:
   • 26-04 NK Darts
   • 16-05 NJTK
   • 30-05 LaCo Play-offs
   • 06-06 LaCo Finales
   • 07-06 Bekerkampioenschappen
   • 20-06 Divisiekampioenschappen vierde t/m tweede divisie
   • 28-06 Divisiekampioenschappen eerste- en eredivisie
   • 28-06 Selectiedag
   • 05-07 NDB Masters
  • Wat zijn de gevolgen voor de ALV's van lidorganisaties en de NDB?
   Juist in deze periode, terwijl de coronacrisis ons beperkt in fysieke ontmoetingen, hadden de meeste lidorganisaties en ook de NDB een Algemene Ledenvergadering (hierna: “ALV”) gepland. Deze kon niet op normale wijze doorgaan en het was de vraag hoe je hier het beste mee om kon gaan. Inmiddels is duidelijk geworden dat er al veel mogelijk is, zeker nu onlangs de tijdelijke Corona-spoedwet is goedgekeurd. Deze wet biedt verschillende opties. Het bestuur kan kiezen voor het houden van een vergadering via elektronische weg, ook als dit niet in de statuten geborgd is. Maar de ALV uitstellen met een maximale termijn van 4 maanden is ook een mogelijkheid.

   Door de tijdelijke wet, die met terugwerkende kracht is ingegaan op 16 maart jl, zijn er de volgende mogelijkheden voor het organiseren van een ALV:
   1. De ALV uitstellen.
    Dat kan tot 4 maanden na de datum waarop de ALV (volgens de statuten) gehouden zou moeten worden. Dat geldt dus ook voor het vaststellen van de jaarrekening. Als de lopende besluitvorming van de vereniging niet in problemen komt, dan is dit zeker een mogelijkheid.
   2. De ALV als niet fysieke bijeenkomst voorbereiden en de stemmen vooraf ophalen.
    In dit geval worden alle stukken en gevraagde besluiten vooraf per e-mail opgestuurd naar alle leden en vraagt men om vooraf te stemmen en/of vragen in te dienen. Voor het indienen van vragen moeten de leden tot uiterlijk 72 uur voorafgaand aan de algemene vergadering in de gelegenheid worden gesteld. Tijdens de ALV zelf, die als webcast via Teams, Zoom of andere tool wordt gehouden, worden de vragen beantwoord en moeten de antwoorden op de website van de vereniging worden geplaatst of via een elektronisch communicatiemiddel toegankelijk worden gemaakt voor de leden.
   3. Volledig online ALV inclusief stemtool organiseren.
    In dit geval wordt de ALV op normale wijze voorbereid, maar wordt de vergadering uitgezonden via Teams, Zoom, Google, of een andere tool en kunnen de leden tijdens de vergadering digitaal stemmen. Inmiddels zijn hier meerdere applicaties voor ontwikkeld.

   Vanwege de coronacrisis heeft het NDB bestuur besloten om de voorjaars ALV na de zomer te organiseren. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:
   •    Het NDB bestuur wil geen onnodig risico nemen met de gezondheid van de aanwezigen, door op dit moment een fysieke vergadering te organiseren terwijl dit niet direct noodzakelijk is gezien de noodwet.
   •    Het NDB bestuur geeft de voorkeur aan een fysieke vergadering in plaats van alles online te doen.

   De voorjaars ALV zal gehouden worden op 29 augustus 2020. Uiteraard houden we ons op dat moment aan de richtlijnen die dan nog van kracht zijn.

   Meer informatie kun je vinden door hier te klikken. Indien er vragen zijn over het organiseren van een ALV neem dan contact met ons op via: info [AT] ndbdarts [DOT] nl.
  • Hoe ziet de nieuwe selectie eruit?
   Voor de samenstelling van de nieuwe Nederlandse selectie heeft de coronacrisis uiteraard ook gevolgen. Klik hier voor meer uitleg. 

  • Gaat de Six Nations Cup Darts, het EK jeugd en het EK senioren wel door?
   Deze evenementen zijn allemaal definitief afgelast. Zie verschillende nieuwsberichten hierboven.
  • Gaan de SuperLeague Play-offs nog door?
   Dit is de NDB op dit moment aan het onderzoeken. Alle captains van de aangemelde teams voor de SuperLeague Play-offs hebben inmiddels een mail van ons ontvangen.

   De meeste zaken staan duidelijk beschreven in dit artikel. Antwoorden op meer veelgestelde vragen kun je waarschijnlijk vinden op de FAQ van het NOC*NSF.

