slideheader3.jpgslideheader1.jpgslideheader0.jpgslideheader2.jpg
Hier wordt onze site gehost !!
Voor al uw metselwerk !!
Voor al uw bouwmaterialen !!
Wij zijn een begrip in damwand & dakpanplaat profielen!

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Foto: NDB

  Dicht tegen de prachtige rots van Gibraltar stond gisteren in de Europoint de Winmau Gibraltar Open op het programma tijdens de JDC World Cup in Gibraltar.

  De Nederlandse spelersgroep bestaat dit jaar uit: Bradley van der Velden, Kendji Steinbach, Cas Maessen, Thijs Kool, Ruben Baalmans, Daan Toxopeus, Cor Beukema en Dylan van Lierop. Het Nederlands team is met een gemiddelde leeftijd van nog geen 14 jaar één van de jongste, zo niet de jongste, afvaardiging in Gibraltar. Maar liefst 7 van de 8 spelers maakten gisteren hun debuut op de JDC World Cup, waarbij dit voor 5 spelers ook nog eens hun allereerste wedstrijden in het Nederlands shirt waren. Aan het begin van de eerste wedstrijddag was de spanning dan ook zeker aanwezig.

  Maar vanaf meet af aan zette deze fantastische spelersgroep de Nederlandse NDB traditie voort: één oranje TEAM, vol passie en teamspirit. Zowel op de dartsbaan als daarnaast, juichten ze samen voor mooie overwinningen en steunden ze elkaar na verlies. Ook onder spanning en als het soms tegenzat blijven onze oranje boys vechten. Hierdoor wisten ze direct op de eerste dag al mooie overwinningen te boeken. Alle spelers groeiden in het toernooi en gingen gedurende de dag steeds iets beter gooien.

  Kendji liet direct zien waartoe hij in staat is door op zijn debuut direct de laatste 16 te halen. Ook Bradley groeide in het toernooi, maar verloor helaas de laatste en beslissende leg in een prima wedstrijd bij de laatste 32 tegen de ervaren Seppe Desseville. Cas en Dylan begonnen ook uitstekend aan het WK. Dylan opende zijn eerste wedstrijd zelfs met twee 180 scores op rij, maar verloor helaas nipt van Logan Gilmour. Net als Bradley kwam Cas uiteindelijk nipt te kort in de laatste leg en verloor hij van Engelsman Leo Howard. Maar ook de vier andere jonge oranje debutanten: Daan, Ruben, Thijs en Cor wisten gedurende de wedstrijden hun spanning steeds beter onder controle te krijgen. Uiteindelijk speelden alle vier de mannen een prima wedstrijd, maar verloren ze helaas alle vier in een spannende en gelijk opgaande wedstrijd met 4-2.

  Al met al een goede eerste dag voor de oranje ploeg, maar bovenal hebben de boys veel ervaring opgedaan en laten zien over de juiste teamspirit en mentaliteit te beschikken. Natuurlijk willen we ook dit jaar weer mooie overwinningen binnenslepen, maar met zo’n jong en onervaren team hebben we, misschien nog wel meer als anderen jaren, ook andere doelstellingen: ervaring opdoen, genieten en samenwerken als een hecht Nederlands team. Gezamenlijk bouwen we verder aan een fundament voor de komende jaren voor het prachtige Nederlands jeugdteam.

  De overwinning ging gisteren uiteindelijk naar de man in vorm, Luke Litter. In de finale versloeg hij met bijna 94 gemiddeld teamgenoot Thomas Banks.

  De NDB feliciteert Luke Littler met alweer zijn 3e titel op rij op de Winmau Gibraltar Open en is trots op de prestatie van het Nederlands team!

  MVG Masters 2023
  Vandaag strijden spelers voor de titel op de MVG Masters 2023. Dit singletoernooi werd vorig jaar gewonnen door Luke Littler.

  Volg alle wedstrijden live
  Je kunt alle wedstrijden live volgen op DartConnect, daarnaast is er een livestream via de JDC Facebook en het YouTube-kanaal. Natuurlijk zijn ook alle wedstrijden en statistieken live te volgen via Dartconnect. Hier kan je ook de loting en alle uitslagen terugvinden.

  Check HIER het toernooicenter op onze website voor alle informatie

 2. Even voorstellen: Nederlanders op Lakeside (2/2)

  Het is stiekem toch wel de droom van elke darter: spelen voor de televisiecamera’s, op het podium van de iconische Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Van zaterdag 2 december tot en met zondag 10 december wordt daar het WDF Lakeside World Championship gehouden. Het is het officieuze wereldkampioenschap van de World Darts Federation (WDF).

  In totaal gaan tijdens deze editie maar liefst dertien Nederlanders in actie komen op het Lakeside-podium! Gaan zij een gooi doen naar de titel in Frimley Green? En voegen zij zich bij een uniek rijtje winnaars?