  Posters & informatieborden
  Er zijn door het NOC*NSF posters ontwikkeld met richtlijnen voor bestuurders, trainers, ouders en sporters. Daarnaast is er een set met informatieborden ontwikkeld die clubs en sportaanbieders helpen hun sportaccommodatie ‘coronaproof’ te maken. De digitale posters en informatieborden zijn te downloaden op: https://nocnsf.nl/sportprotocol (NB: scroll naar beneden).

  Informatie & relevante hulp voor dartsclubs en dartshoreca:
  Onderstaand een opsomming van alle artikelen, informatie en overige hulpprojecten die voor horeca of dartsverenigingen mogelijk hulp kan bieden

  Wil jij de horeca ook helpen?
  Ga dan naar Help De Horeca. Je kunt vast vooruit waardebonnen aanschaffen om zo je dartscafé een steun in de rug te geven. Check dus zeker deze site!

  Stukken van NOC*NSF:

  Advies RIVM:
  Sinds de vaststelling van besmettingen in Nederland, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie.

  Heb jij nog meer interessante informatie die wij moeten delen laat ons dit dan zeker weten via: info [AT] ndbdarts [DOT] nl. Natuurlijk mag je dat emailadres ook gebruiken voor alle vragen rondom het coronavirus. Waar we kunnen helpen doen we dat natuurlijk graag! Uiteraard ontvangen onze lidorganisaties regelmatig updates van ons met nog meer informatie.

 7. Binnensport per 19 mei weer open

  Op de persconferentie van 11 mei heeft Premier Rutte versoepelingen in stap 2 aangekondigd. Met dit keer ook wat ruimte voor binnensport. Het was dus geen zekerheid dat dit zou gaan gebeuren. Er was sprake van een extra meetmoment, namelijk maandag 17 mei. Zouden de cijfers op dat moment toch niet goed genoeg zijn, dan zou deze stap 2 van de versoepelingen voorlopig toch nog niet doorgaan. En, gelukkig: de cijfers waren inderdaad goed genoeg - en derhalve is op maandag 17 mei inderdaad besloten dat per 19 mei versoepelingen zullen plaatsvinden.

  Na lange tijd mogen op 19 mei ook de binnensportlocaties, waaronder sporthallen, sportscholen en zwembaden, weer open, met maximaal dertig personen per ruimte. Personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand. Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen geen wedstrijden worden gehouden, de kleedkamers en horeca blijven gesloten en publiek is niet welkom.

  Dit betekent dat zowel wedstrijden (competities en toernooien) als recreatief sporten, waaronder darten, nog steeds niet is toegestaan.Binnensportlocaties mogen alleen open voor sporttrainingen. Dartlocaties moeten bij hun lokale gemeente nagaan of ze onder de binnensportlocaties vallen.

  Zie hier de informatie "Plannen voor sporten binnen en buiten" van de Rijksoverheid, en onderaan dit artikel alle relevante links naar o.a. sportprotocollen.

  Passage over aanpassing binnensporten
  Toelichting 3: Hoofdlijnen van de regeling van dit uitgebreide overzicht van de versoepelingen gaat over binnensporten. De tekst is als volgt:

  Om een breder scala aan sport te stimuleren, worden ook binnensportlocaties, inclusief sportscholen en zwembaden, opengesteld. De opening geldt voor alle binnensportlocaties (uitsluitend voor die functie) dus ook de binnensportlocaties in bijvoorbeeld hotels vallen hier onder. Deze locaties worden enkel opengesteld voor de beoefening van sport. Hier mogen maximaal dertig personen per ruimte, exclusief personeel, sporten. Voor jongeren tot en met zeventien jaar en voor topsporters geldt dat er geen anderhalve meter afstand onderling hoeft te worden gehouden, geldt er geen maximale groepsgrootte en zijn wedstrijden onderling toegestaan. Voor de rest van de sporters (zonder toeschouwers) geldt dat zij bij de beoefening van sport wel anderhalve meter afstand moeten houden en dat er geen onderlinge wedstrijden zijn toegestaan. Lessen mogen niet aan meer dan twee personen van achttien jaar en ouder worden gegeven per trainer of begeleider.

  Om te beoordelen of er sprake is van sport dient er naar de omstandigheden van het geval gekeken te worden. Voor die beoordeling kan bekeken worden of het hoofddoel van de activiteit, sportbeoefening dan wel vermaak betreft. Zo zijn bijvoorbeeld locaties voor paintball, ballenbakken en lasergamen aan te merken als spellocaties en niet als sportlocaties. Dergelijke spellocaties binnen mogen dus niet open. Door in ruimere mogelijkheden voor sporten te voorzien, zullen meer Nederlanders een actieve gezonde levensstijl kunnen oppakken. Indien een locatie zowel als een binnensportlocatie als een spellocatie kan worden aangemerkt, bijvoorbeeld in het geval van bowlen, snooker en trampolinespringen, kan de locatie binnen enkel open voor het beoefenen van de sport, niet voor vermaak. Vanzelfsprekend is de eventueel aanwezige kantine of de eet- en drinkgelegenheid binnen gesloten. 