  Op de lijst met winnaars van de Lakeside prijken vele Nederlanders. Bij de heren wonnen Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Christian Kist de titel in het verleden. Francis Hoenselaar won het toernooi bij de dames. Ook onze jeugd was in het verleden succesvol: Justin van Tergouw en Colin Roelofs schreven het jeugdtoernooi van de Lakeside op hun naam.

  Hieronder stellen wij zeven deelnemers aan jullie voor, waaronder meerdere debutanten. Eerder stelde wij de overige zes spelers al aan jullie voor in dit artikel. De volledige loting voor de Lakeside is hier te vinden.

  Aletta Wajer
  Woonplaats: Lelystad
  Geboortedatum: 27-08-1993

  Ze had een prachtig internationaal jaar, met overwinningen tijdens de Croatian Masters, het Croatian Open en het Czech Open. Aletta Wajer uit Lelystad gaat haar debuut maken op het WDF Lakeside World Championship, maar heeft inmiddels al heel wat titels op haar naam geschreven. Aletta plaatste zich via haar tiende positie op de internationale WDF-ranking bij de dames. Op de openingsdag van het toernooi, zaterdag 2 december aanstaande, speelt zij ’s avonds in de eerste ronde tegen Paula Jacklin uit Engeland. Als Aletta de Engelse verslaat, speelt zij op dinsdag 5 december haar partij in de tweede ronde tegen routinier Deta Hedman.

  Dennie Olde Kalter
  Woonplaats: Hengelo
  Geboortedatum: 22-10-1991

  Voor de tweede keer in zijn dartcarrière gaat Dennie Olde Kalter uit Hengelo het Lakeside-podium beklimmen. In 2020 maakte hij zijn debuut op het wereldkampioenschap, waarin hij na een eerste gewonnen partij (Nick Kenny, 3-2) in de tweede ronde verloor van Mario Vandenbogaerde. Dennie is geplaatst voor het WDF Lakeside World Championship via de internationale WDF-ranking, waar hij op de 33e plaats stond. Dat betekent dat hij meteen in de eerste ronde in actie gaat komen. Op zondagavond 3 december neemt hij het op tegen de Engelsman Antony Allen. Mocht Dennie Olde Kalter zijn eerste partij winnend afsluiten, dan wacht op woensdag 6 december Darren Johnson uit Engeland.

  Jarno Bottenberg
  Woonplaats: Groningen
  Geboortedatum: 09-11-2001

  Wederom een debutant op het podium in Frimley Green: de 22-jarige Jarno Bottenberg staat begin december voor het eerst op Lakeside. Hij plaatste zich al enige tijd geleden voor het officieuze wereldkampioenschap. In de Bonte Wever in Assen kwam hij vorig jaar december door het kwalificatietoernooi, net als landgenoot Arjan Konterman. Jarno Bottenberg woont inmiddels in Groningen, maar is de huidige nummer één op de ranking van de Friese Darts Bond. Op zondagmiddag 3 december debuteert hij op Lakeside tegen Jamie Lewis uit Wales. Mocht hij zijn eerste duel winnen, wacht een wedstrijd tegen de Amerikaan Danny Lauby op woensdagavond 6 december.

  Wesley Plaisier
  Woonplaats: Hendrik-Ido-Ambacht
  Geboortedatum: 04-03-1990

  Wat een jaar heeft Wesley Plaisier uit Hendrik-Ido-Ambacht achter de rug. Hij won in december vorig jaar in Assen zijn grootste titel tot nu toe: de Winmau World Masters. Afgelopen augustus voegde hij daar ook nog het hoog aangeschreven Antwerp Open aan toe. Ook maakte Wesley onderdeel uit van het uiterst succesvolle Nederlandse WK-team op de WDF World Cup. Wesley Plaisier is als vijfde geplaatst voor de Lakeside. Dat betekent dat hij pas in de tweede ronde in actie komt in Frimley Green. Op dinsdagmiddag 5 december treft hij de winnaar van het duel tussen Dave Prins en Reece Colley. De beide Engelsmannen spelen op zaterdag 2 december hun partij in de eerste ronde.

  Anca Zijlstra
  Woonplaats: Heerlen
  Geboortedatum: 03-11-1973

  Ze is een van de meest ervaren Nederlandse speelsters op het aankomende WDF Lakeside World Championship. Anca Zijlstra uit Heerlen stond drie keer eerder op het podium van de Lakeside. Haar beste resultaat was een plek in de kwartfinale tijdens haar debuutjaar in 2016. In die kwartfinale verloor ze toen van Aileen de Graaf. Op basis van de internationale WDF-ranking is Anca als achtste geplaatst voor het toernooi. Dat betekent dat zij pas in de tweede ronde instroomt. In die partij op maandagmiddag 4 december neemt zij het op tegen de winnaar van het duel tussen de Amerikaanse Paula Murphy en Almudena Fajardo uit Spanje. Dat tweetal treft elkaar op de openingsdag van de Lakeside.

  Bradley van der Velden
  Woonplaats: Leiderdorp
  Geboortedatum: 05-01-2008

  Gaat Bradley van der Velden de jeugdtitel pakken op het WDF Lakeside World Championship? Hij staat in de halve finales van het jeugdtoernooi, waarvoor hij zich vorig jaar december plaatste. Bradley was afgelopen jaar de beste junior van Nederland; hij werd Nederlands Rankingkampioen en won ook nog een het NK Darts in Barneveld. De halve finales van het jeugdtoernooi worden pas een week na de opening gespeeld. Bradley gaat het op zaterdagmiddag 9 december opnemen tegen Mats Theobald uit Duitsland. Mocht hij die partij winnen, dan treft hij in de finale op zondag de winnaar van het duel tussen András Borbély uit Hongarije en Adam Dee uit Ierland.

  Chris Landman
  Woonplaats: Wapenveld
  Geboortedatum: 17-01-1981

  Na enkele jaren afwezigheid keert Chris Landman uit Wapenveld in december terug op het podium in Frimley Green. Het wordt voor hem zijn vierde deelname aan de Lakeside. Zijn beste resultaat behaalde hij in 2020. Toen reikte hij tot de kwartfinales, waar hij met 5-3 verloor van de latere winnaar: Wayne Warren. Chris stond in de tussentijd ook nog op het PDC WK van 2022. Daar versloeg hij Scott Mitchell, waarna hij in de tweede ronde verloor van Ian White. Chris Landman is een geplaatste speler (7) tijdens de Lakeside en komt dus pas in de tweede ronde van het toernooi in actie. Op woensdagmiddag 6 december speelt hij de eerste wedstrijd van de dag tegen de winnaar van het duel tussen Benjamin Pratnemer en Davie Kirwan.

  De NDB wenst alle Nederlanders heel veel succes op het WDF Lakeside World Championship!

 3. ParaDarts World Championship en World Masters

  Het wordt een uniek weekend, begin december in het Engelse Chelmsford. Terwijl aan de andere kant van Londen het WDF Lakeside World Championship bezig is, gooien de allerbeste paradarters van over de hele wereld hun pijlen op twee grote toernooien: de World ParaDarts World Championships en de World ParaDarts World Masters.

  Het is voor het eerst dat deze twee toernooien vlak na elkaar en op dezelfde locatie worden gehouden. Tientallen paradarters gaan in twee categorieën (staand en rolstoel) de strijd met elkaar aan. Wie worden de wereldkampioenen van 2023? En welke darters gaan er met de World Masters-titels vandoor?

  In totaal nemen 32 darters per categorie deel aan de beide toernooien, waaronder vijf Nederlandse toppers. Chanine Vriezen, Michelovic van Velzen, Michel van den Hengel, Anton van Hemert en Wilco Wassink doen in Chelmsford een gooi naar de titels.

  Internationaal
  “Het worden hele mooie toernooien, zeker als je het niveau ziet”, vertelt Marijke Zomer. Sinds afgelopen zomer is zij toernooidirecteur bij World ParaDarts (WPD), de internationale organisatie die tevens is aangesloten bij de WDF. Marijke is daarnaast bondscoach van de paradartsselectie van de NDB. “De deelnemers komen van over de hele wereld, zelfs uit Australië en Nieuw-Zeeland”, zo vertelt ze.

  Het werd hoog tijd dat deze grote toernooien voor paradarters weer doorgang konden vinden. Vanwege corona lag het internationale circuit een flinke tijd stil. Aangezien de WDF dit jaar geen World Masters organiseert, besloot World ParaDarts om zelf deze twee grote toernooien neer te gaan zetten.

  “De deelnemers aan de World Championships en de World Masters zijn allemaal geselecteerd”, legt Marijke Zomer uit. “Of ze zijn via de ranking (WPD) geplaatst, of het zijn spelers die door hun land zijn afgevaardigd.” De toernooien vinden plaats in de Chelmsford Social Club, waar ook het Open Engeland wordt gehouden.

  Wat het paradarten voor zowel de deelnemers als de organisatie zo mooi maakt? “Het is één grote familie. Iedereen volgt alles van elkaar.” En qua darten? “De meeste spelers gooien een heel mooi gemiddelde, zeker degenen die regelmatig darten. Laatst was er nog iemand met 90 gemiddeld, daar moet aandacht voor zijn.”

  Finale op Lakeside?
  Aangezien de twee toernooien gelijktijdig met de Lakeside worden afgewerkt, rijst de vraag waarom het toernooi niet wordt gecombineerd, of waarom sommige wedstrijden niet op het befaamde podium zouden kunnen worden gespeeld? “Dat zou wel heel erg mooi zijn in de toekomst”, aldus Marijke Zomer. “Om bijvoorbeeld de halve finales en de finale op Lakeside te spelen. Net zoals de jeugd een plaatsingstoernooi speelt, met de halve finales in Frimley Green.”