  Twijfels als locatiehouder of je open mag?
  Heb je als locatiehouder twijfels of je open mag gaan. Neem dan contact op met de lokale gemeente. Indien u geen toestemming krijgt om te openen horen wij dat graag via info [AT] ndbdarts [DOT] nl om te zien of wij nog iets voor je kunnen betekenen.

  Onze onverminderde inzet: een heropening van alle locaties zonder beperkingen
  Wij hopen dat het aantal besmettingen blijft dalen zodat op korte termijn alle locaties weer open mogen en dan liefst zonder beperkende maatregelen. Kortom we zijn blij met het eerste lichtpuntje wat deze versoepeling voor sommigen is, maar blijven pleiten voor een heropening van alle locaties zonder beperkingen.

  Vervolgstappen openingsplan
  De derde stap in het openingsplan staat nu op z’n vroegst op 9 juni gepland. Op 1 juni horen we of deze derde stap gezet kan worden. Welke maatregelen verder nog worden losgelaten, als de cijfers het toelaten, is te zien in dit overzicht van het openingsplan.

  Voorbereiding op het nieuwe seizoen
  Nu geleidelijk aan de eerste echte versoepelingen voor de sport doorgevoerd worden en we langzaam richting de zomer gaan, zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. We hebben goede hoop dat we medio september de competities kunnen opstarten. Echter is er op dit moment nog teveel onduidelijkheid om de inschrijvingen te kunnen openen en om een onderbouwd advies aan de lidorganisaties te geven voor de regionale competities. Samen met NOC*NSF blijven we de ontwikkelen op de voet volgen en staan we in nauw contact met de overheid. Zodra mogelijk komen wij met meer informatie aangaande het nieuwe seizoen en een advies voor onze lidorganisaties.

  Relevante info/links:
  Website Rijksoverheid
  Plannen voor sporten binnen en buiten per 19 mei (Rijksoverheid)
  Website RIVM
  Sportprotocol (NOC*NSF)
  Protocol verantwoord Darten (NDB)
  Coronadossier, Protocol & F.A.Q. (NDB)

 8. Dank aan de Nederlandse Loterij

  De NDB heeft van de Nederlandse Loterij een cheque ter waarde van €209.248 ontvangen. Dit geld is afkomstig uit de opbrengsten van de Nederlandse Loterij, die hiermee de Nederlandse sportwereld en ook achttien goede doelen ondersteunt. De totale afdracht van de Nederlandse Loterij aan de sport over het jaar 2020 bedraagt €45,2 miljoen. Het geld dat de Nederlandse Loterij aan de sport uitkeert, wordt verdeeld door sportkoepel NOC*NSF. 

  Mede dankzij de jaarlijkse bijdrage van de Nederlandse Loterij kan de NDB haar beleid zoals gewenst in de praktijk brengen. De bijdrage die de NDB ontvangt, is in lijn met subsidies die de afgelopen jaren zijn verstrekt. Bij het opstellen van de begroting voor dit jaar was daarmee al rekening gehouden. Zonder deze bijdrage is het onmogelijk om al onze ambities waar te maken. Dit geld investeren we in onze jeugd, in de paradarters, in de competitiedarters en in onze selectiespelers. Namens hen allen wil de Nederlandse Darts Bond alle spelers van de Nederlandse Loterij hartelijk danken. 

  Over Nederlandse Loterij
  Nederlandse Loterij is de naam achter Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Natuurlijk speel je met deze spellen mee voor de mooie geldprijzen. Maar wist je dat je door mee te spelen ons helpt Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken?!

 9. Foto: Bas van den Berk

  De World Darts Federation heeft besloten om de WDF World Cup 2021 en WDF Europe Cup Youth 2021 af te gelasten gezien de wereldwijde coronacrisis. De WDF geeft aan ieders teleurstelling te delen dat deze evenementen niet in 2021 kunnen plaatsvinden, maar kijkt uit naar andere mogelijkheden eind 2021 en een spectaculaire terugkeer van de WDF Cups in 2022.