  Op zondag 3 december wordt de World ParaDarts World Masters afgewerkt, gevolgd door de World ParaDarts World Championships op maandag 4 december. Updates zijn te vinden via deze Facebook-pagina van de WPD. Er verschijnt tevens een livestream van de toernooien, welke te bekijken is op dezelfde Facebook-pagina en op YouTube.

  De NDB wenst alle Nederlandse toppers heel veel succes in Chelmsford! Meer informatie over deze toernooien en over het internationale paradartcircuit is te vinden op de website van de WPD.

 4. Toernooicenter: JDC World Cup | Gibraltar

  Van 29 november tot en met 2 december wordt in Gibraltar de JDC World Cup 2023 gespeeld. Het belooft een prachtig evenement voor onze Nederlandse jeugdtoppers te worden. Tijdens deze dagen staan verschillende toernooien op het programma. In totaal staan straks teams uit 21 landen aan de oche in Gibraltar. De wedstrijden worden gehouden in het Europa Point Sports Complex.

  Programma
  Woensdag 29-11-2023 – Winmau Open of Gibraltar
  Donderdag 30-11-2023 – MVG Masters Open
  Vrijdag 01-12-2023 – Holiday Inn Express Junior World Darts Finals
  Zaterdag 02-12-2023 – JDC World Cup Team Event

  Nederlandse Teams
  Nederland vaardigt twee jeugdteams af naar de JDC World Cup in Gibraltar. De definitieve selectie werd afgelopen september al bekendgemaakt. De twee teams zijn als volgt ingedeeld:

  Team 1: Bradley van der Velden, Kendji Steinbach, Cas Maessen en Dylan van Lierop.
  Team 2: Thijs Kool, Ruben Baalmans, Daan Toxopeus en Cor Beukema.

  Benieuwd naar de achtergrond van de spelers en hun behaalde resultaten? Wij stelden in dit eerdere bericht alle spelers al aan jullie voor.
  De Nederlandse Teams worden in Gibraltar bijgestaan door een ervaren begeleiding. Bondscoach Dick Bontekoe (jeugd) en teammanager Patrick Stolk reizen samen met de teams naar de JDC World Cup.

  Michael van Gerwen
  We zijn verheugd dat we opnieuw twee teams vol met talent naar Gibraltar kunnen sturen. Net als tijdens de laatste edities is Michael van Gerwen als sponsor betrokken bij het Nederlands team. De Nederlandse Darts Bond is hem hier zeer dankbaar voor.

  Volg alle wedstrijden live
  Je kunt alle wedstrijden live volgen op DartConnect, daarnaast is er een livestream via de JDC Facebook en het YouTube-kanaal. Natuurlijk zijn ook alle wedstrijden en statistieken live te volgen via Dartconnect. Hier kan je ook de loting en alle uitslagen terugvinden.

  Hieronder vind je de rechtstreekse link naar het toernooi op DartConnect.
  Woensdag 29-11-2023 – Winmau Open of Gibraltar
  Donderdag 30-11-2023 – MVG Masters Open
  Vrijdag 01-12-2023 – Holiday Inn Express Junior World Darts Finals
  Zaterdag 02-12-2023 – JDC World Cup Team Event (linkt volgt 2 december na de loting)

  Updates & foto’s
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van de JDC World Cup via onze website. Volg de Nederlandse Darts Bond ook zeker op social media: TwitterFacebook en Instagram voor de laatste live-updates, leuke foto’s en het laatste nieuws uit Gibraltar.

  Historie
  Vanaf het begin van de JDC World Cup hebben de Nederlandse jeugdspelers altijd zeer goed gepresteerd op de verschillende toernooien. In totaal werden drie Nederlanders individueel JDC-wereldkampioen: Maikel Verberk, Jurjen van der Velde en Bradly Roes. Daarnaast won Nederland 2 keer de JDC World Cup en veroverde we nog 3 maal zilver. Een uitgebreid historisch overzicht van de Nederlandse prestaties op de JDC World Cup vind je in dit eerdere bericht.

  Roll Of Honour | JDC Junior World Darts Champions
  2015 Joshua Richardson | ENG
  2016 Maikel Verberk | NED
  2017 Rusty Jake Rodriguez | AUS
  2018 Jurjen van der Velde | NED
  2019 Keane Barry | IRE
  2021 Bradly Roes | NED
  2022 Luke Littler | ENG

  Roll Of Honour | JDC World Cup Team Event
  2018 Nederland
  2019 Nederland
  2021 Engeland
  2022 Engeland

  Wij wensen het Nederlands Teams heel veel succes tijdens de JDC World Cup in Gibraltar! Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van de World Cup. Blijf ons dus op de voet volgen!

 5. Terugblik LaCo

  Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun vierde wedstrijdronde van het seizoen 2023/2024 af. Hieronder een terugblik op de gespeelde partijen. De volgende speelronde van de LaCo staat gepland voor zaterdag 9 december.

  LaCo Heren
  De heren van DONHN en DVS staan na afgelopen zaterdag bovenaan in poule A van de LaCo. Beide teams hebben drie van hun vier gespeelde wedstrijden gewonnen. DVS was tot het weekend nog ongeslagen, maar leed een nederlaag tegen de heren van DOT. In Assen gingen zij er thuis met de winst vandoor: 10-7. De heren van DONHN wonnen hun wedstrijd tegen de SDC wel, al was het in Alkmaar nog uiterst spannend. Uiteindelijk trok de DONHN aan het langste eind: 9-8 in het voordeel van de thuisploeg. Het derde en laatste duel van afgelopen weekend ging tussen de VDO en DBMN. Laatstgenoemde was op bezoek in Steyl veel sterker dan de VDO: eindstand 3-14 in het voordeel van DBMN. De heren van DID staan onderaan de poule (samen met de VDO) en waren afgelopen zaterdag vrij.

  In poule B kwam koploper DBBR deze speelronde niet in actie. Tot dusver is de ploeg ongeslagen in de poule, met drie gewonnen wedstrijden. Achter DBBR staan vier teams met elk twee overwinningen. Het gaat bijvoorbeeld om de DOGD, dat afgelopen zaterdag thuis met 11-6 won van DBA. Met diezelfde cijfers rekenden de heren van de RDB af met de DORA in Landsmeer (6-11). Het spannendst was het in het duel tussen de BDC en de FDB in Berlicum. De gehele wedstrijd werden de punten om en om gewonnen, waardoor een sologame uitsluitsel moest brengen. Uiteindelijk won Richard van Zijtveld met 4-2 van Chris de Jong, waardoor de punten naar de BDC gingen. De heren van de FDB hebben na drie wedstrijden zodoende nog geen overwinning te pakken.

  LaCo Dames
  De SDC en DBMN zijn dit seizoen nog ongeslagen in poule A bij de dames. Bijna was de SDC afgelopen zaterdag tegen een nederlaag aangelopen in Alkmaar. Het werd uiteindelijk 5-6 in het voordeel van de SDC, al was de overwinning na de koppels al wel zeker. De andere wedstrijd in de poule was wat minder spannend. Regerend kampioen DBMN was op bezoek bij de dames van de VDO in Steyl een stuk sterker: 3-8. Twee teams hoefden afgelopen weekend niet in actie te komen: DID en DVS. Deze beide ploegen staan tot dusver nog helemaal onderaan de competitie en zijn nog zonder overwinning.

  In poule B werd afgelopen weekend slechts één wedstrijd afgewerkt, maar dit duel ging wel tot het gaatje. De dames van DSWN en de RDB troffen elkaar in Den Haag. Beide ploegen kwamen tot 5-5, waarna een sologame de beslissing moest brengen. Uiteindelijk won Djamilla Kroon van de RDB de wedstrijd (3-1) van Priscilla Groeneweg, waardoor de gasten de overwinning binnenhaalden. De RDB blijft dus ongeslagen, met drie overwinningen. De dames van de FDB, DBBR en DBA waren afgelopen weekend vrij.

  Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema's te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 6. Foto: NDB

  Het Nederlands team is op maandagavond in Gibraltar aangekomen voor de JDC World Cup. De dinsdag stond in het teken van de laatste voorbereidingen. In de ochtend en begin van de middag hebben onze jongens ontspannen ingegooid en een laatste gezamenlijke training afgewerkt. Even wennen aan de locatie en nieuwe omstandigheden.

  De rest van de middag en begin van de avond hebben we het prachtige schiereiland Gibraltar verkend met als hoogtepunt een onvergetelijke wandeling op de Rock of Gibraltar. Een wandeling door de natuur, over smalle steile paadjes naar de top of the rock. Onderweg kwamen we de wilde Berberapen tegen en bovenaan de rock of Gibraltar de indrukwekkende Skywalk. Een glazen uitkijk platform met een adembenemend 360° uitzicht op drie landen, twee continenten, de straat van Gibraltar en een eindeloze oceaan. Voor meer leuke foto’s van het Nederlands team op de eerste dag in Gibraltar check de facebookpagina van de NDB.

  Op woensdag staat het eerste van de vier toernooien op het programma. De Winmau Darts Gibraltar Open.

  Volg alle wedstrijden live
  Je kunt alle wedstrijden live volgen op DartConnect, daarnaast is er een livestream via de JDC Facebook en het YouTube-kanaal. Natuurlijk zijn ook alle wedstrijden en statistieken live te volgen via Dartconnect. Hier kan je ook de loting en alle uitslagen terugvinden.

  Hieronder vind je de rechtstreekse link naar het toernooi op DartConnect.
  Woensdag 29-11-2023 – Winmau Open of Gibraltar

  Updates & foto’s
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van de JDC World Cup via onze website. Volg de Nederlandse Darts Bond ook zeker op social media: TwitterFacebook en Instagram voor de laatste live-updates, leuke foto’s en het laatste nieuws uit Gibraltar.