  Zodra de coronamaatregelen versoepelen en mogelijkheden zich weer voordoen zal ook de NDB hier natuurlijk op anticiperen. Ook zullen wij ons blijven inzetten om een goed programma in te richten voor de selectie in seizoen 2021 - 2022, welke hopelijk vanaf sepetember zo normaal mogelijk kan beginnen.

  WDF WORLD CUP – DENEMARKEN
  De WDF Word Cup zou dit jaar plaatvinden in Esbjerg (28 september - 2 oktober). De Deense Darts Federatie en haar partners hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de WDF World Cup dit jaar nog steeds in Denemarken kon plaatsvinden. De WDF geeft aan dat vanwege de aanhoudende coronacrisis met de daarbij geldende reisbeperkingen, de variërende voortgang van de vaccintoediening en de nog steeds geldende lockdown-maatregelen over de hele wereld, er rekening gehouden moet worden met alle WDF-landen wereldwijd. En daarom is het evenement afgelast. De WDF is verheugd dat Denemarken gastheer zal blijven voor de volgende WDF World Cup in 2023, waarbij de 2025 editie georganiseerd zal worden door de Korea Darts Federation. De Europe Cup (Spanje), Americas Cup (Jamaica) en Asia Pacific Cup (Chinees Taipei) zijn uitgesteld in 2020 en zullen zoals gepland in 2022 worden gehouden.

  WDF EUROPE CUP YOUTH – HONGARIJE
  De WDF Europe Cup Youth, welke gepland stond in Boedapest (7-11 juli) is om dezelfde redenen als hierboven beschreven uitgesteld. De Hongaarse Darts Federatie heeft hun volledige medewerking gegeven en was optimistisch om het evenement in 2021 te organiseren. Het welzijn van de spelers blijft echter de eerste zorg van de WDF en daarom is er gezamenlijk besloten om het evenement in Hongarije te verplaatsen naar 2022. De Oostenrijkse Darts Federatie zal nu gastheer zijn van de 2023 WDF Europe Cup Youth in 2023.

  HERZIEN SCHEMA VAN WDF-CUPS

  2022
  Europe Cup Youth (Hongarije)
  Americas Cup (Jamaica)
  Asia Pacific Cup (Chinees Taipei)
  Europe Cup (Spanje)

  2023
  Europe Cup Youth (Oostenrijk)
  World Cup (Denemarken)

  2024
  Europe Cup Youth
  Americas Cup
  Azië Pacific Cup
  Europe Cup (Engeland)

  2025
  Europe Cup Youth
  Wereldbeker (Korea)

 10. Dit Weekend: Online monthly challenge weekend

  Komend weekend is het laatste weekend van de maand maart en dat betekent tijd voor de ONLINE MONTHLY CHALLENGE WEEKEND. Dit weekend is er speciaal aandacht voor de dames. Lees hierover meer in dit bericht van de WDF of bezoek de website van DartConnect.

  Mis jij het darten ook zo erg en zou je graag weer eens een vriendschappelijke wedstrijd spelen? Dan is dit zeker iets voor jou! De WDF organiseert samen met Dartconnect de komende maanden de ONLINE MONTHLY CHALLENGE WEEKENDS. Tot en met april kan je elk laatste weekend van de maand gratis deelnemen. Het enige wat je nodig hebt is een Dartconnect account. Je kan je hier aanmelden voor de Match Lobby. Heb je nog geen Dartconnect account, geen probleem. Via dezelfde link kan je een gratis account aanmaken en kan je dit weekend al je eerste vriendschappelijke wedstrijden spelen! De wedstrijdlobby is open vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagavond.

  Zodra je je via bovenstaande link hebt aangemeld kan je via de “WDF Challenge Lobby” andere spelers uitdagen of een uitnodiging van een andere speler accepteren. Je kan zelf kiezen hoe je wilt spelen, met of zonder camera, 501, 301 or Cricket. Ook kun je zelf kiezen of je 1 wedstrijd wilt spelen, of meerdere spelers wilt uitdagen, de keuze is volledig aan jezelf. Voor meer informatie kun je kijken op de WDF Lobby-page of op deze website van Dartconnect. Er is ook een facebookgroep waar je alle informatie kan vinden en waar je andere spelers kan ontmoeten en wedstrijden kunt plannen voor het weekend. Onder alle deelnemende spelers worden ook nog diverse WINMAU cadeaubonnen verloot.

  Mocht je vragen hebben dan willen wij je natuurlijk zo goed als mogelijk proberen te helpen. Daarom is de NDB dit weekend ook in weekend telefonisch bereikbaar via 030 - 2081 180 (vrijdag tot 22.00 uur, zaterdag & zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur).

Joomla templates by a4joomla