  Check HIER het toernooicenter op onze website voor alle informatie

 7. Terugblik SuperLeague

  De zesde speelweek van de SuperLeague (SLN) 2023/2024 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Dave Proosten (Dart Team Venlo) en Damian Mol (Goudenregenbar) 170-finishes gooiden. De volgende speelweek van de SuperLeague staat gepland voor zaterdag 9 december.

  Hoofdklasse
  De mannen van Gouwetéén-Hemeco gaan nog steeds aan kop in de Hoofdklasse SuperLeague. Het gat met de directe achtervolgers is na afgelopen weekend groter gewonnen. De koploper won in eigen huis met 6-4 van Bosgenoegen, terwijl Team Winsum Sneek en Café De Dissel geen overwinningen pakten. Team Winsum Sneek speelde in Mariahout gelijk tegen Oranjebar: 5-5. Jelle Klaasen won de beslissende leg (4-3) van de captainsgame van Mats Gies voor het punt. Voor de heren van Café De Dissel was er een nederlaag op bezoek bij Goudenregenbar in Den Haag. De thuisploeg won met 6-4 en staat daardoor met dertien punten samen met Team Winsum Sneek op de tweede plaats, op drie punten van de koploper. Damian Mol van Goudenregenbar noteerde nog een 170-finish. Verder kwam De Dartshop ’t Vrijthof Allstars zaterdag eindelijk van de nul punten af. Thuis in Oirschot werd promovendus SLT Langhenkel vastgoed met 7-3 verslagen. DKE RW Repair pakte in Den Haag ten slotte de volle buit tegen Dart Team Venlo. Jeffrey de Zwaan won de captainsgame met 4-0 van Dave Proosten voor de drie punten. Proosten gooide zaterdag nog wel een 170-finish.

  Overgangsklasse A
  De nieuwe koploper in de Overgangsklasse A luistert naar de naam SLT Die Gaststube. In een rechtstreeks uitduel tegen de eerdere nummer één, Twenty Six Urk, werd door de ploeg uit Joure ruim gewonnen: 2-8. Door de winst heeft Die Gaststube (16 punten) nu een punt voorsprong op de Urkers (15 punten). Vlak achter de twee teams staat Vostars United. Die ploeg won in eigen huis overtuigend van SLT Tasmania Groningen (8-2). Helemaal onderaan staan drie teams met twee punten: Visco Urk, SuperLeague Stadskanaal en Café Kremer. Laatstgenoemde verloor op bezoek bij De Stam (7-3), terwijl Visco Urk en SuperLeague Stadskanaal afgelopen weekend op Urk gelijkspeelden: 5-5. Het laatste duel in de Overgangsklasse A werd gespeeld in Tuk. Daar ging SLT de Planeet op bezoek bij SLT De Karre. De bezoekers uit De Krim trokken uiteindelijk aan het langste eind. Wim Kroezen versloeg Stijn Knol met 4-1 en stelde zo de drie punten voor SLT de Planeet veilig.

  Overgangsklasse B
  Koploper ’t Voorhuys gaat nog altijd met een punt voorsprong op de nummer twee (Xtreme sport Tilburg) aan kop in de Overgangsklasse B. Op bezoek bij SL Rijnvogels Duurzaam in Driel werd nipt gewonnen: 4-6. Jimmy van Schie won de beslissende captainsgame met 4-1 van Joost Geurts en zorgde ervoor dat zijn ploeg de koppositie behoudt. Xtreme sport Tilburg staat een punt achter de nummer één, maar won afgelopen weekend wel. In eigen huis was de ploeg met 7-3 te sterk voor Binnadorst. Vanaf plek vier tot en met plek tien zit het heel dicht bij elkaar in de Overgangsklasse B: er is slechts een verschil van twee punten. Onderaan staat SL Dubbel10 Arnhem, dat op bezoek bij De Reünie-Adro Parket met 6-4 verloor. Voor Fanatics Weert (de nummer zes) was er een thuisoverwinning tegen de mannen van SLT De Salamander: 6-4. Tot slot rekende Pluym Schilderwerken thuis in Eindhoven af met Dartcafé Nouveau. Het werd 7-3 in het voordeel van Pluym Schilderwerken.

  Overgangsklasse C
  De Moriaan staat met zestien punten uit zes wedstrijden bovenaan de Overgangsklasse C, ondanks een slippertje afgelopen zaterdag. In eigen huis werd met 5-5 gelijkgespeeld tegen de mannen van Café Sante Leiden. Bijna had de koploper helemaal geen punten gehaald, ware het niet dat Arnoud Daalmeijer in de captainsgame net won van Dustin Straver (4-3). Vlak achter De Moriaan staat Oranjestad United. Die ploeg won het belangrijke duel tegen en bij SuperLeague Rotterdam: 4-6. Adri Smans pakte daar de beslissende captainsgame ten koste van Nigel Loyd (4-3). Verder was er een eerste overwinning van het seizoen voor Hippo Hilversum. In eigen huis wonnen de mannen met 7-3 van De Haagse Poort, dat nu onderaan staat. Sonny’s Darts / Café De Stoof boekte een overwinning op bezoek bij SL Watergoor Bastards (4-6), terwijl PrimaDarts in eigen huis de punten veiligstelde tegen De Moriaanse Gladiolen. Ook in Heerhugowaard werd het 6-4.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

 8. Blom wint in Servië

  Wat een weekend was het voor Moreno Blom in Servië! De Nederlander schreef zondag de titel van het Zlatibor Darts Classic op zijn naam! In de finale won Moreno Blom met 5-1 in legs van Sybren Gijbels.

  Eerder versloeg hij József Rucska (4-2) en Benjamin Pratnemer (4-2) op weg naar de finale. Een dag eerder, tijdens de Zlatibor Darts Masters, reikte Blom nog tot de finale. Daarin ging hij in een beslissende leg onderuit tegen Scott Walters (5-4). Pero Ljubic (4-2) en Matthew Edgar (4-3) moesten het daarvoor nog wel ontgelden.

  Ook het koppeltoernooi werd een prooi voor de Nederlanders. Blom en zijn koppelmaat Mark Tabak pakten daar de winst.

  De NDB feliciteert Moreno met zijn titel op het Zlatibor Darts Classic!

 9. Sterke winnaars 'Open Stedendriehoek' in Zutphen

  Vandaag zijn we verdergegaan met het NDB Rankingseizoen 2023/2024. De tweede NDB Ranking, het Open Stedendriehoek, werd gespeeld in Zutphen. Bijna vijfhonderd darters hadden zich ingeschreven. We konden weer genieten van vele mooie wedstrijden.

  Aantallen:
  In totaal waren er 132 heren A, 72 dames, 168 heren B, 44 junioren, 17 aspiranten, 9 meisjes, 13 paradarters staand, 8 paradarters rolstoel en 28 specials.

  Jeugdtoernooi:
  Bij de aspiraten won Shivan Gogar de tweede NDB Ranking van het seizoen na een knappe comeback. Hij stond met 2-0 achter tegen Keano van Deventer, die vorige maand het Open Rivierenland nog op zijn naam schreef. Shivan won uiteindelijk met 3-2. Bij de meisjes pakte Fardau de Jong haar tweede rankingoverwinning op rij. In een spannende finale in Zutphen was Fardau met 3-2 te sterk voor Daphne Camijn. De titel bij de junioren ging naar Kendji Steinbach. Hij versloeg Cas Maessen met 4-2 in de finale, met onder andere een 180 in de tweede leg en een mooie 64-finish voor de winst!

  Seniorentoernooi:
  De herenfinale in Zutphen ging tussen Wessel Nijman en Wesley Plaisier. Wessel Nijman baarde een partij eerder nog opzien door een gemiddelde van ruim 108 te noteren in zijn overwinning in de halve finale. In de finale zette hij zijn goede spel door, en hoe! De eerste set sleepte Wessel zonder al te veel moeite met 3-0 binnen. Hij noteerde achtereenvolgens legs van 17, 13 en 14 darts. Dat hoge niveau werd in de tweede set door hem vervolgd. Met twee finishes van 104 en legs in 15, 13 en 18 darts pakte hij uiteindelijk de tweede set en de overwinning tegen Wesley Plaisier: eindstand 2-0 in sets. In de een-na-laatste leg van het duel was de winnaar nog een eind onderweg naar een 9-darter, met twee 180’ers achter elkaar. Wessel noteerde over de gehele finale een gemiddelde van ruim 100 per beurt.

  Bij de dames stonden Aileen de Graaf, de winnares van de eerste NDB Ranking, en Noa-Lynn van Leuven tegenover elkaar. De eerste leg ging via dubbel tien naar Noa-Lynn, waarmee ze meteen een break plaatste. Ook de tweede leg ging in dertien darts en met een 180’er naar Noa-Lynn van Leuven. Aileen de Graaf pakte in de derde leg wat momentum terug. Zij gooide in die leg een knappe 115-finish. Noa-Lynn was echter niet onder de indruk en kwam daarna op een 3-1 voorsprong met een 74-finish. Ook de vijfde leg ging naar Noa-Lynn, waarna zij uiteindelijk via dubbel vijf de overwinning bij de dames binnensleepte: eindstand 5-1. Noa-Lynn noteerde over de gehele finale een gemiddelde van ruim 83 per beurt.

  In de finale van de heren B stonden Mike Everts en Wesley Mol tegenover elkaar op het podium. De eerste leg ging naar Mike, die daarna ook op 2-0 kwam. Toen Wesley meerdere dubbels miste om de derde leg te pakken en op het scorebord te komen, profiteerde zijn tegenstander via dubbel tien. Uiteindelijk haalde Mike via de dubbel twee de toernooizege bij de heren B binnen: eindstand 4-0.

  Paradartstoernooi:
  Carel Scholten heeft het rolstoeltoernooi bij de paradarters gewonnen. Bij de staande paradarters ging Stefan Bakker met de titel aan de haal en bij de specials wist Ewald van Bussel de Open Stedendriehoek te winnen.

  Carel Scholten - Michel van den Hengel | 3-0
  Stefan Bakker – Michelovic van Velzen | 3-0
  Ewald van Bussel – Kasimier Kars | 3-0

  De stand van de NDB Ranking komt zo spoedig mogelijk online. Wij feliciteren alle winnaars met deze mooie titels en danken alle deelnemers, partners, sponsoren en natuurlijk alle vrijwilligers! Een speciaal bedankje gaat uit naar de DVS!

  Uitslagen:

  Heren A

  Heren B

  Dames

  Junioren

  Junioren verliezersronde

  Meisjes

  Aspiranten

  Aspiranten verliezersronde

  Paradarters rolstoel

  Paradarters staand

  Specials

 10. Voorbeschouwing SuperLeague

  De SuperLeague (SLN) gaat komende zaterdag alweer verder met de zesde speelweek. Hieronder een voorbeschouwing op de wedstrijden van dit weekend. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

  Hoofdklasse
  Dit weekend kunnen er zomaar eens wat verschuivingen plaatsvinden in de Hoofdklasse. Meerdere teams die bovenin meedraaien, treffen elkaar komende zaterdag. Dan valt te denken aan het duel tussen Goudenregenbar en Café De Dissel in Den Haag. Ook in Mariahout staat een potentiële kraker op het programma tussen Oranjebar en Team Winsum Sneek. Voor koploper Gouwetéén-Hemeco wordt het zaterdag een thuiswedstrijd tegen de heren van Bosgenoegen. In Oirschot hoopt De Dartshop ’t Vrijthof Allstars eindelijk de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Dan moet er wel worden afgerekend met promovendus SLT Langhenkel vastgoed. Ten slotte nemen DKE RW Repair en Dart Team Venlo het in Den Haag tegen elkaar op.

  Overgangsklasse A
  Welk team is na dit weekend koploper in de Overgangsklasse A? Twenty Six Urk en SLT Die Gaststube vechten komende zaterdag in een direct duel uit wie er straks aan kop gaat in de competitie. Twenty Six Urk heeft op dit moment twee punten voorsprong; bij een nederlaag kruipt de ploeg uit Joure net over de Urkers heen in de tussenstand. Verder treffen de nummers drie en vier, Vostars United en SLT Tasmania Groningen, elkaar dit weekend in Enschede. Ook de gedeeld hekkensluiters nemen het zaterdag tegen elkaar op. Visco Urk en SuperLeague Stadskanaal gaan proberen afscheid te nemen van de laatste plaats. In het middenveld speelt SLT De Karre thuis tegen SLT de Planeet en gaat Café Kremer op bezoek bij De Stam in Winterswijk.

  Overgangsklasse B
  In de Overgangsklasse B staat dit weekend de kraker tussen Xtreme sport Tilburg en Binnadorst op het programma. Beide ploegen hebben momenteel twaalf punten en staan vlak achter koploper ’t Voorhuys. Als de koploper dit weekend punten laat liggen tegen SL Rijnvogels Duurzaam, dan zou een eventuele winnaar tussen Tilburg en Binnadorst de koppositie overnemen. Verder zit het momenteel dicht bij elkaar in de competitie. Zaterdag speelt Fanatics Weert in eigen huis tegen SLT De Salamander en in Eindhoven strijden Pluym Schilderwerken en Dartcafé Nouveau dit weekend om de punten. Het laatste duel in de Overgangsklasse B gaat tussen De Reünie-Adro Parket en SL Dubbel10 Arnhem. Bij een overwinning voor een van beide ploegen neemt de winnaar wat afstand van de onderste regionen in de competitie.

  Overgangsklasse C
  Koploper De Moriaan heeft drie punten voorsprong op Oranjestad United in de Overgangsklasse C. Komend weekend staat voor De Moriaan een thuiswedstrijd tegen Café Sante Leiden op het programma, dat vierde staat. De nummer twee, Oranjestad United, gaat zaterdag op bezoek bij SuperLeague Rotterdam. De Rotterdammers staan slechts twee punten achter hun tegenstander en kunnen bij winst doorstromen naar de tweede plaats. Verder treft SL Watergoor Bastards dit weekend in eigen huis de mannen van Sonny’s Darts / Café De Stoof en neemt PrimaDarts het in Heerhugowaard op tegen De Moriaanse Gladiolen. De speelweek wordt afgesloten met het duel tussen de twee hekkensluiters: Hippo Hilversum en De Haagse Poort. Beide ploegen staan met twee punten uit vijf wedstrijden onderaan de Overgangsklasse C.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Joomla templates by a4joomla